Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

• 63 209
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
 Благодаря! Намира ли се още вигантол в аптеките? Пробвам онлайн, дава ми, че е изчерпан.

# 601
  • Пловдив
Благодаря! Намира ли се още вигантол в аптеките? Пробвам онлайн, дава ми, че е изчерпан.
аз намерих в първата още...взех два даже.

# 602
В някои аптеки искат рецепта за вигантол.

# 603
  • София
Взех си добавка на Natural factors и по случайно съм уцелила, че вит К 2 е МК-7, но е 120mcg, а вит Д е 1000IU. Явно няма да свърши работа или само частично и трябва да търся нещо друго. Приемам съвети и още веднъж благодаря!
Tози продукт е много хубав - може да приемаш по 2  на ден, получава се доза вит. К 240мкг, която е добра и тъй като и той се натрупва... приемаш го 25-30 дни, ако искаш след това намаляваш дозата и приемаш по 1 на ден.
За вит. Д - допълваш с друг продукт, до желаната доза. Peace
След 30-40 дни + 10 дни почивка -> пускаш контрола и спрямо стойностите на вит.Д, увеличаваш или намаляваш дозата на вит. Д, респ. и на вит. К.
Забравих да спомена, че когато си в дефицит, една част от кол-во ( което се приема) се използва от тялото ( за каквото трябва и колкото му е нужно - за кости, имунна с-ма, кожа, СЧТ, ЩЖ...), а останалото се депонира/ попълва депата/дефицита на вит.Д. ... затова при дефицит, ако приеманата доза е ниска/не е съобразена със степента на дефицита ... той по-трудно и по-дълго време се попълва.

# 604
Благодаря от сърце за подробното разяснение! Днес се сдобих и с вигантол, беше наличен и не са ми искали рецепта, така че започвам по схема.

# 605
Това добро ли е да се пие профилактично?
https://apteka.framar.bg/30087697/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC … D0%BE%D1%80%D1%81
Също да ви попитам - какво ви насочи към това, че имате дефицит на вит. Д?

# 606
Аз не бих пила витамин D профилактично, без да съм го изследвала. Но това си е мое мнение, не съм компетентна Simple Smile
Аз го изследвах, защото имам съмнения за инсулинова резистентност и се оказа, че ми е под долна граница. Имам и други симптоми, но за тях не съм сигурна дали са от липса на витамин Д - потене, трудно сваляне на кг, кожни проблеми, депресия.

# 607
Ели, на колко години си? Да не е предмено?

# 608
Надявам се не Simple Smile На 35.

# 609
Ами нали голяма част от хората имали лек дефицит, особено края на зимата, работим на закрито и т. н.
Аз потене нямам определено. Но понякога ме болят ставите, имам проблем с нисък естроген, също така пия много кафе и се притеснявам за костите си.
Пих Вигантол и напоследък не съм имала болка или изпуквания на стави.

# 610
На мен, като съм болна от някой вирус, ми го предписват редовно и без изследвания, за повишаване на имунитета. Аз все се притеснявах да не го предозирам Simple Smile

# 611
Аз не се притеснявам пт предозиране - пия целогодишно по 10 капки вигантол, лятото по 5-6. Сега наскоро изкарах ковид много леко, но за всеки случай пуснах една ПКК и витамин Д да проверя как са нещата. Той беше 70, при 30-100 граници. Мисля, че и това, че е към горна граница ми помогна да изкарам леко тоя вирус.
Беше ми полезно да науча, че не се пие вечер. Благодаря!

# 612
Здравейте, това са ми изследванията, оплакванията са ми лесна умора и силна отпадналост, на моменти дори усещам безсилие. За ниския Вит В12 ми е ясно, но ме притеснява натрия, който е под норма. Каква може да е причината, при положение, че приемам достатъчно сол.

# 613
  • София
Здравейте групичка. При случайно изследване на вит Д излезе резултат 5.6.

Искам да попитам тези от вас, които са имали такива ниски стойности какво са били симптомите ви и колко време след това са започнали да изчезват?
Попрехвърлих 3те теми, но са прекалено обемни, за да открия отговора.

Аз от 1 година не се чувствам особено добре - депресия, умора, паник атаки, болки в различни части на тялото, чести силни главоболия, лош сън, все ми е студено, есента усещах прескачане на сърцето, сега имам замайване..... Правих си ПКК 2 пъти нищо бе излезе и все мк казват, че всичко било от нерви, но аз не вярвах, че е само от това.
Имам дни в които се чувствам добре, има и такива в които не ми е до нищо.
Такива ли са симптомите, или да продължавам да търся друга причина за състоянието си?
От 15 години страдам от спастичен колит, може би това си е оказало влияние.

# 614
При такава стойност преди малко повече от година ме тръшна жесток грип, който искаха да лекуват в Инфекциозна клиника на ВМА, че бях тотал щета. Незабавно започни ударни дози вит.Д, минимум 5000 единици дневно с К2 120 мкг. Аз бих пила дори 10 000 единици на ден за поне 10 дни. После ще видиш дали ти е зле само заради витамина или има и друго. Но насред епидемия такъв тежък дефицит на витамин Д не бива да се случва. Иначе трябва да проследиш и В12, щитовидна жлеза, желязо и феритин, кръвна захар (по-добре гликиран хемоглобин)...

Общи условия

Активация на акаунт