НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 777
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Като се движиш, и са като в люлка и се приспиват. Всъщност, бебеносенето и люлеенето работят на същия принцип.
А за "ще спи само докато обикаляме с количката" - не ми припомняй 😁 С точност до това, че моят син не обичаше количка и спеше само гушнат/носен.

# 571
Здравейте момичета !Нова съм в темата 🙂 и се извинявам ако сте коментирали преди ,обаче живо се интересувам какви дрешки смятате да взимате или сте взели  на бебчетата .Аз очаквам моето момиче в края на ноември и съм в тиха истерия 🤯с колко ката дрешки ще е ок да я обличам .Та ще се радвам на мнение и съвети

# 572
Здравейте момичета !Нова съм в темата 🙂 и се извинявам ако сте коментирали преди ,обаче живо се интересувам какви дрешки смятате да взимате или сте взели  на бебчетата .Аз очаквам моето момиче в края на ноември и съм в тиха истерия 🤯с колко ката дрешки ще е ок да я обличам .Та ще се радвам на мнение и съвети
Като зададох същия въпрос на една възрастна акушерка в родилния дом преди 4 години ми каза, че правилото е с 1 кат повече от твойте дрехи. Като аз я погледнах изумена жената обясни, че това не се отнася за лятото, ама ми се посмя. Също така ми обясни, че на бебетата термометъра е вратлето, а не ръчичките или носа. Топло ли е вратлето значи му е добре, ако е студено трябва да го облечеш още, съответно ако е горещо да съблечеш нещо. И че в стаята на бебето няма нужда да е повече от 20-21 грасуса. Баткото ми е роден в самия край на април и беше голяма жега. Зимата съм го обличала с боди, блузка и елеченце, на крачетата чорапки, ританки и терлички в този ред. Така като събуеш ританките на крачетата винаги има чорапки и не изстиват (не че съм съм събувала ританките ама някога се налага). Аз по принцип предпочитах гащиризончета, че няма вероятност да се вдигне блузката. Също така от най-малкия размер не ти трябват мн дрехи 6-7 чифта стигат. И яке 56 размер не ти трябва. Те се носят най-много месец, а ти този 1 месец няма да хукнеш навън зимата с бебе. Моя беше голям и 1 месец даже не ги е носил. Буквално на 2 седмица му бяха станали малки. Не се презапасявай и с памперси. Размер 1 също се ползва за много кратко време. В нашия случай май само в родилния. Докато стане на 4 месеца вече беше на размер 4+ на малфикс и на 68 размер дрехи. Но както казах той се роди голям и още си върви така. Другото, което открих е че тъй като олекотена завивка която взехме беше нова и не го обгръщаше добре. Но сестра ми има по голямо дете и то зимно бебе и взех едни мекички като юрганчета от нея. 

# 573
Шоколадче ,много е неприятно да се разделиш с коте ,което си отгледал от едва шепичка. Аз съм ревала с месеци за едно,но няма как,не може да задържиш всички.
Дъщеря ми първите месеци беше като залепена за количката.Спеше си в зимния кош,не искаше на друго място,свалях го и го слагах на леглото до мен като заспи.А за преспиването вкарвах количката в стаята и я бутах напред и назад по час сигурно ,като почнаха коликите и повече.Изтърках килима Joy Нали е зимно бебе,и не винаги можеше за излезем навън,или излизахме за кратко като е лошо времето.

За дрешки-щерката е родена началото на ноември,най-много ми трябваха бодита (повече с дълъг,също и с къс ръкав),ромпърчета  (т.е.гащеризончета-имаше по-обикновени за спане и по-фешън за през деня ),ританки и блузки.Имахме и елечета и жилетки,но не често слагах
Чорапчета или буйки (по-скоро за мой кеф),шапчици за навън или за след къпане.В началото слагах ръкавичка и не режех нокти,но това е по преценка на майката вече ,не е задължително.Космонавтче за по-нататък, ако няма да ползвате зимно чувалче за количката.Ние имахме ,но рядко го слагах.Чувалче за спане (малката не го харесваше обаче.Чак катове дрехи не съм слагала,то не е и хубаво да се претопля детенцето.Нали правилото е с колкото дрехи си ти,една повече за бебето.Като размер,и за момиченце мисля ,че е по-добре повече 50-56 ти ,и разбира се 60 ти,но така или иначе бързо растат и ще се налага да купувате по-големи често.Зависи и колко ще се роди, на моята беба  и бяха големички 56 в началото.

# 574
Аз затова казах, че моя беше голям. Роди се 52 см и 4.100. Та всичко му стана малко бързо. Той пък не искаше да спи в количката. Само в леглото си заспиваше самичък. На ръце не ми се е налагало да го преспивам и се наложи да застопоря кошарата да не се люлее, че се будеше като мръдне. И колики почти нямаше. Абе бебе мечта. През повечето време спеше и се будеше само да яде. Че и по цяла нощ си спеше още от новородено. Чак ме е страх това каква ревла ще ае извъди сигурно.  Едва ли има шанс да изкарам късмет с второ кротко бебе.

# 575
Ох, днес и моята бебка е много слабо активна...По принцип няма спирка, не знам защо е така днес Sad Явно си е пуснала почивен ден Grinning  Темата с дрешките определено е от полза за момичета като мен, които ще бъдат мами за първи път.

