МАЙските крачета вече тичат край морето (72)

• 9 310
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте!
Вирусът, който върлува, наистина е страшен. Да чукам на дърво ... Сиска, и всички с преболедували мъничета, препоръчвам витамините МУЛТИ САНОСТОЛ /както пише и valia77/ - подсилва имунитета, оправя апетита и др. такива. Ние го приемаме през месец, на ден по 1 ч.л. Повече плодове и зеленчуци, добре че сега ги има, а и хлапетата вече могат да си ги хапват. Laughing
Дона, на Коси, чурата е полузабелена, т.е. от долу още е залепена. Забелвам я, без насилие, след всяко къпане, и я почиствам с памуче с риванол. Педито не ми казва нищо конкретно - добре ли е, зле ли е. Знам, че за оперативни мерки се изчаква до 3-тата годинка.
На мен цикъла леко ми се регулира след раждането - вече закъснява "само" с 12-14 дни.
Diana Т, моят синковец почти винаги плаче от свекитата  Cry, хем се виждаме 2-3 пъти седмично. Май много яко се нахвърлят да го целуват и той се плаши. Така реве, че чак баба и дядо се чувстват обидени, сякаш аз го навивам. Мъка, мъка... Twisted Evil
Fairy, доста стресиращо, казахте ли на педката?

Мами, хапят ли вашите сладури??? Коси вече няколко пъти ни захапва здраво по рамото. Любов ли е? Що ли?

Хубав ден и целувки на малките човечета!!! Hug

# 46
  • Mediterraneo
Аз пък да се изкажа обратното за Мултисаностола- ми не видях абсолютно никакъв ефект от него  Sad... От 8 или 9- месечна Силия го пие. Ми нито започна да се храни по- добре, нито пък спря да боледува  newsm11. Що се отнася до мен- витамини лятото няма да давам. Приема достатъчно плодове и зеленчуци, слънцето пече, така че не виждам смисъла от бутилирани витамини  Peace

# 47
Мами, за Коластрата и Зелената енергия изчетох много, наистина много добри отзиви от мами, с деца, които са боледували много и могат да направят сравнението преди-сега. Даже Mamma разказваше за дъщеря си, колко добре са й повлияли. За кърмещите май коластрата не е нужна. Тук не съм проверявала колко струва и има ли въобще Аквасорс, но в БГ ще си купя зелената енергия, независимо от цената.
А и да споделя малко инфо по повод вируса, който върлува сега,а това си е гастроентерит...Четох, че добра предпазна функция против тези стомашни вируси при децата имат пробиотиците, тук има специални млекца, но са за над 3г., не знам дали от обикновеното к. мляко могат да се набавят, това са различните лактобацили, но дозата е нещо от рода на над 3млн. на ден. А хранителните добавки май са за по-големи, но може да се иформирате...Поне мен, след два такива вируса, изкарани от Мари, много ме е страх...

# 48
  • София
Мами, пуснах тема, но и вас да попитам. Можете ли да ми дадете координати на майстор, който да смени нагревателя на бойлера?

# 49
Още имаме Т, ей ся я премерих и е 38.4... И това на фона на Панадол сутринта и Нурофен 3 часа по-късно. Свали я само през нощта за малко и толкова. Вече не знам какво да давам, ще звъня на педката пак.
Мойто М сега идва по-рано към 25-6 ден, без никакви признаци, направо не го усещам, ама трае около 5 дни. Преди беше по-кратичко.
Доли, момъка хапе и хич не си поплюва. Както се гушка , така прави хръс! и готово...

# 50
Всички болести и мизерабли да се скатават бързо и да не ни закачат дечицата,че...Ко ся кооо,та начи да са изходя по въпроса за месечното неразположение-мойто преди беше кратко,точно и ясно,оскъдица,а майка ми викаше"Ооо и аз преди да родя бях тъй,ма чакай да видиш после ко ставаа"ми ко става при мен още по-няма никой-върви ми по 2 дни и то почти нищо с 3 превръзки отиквам,за което ходих и на лекар,викам си не мой то такоз нещо,ма нищо  не доловиха,да чукна на дърво,пу-пу и нам си кви още противодяволски ритуали.И като доди реч за зли майки да ви обадя-днес по икиндия начи мойта дъщеря с един стол изпълни тройно салто мортале,двоен аксел и троен толуб и след падаането си вземам ревящото нещо да го поуспокоя и едно майче,което беше в непосредствена близост до нея ми се хили ехидно и вика"Ма седя си аз и я гледам,че ще падне и тя падна,ха-ха-ха",смтолевих едно"Мноо хубуу прайш" и си тръгнах,можеше да предотврати оная целия екшън,ма кат не ще,

# 51
Августа, много си ми миличка  Hug
Калина, аз даже хващам рейса (за една спирка, да си спестя баира), след това долу прекосяваме целия парк, Теа ту търчи в обратната посока, ту е на ръцете ми. Отиваме в другия край на Банкя до едно кафе и после целия път наобратно. На мен така ми е забавно, на Теа още повече, а и движи, нали сме на разходка Mr. Green Когато сме с таткото, хваната за две ръце (така задаваме посока) изминава огромни разстояния пеш. Крачи с огромни крачки, ухилена и си гледа в краката Grinning
Аня, тази Зелена енергия и аз си я заплюх. Първоначално смятах Аквасорс за поредната пирамида тип Амуей, но много майки са страшно доволни.

За боледуването и кърменето - кърменето не е панацея! Но са безспорни ползите от него, някои от които проявени и в по-късна възраст. Не говорим за Агенция Една Майка Каза, а за официални заключения на СЗО. Няма смисъл да обръщаме отчетната тема в поредния тепих на тая тема, затова няма повече да приказвам Mr. Green
 Peace Hug

хихи, и на мен ми предложи Августа да е Август Grinning

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 15:32 от martea

# 52
  • София
Patelina, пробвай с Ефералган свещички. По-щадящи са от Нурофена. Ще я свали температурата, спокойно. Дано е днес. Simple Smile

За Мулти Саностола не знам дали ви бях казвала...Педито ни го изписа за подсилване и като отидох в аптеката и прочетох упътването #Crazy Вътре сок от грейпфрут, портокал..не знам си там още какви сокове...всичко забранено на Любака. Много ме хвана яд! Та,  в крайна сметка купих Лаетон. Не виждам особен ефект...

И днес в парка каква майка имашеее...чудех се, дали да се обърна да й кажа какво мисля, но реших, че е излишно и нищо няма да постигна- нито ще си тръгне, нито ще й накривя капата.
Значи, седнала съм аз на една масичка, Любака спи. Двете жени сядат на съседна маса, зад гърба ми и аз ща не ща ги слушам. Та, едната вика детето си и му казва, че му е купила сокче. Момчето идва и иска още едно сокче . Майката му казва "Няма, мамо, едно ти стига, защото още повръщаш и ще направиш белята в парка. Отивай сега при децата да си играеш на слънчице...". И момчето отива в навалицата от деца. #2gunfire

Та, същата тази мама, започва да обяснява на приятелката си, как тези обриви по лицето и деколтето й са алергична реакция, за което се изписвало антибиотично кремче и минавала. Също така не трябвало да се пипа на други места, че се разнасяло doh

Нямаше да съм толкова изумена, ако жената не изглеждаше интелигентна, добре възпитана, умна...

# 53
  • Пловдив
Здравейте! Черпя ви по един виртуален сладолед! eat

Радвам се че са ви били от полза моите писания.

И ние още се кърмим за който питаше и все още не ходим напълно самостоятелно. Въх, лелките в градинката само ме вбесяват: " Преси, хайде,баби,хайде, кога вече ще проходиш?Аааа,гледам,че и памперсчето си надул, хайде мама да почва да те учи на гърненцето като че ли мама не го учи, че еди коя си била почнала много отрано и видите ли детенцето вече ходи голичко." #2gunfire

Павлина, кофти случка, но погледни го от хубавата страна, момата май е готова за фигуристка-бъдещата олимпийска надежда на БГ Grinning

Мартеа,  а със смекта пробвахте ли? За деца между 1-2г дневната доза е 1-2 прахчета, разделени на 3-4 приема. Може да разтвориш половин пакетче в 50мл сок, за да стане по приятно на вкус, че иначе е голяма гадост.Най-добър ефект би имала разтворена в кисело мляко, но във вашия случай отпада. Другия вариант е едно немско лекарство Usara, това е фитопрепарат, съдържа сух екстракт от растението Узара, намалява перисталтиката на червата. Има го и на капки за деца.Става при диария, която не е от инфекциозен произход. И все пак две седмици си е много време, лекарите какво казаха? В една книжка Хомеопатия за деца има доста варианти, но за различни типове, ако искаш, ще ги постна!