# 576
Да ,и на ме ще ми е за пръв път и съм доста объркана за момента ,ама то явно ,всичко се учи с времето и с бебето🤪
Почива си мъничето...и то е човек ,сигурно и те не са на кеф понякога🥊

# 577
Аз съм си купила повечко бодита с къс ръкав, с дълъг също и ромпъри. Смятам да обличам с боди и ромпър вкъщи. Но пак ще видим и бебето на какво мнение ще е Grinning
Е, имаме и няколко рокли, ама дали ще успеем да ги облечем, не знам, а и те са по-скоро за глезотия. Grinning

# 578
Аз затова казах, че моя беше голям. Роди се 52 см и 4.100. Та всичко му стана малко бързо. Той пък не искаше да спи в количката. Само в леглото си заспиваше самичък. На ръце не ми се е налагало да го преспивам и се наложи да застопоря кошарата да не се люлее, че се будеше като мръдне. И колики почти нямаше. Абе бебе мечта. През повечето време спеше и се будеше само да яде. Че и по цяла нощ си спеше още от новородено. Чак ме е страх това каква ревла ще ае извъди сигурно.  Едва ли има шанс да изкарам късмет с второ кротко бебе.

bolibon, все едно аз съм го писала това 😂 Само че, синът ми се роди 4.300кг и 59см, бях взела няколко 52см и изобщо не му станаха, директно на размер 0-3 (62см) минахме. Заспиваше си на леглото с кърмене, ни колики разбрах да има, нито зъби кога никнаха. Ама сега живи и здрави ще видим какво ще е положението.
Мъжът ми е оптимист, въпреки че няколко пъти е казвал, че добре че първото беше кротко да се навиемда имаме второ 😂😂😂

# 579
Придържах се към тази схема за обличане и сега пак ще е така. У дома е между 19 и 22 градуса постоянно, така че съм купила единствено цели гащеризончета от тънък памучен плат и нищо повече. Купих 8 бр размер 56см. След раждането ще си покаже има ли нужда от още бройки. А ако пак се претопля като баткото, ще купя бодита с дълъг ръкав и ще стои само по тях на голи кълки.
За излизането - докато е по-есенно взех яке, а за зимните условия - космонавт.

# 580
За дрехи,няма да вземам за сега нищо.Когата каката беше бебе,не харесвах розоро и разни момичешки цветове и сега имам всичко в неутрални разцветки.Каката държах на 20 градиса с ританки и боди без да я завивам или ако я завия бе с тъничка пелена.Щом навън не валеше ния бяхне с часове на разходка.Като цяло бе кротко бебе,надявам се сега и бебо да е така.След вчерашната консултация беб е станал 960 гр.в 26 г.с. и ми се вижда много.Иначе аз пия само феро фолгама но пак ми е нисък хемоглобина.И урината не е розова,имам кетони в нея,но те са от началото помеже съм на диета заради ИР.Няма да правим обременяване с глюкоза.Иначе моя гинеколог а и ЛЛ са против биенето на инсулин по време на бременност.Помрънках си сега ви оставям.

# 581
Аз планирам вкъщи да е с боди с къс/дълъг ръкав и отгоре или ромпър, или блуза и панталон. Не мисля да го навличам с всякакви дрехи. По тая схема от Памперс съм гледала и аз, ще поръчам и спални чували.
Вече имам списък с покупки, мъжа ми както обясняваше, колко много време има, видиш ли, като видя списъка и само ми праща линкове на това онова. Satisfied Той много обича да си купува всякакви дрехи и сега е в тих ужас колко хубави дрешки имало, как щял да избере. Satisfied
За легло сме избрали това: https://www.mebelshop1.bg/detski-mebeli/bebeshki-krevatcheta/beb … evatche-nt22.html

Обаче сънят, ах, сънят... Вече е почти мираж. Имам чувството, че това бебе не спи през нощта! Всеки път като реша да се обърна, получавам няколко яки шута... Събуди ме снощи от нещо като пристъргване, не знам върти ли се, какво прави, обаче цяла вечер беше адски купон, явно. Sweat Smile

# 582
А аз ще заспя на работа. Спи ми се по 24 часа на ден. Нормално кръвно, грижа се кръвната захар да не вземе да падне, хемоглобинът ми не беше толкова зле последно (112). Добре, че е петък, утре ще спя на обед.

# 583
Аз проблем със съня нямам. То си рита и си се върти, аз си спя. Само мъжа ми ме информира сутрин, че било ритало как съм можела да спя. С баткото ме беше събудил през ноща да ми каже, че го било ритало в гърба как съм можела да спя. След скандала, който му вдигнах по нощите, че много добре си спях преди той да ме събуди вече не ме е будил.
И аз нищо не съм купувала ама и почти няма какво да купувам. След общо 3 батковци и 2 каки (братовчеди) с разлика от по 1 годинка имаме много дрехи. Даже твърде много. И всички освен нашия си батко са родени ноември и декември.
Предния път всичките ми изследвания бяха добре сега съм на преглед на 19.08 и май пак имам изследвания ще видим. Друго освен магнезий не пия и с баткото не съм пила. Само дето и килограми все още не качвам ама и предния път не качвах. Докторката все ме успокоява, че тъй като не съм особенно слабичка и всичко друго е наред да не се притеснявам, че не качвам. Но на мен ми все ми се струва, че 1 кг си е малко за края на 6 месец. Ще видим какво ще каже. Иначе предния месец на 13.07. беше 580гр. Сега ще видим колко е пораснала.

# 584
И аз да се пооплача.... Уж нямам проблеми със съня, спя си, ставам по веднъж за вода и тоалетна обаче от 2 дни сутрин много сънувам и все нещо свързано с бебо или раждане, явно психиката почва да си се подготвя... Не знам... Има ли други като мен да сънуват разни кофти подробности за раждане??

Общи условия

Активация на акаунт