Феъри, Преско понякога се захласва, но бързо се сеща да си поеме дъх. Обаче имам едно дървено украшение на стената, съставено от 3 детелинки и на тях са кацнали 3 калинки, в много ярки цветове е, та винаги когато зареве сериозно и аз го вземам и тичам там, полазвам му калинките, говоря му и той просто спира да плаче. Не знам как да ти помогна, най0хубаво да не става така, обаче всички знаем колко трудно се контролират дечицата! Опитай се да си спокойна като я видиш че почва да плаче, гушкай я повече и и говори със спокоен глас, така може би ще я успокоиш преди да се е задълбочило положението. Изпадането в безсъзнание оставя мозъка без кислород, а това хич не е добре, защо не се консултирате със специалист...

# 54
  • София
Бисерина, я и аз да те попитам нещо ... какво знаеш за приема на бит. Б12 ампули 250мг и Мезим форте? Въпреки, че Любака май е по- добре се притеснявам..

# 55
  • Пловдив
Бисерина, я и аз да те попитам нещо ... какво знаеш за приема на бит. Б12 ампули 250мг и Мезим форте? Въпреки, че Любака май е по- добре се притеснявам..
Витамин В12 основно се изписва различни типове анемии имате ли такива съмнения, също при псориазис, невралгични болки, хепатит, полиневрит, полиомиели и куп още показания. Не ми е ясно защо ви го е изписала, по-скоро за анемия, дори и да не е налице,вит.Б12 подобрява кръвотворенето, също благоприятства образуването на епителна тъкан (включително и в стомаха).
Мезим форте е комплекс от панкреатични ензими, един вид заместителна терапия, която се налага при недостатъчна продукция на ензими от панкреаса. И тук изпадам в голямо чудене как го дозираш при положение, че това са стомашноустойчиви таблетки, имащи за цел да се разпаднат в червата и не би трябвало да се делят, защото се нарушава обвивката. А не ми идва наум друг вариант, коийто да е сиропче примерно newsm78Важно е,че Любчето е добре.

# 56
хи-хи Диана, много се мях на предложенията на "правописа"  Joy, ще взема и аз да го пушна

# 57
  • София
Да, да ... има анемия. А таблетките ги деля на две и ги счуквам на прахчета Rolling Eyes
Значи няма кой знае какви рискове от терапията...уж четох упътванията на лекарствата, ама друго си е човек, който е учил за това да те успокои Simple Smile

# 58
bisserina, айде и аз едно въпросче Praynig Дай инфо за свещичките VOMACUR 40. Тати снощи ни ги донесе вместо тези, които му бях казала. От аптеката му казали, че са за повръщане и стават за бебета, но аз не намерих никаква инфо за тях в нета (освен това, че много успивали). Мога ли да ги давам на Дени?

Моя син пак започна да повръща SadТази сутрин беше добре.... А от събота не е ял нищо, как ще се възстанови не знам. Като му дадем нещо бута, върти глава, стиска уста, а ако пък лапне нещо плюва или повръща. Вчера пак успя да хапне няколко лъжички пюре и супа, ама днес това което изяде отново го повърна. Ще се стопи това дете. Пък тоя ш...ан вирус много упорит бееее #Cussing out

И аз искам да не давам сиропи за подсилване на имун. система, ама като не ще да яде плодове какво да правя. А сега пък не само плодове не ще...Май ще се купува и Мултисаностол.

Пателина, вие ходихте ли при педката? Само Т ли има Момчил?

# 59
  • София
Сиска, опитай кашата Peace
Или пък не си прочела, че ти писах :thinking

Общи условия

Активация на акаунт