НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 774
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Нормално Simple Smile Аз сънувам много, и то все странни неща - примерно как обикалям в Майчин дом да търся дежурен лекар, за да питам нещо. Или пък сънувах съвсем нелогични неща - на гости съм в къща, в която наемателка иска да убие кучето на хазяите... И вече няколко пъти сънувам как вече имам бебе и хем съм подготвена, хем не знам точно какво да правя и защо се е появило по-рано.

# 586
Да ,аз както нищо ме помнех от съня ,преди два дена ...бааам ,сънувам как ще влизам да ми разпорят търбуха и обяснявам на док че ме е шубе , А той подскача и се кефи и ми обяснява че ВС.ще е наред и накрая ...бебка ...ми я показаха само личицето ..ама тоеа беше най -якото (сигурно така си я представям без да го осъзнавам) и се събудих 🤗 .И моят хемоглобин е ужасен 97 (ама аз съм с б-таласемия )и въпреки че пия Х4фолиева и още толкова В комплекс почти не мърда .

# 587
Искам да се посъветвам вас. Стъклени или пластмасови шишета, със силиконов или с каучуков биберон? Каучукът може ли да се стерелизира или се прецаква бързо? Само силиконовите ли са антиколик? И се чудя да взимам ли нагревател? Вие как мислите

# 588
Леле, това бебе големи шутове мята и то точно където е пъпа 😀😀 утре влизам в 24 г.с. и съм с предна плацента, бебето миналия понеделник беше 430 грама, а такива шутове мята, не знам живот и здраве след 2 месеца какво ще е 😂 другото странно е че усещам една топлина по корема, а като го пипна не е горещ или нещо такова и ми е много странно, на вас случва ли ви се?

# 589
Аз стъклено не бих си взела в никакъв случай.
Едно, че тежи, друго, че е опасно. Моя позната си сряза ръката с такова шише. А и по-нататък бебето като започне да иска да си го държи.... Едно изпускане и е до там с шишето, а не са евтини.
Аз си взех едно мъничко Chicco natural feeling, ще си взема и едно голямо. Изглежда много удобно, защото е с наклон самата биберона и няма нужда да надигаш шишето. Силиконова е бибероната. Не бих заложила на каучук. Не знам защо.
Нагревател ще ти в нужен, ако не кърмиш и бебето е на АМ.... И даже и за тогава не мисля, че ще ти е толкова необходим.

# 590
Аз взех на авент стъклени . Обясниха ми че и от двата вида имат антиколик система . Взехме стъклени , защото аз самата гледам да избягвам използването на пластмаса колкото се може повече . И ако се претопля в тях и тн ... съвсем . Знам , че бебчо като стане по -голям искам не искам ще има пластмасови бутилки като се учи сам да си ги държи и тн . Но за сега сме на стъкло .

# 591
Аз харесах стъклени на Нук. Пас съм за каквито и да било пластмасови шишета. Вкъщи ползваме само стъклени шишета за каквото и да било, не виждам вариант детето ми да се храни с пластмасови.

# 592
Баткото го отгледах с пласмасови и сега пак са такива. На Авент нейджерал серията. Много съм доволна от тях. Големия беше изцяло на адаптирано мляко още от 2 месец. Не съм ползвала нагревател. Една майка ме светна по въпроса, че няма нужда и термоса върши същата работа и става по бързо. Като преварях водата я сипвах в термос 1 литър. 24 часа си седи топла. Която е останала на другия ден я прехвърлях в бутилка от вода. Бях свикнала за кое хранене колко гореща и колко студена вода ми трябва. И ставаше за 1 мин цялото приготвяне на млякото. Сега ако е на адаптирано мляко пак така ще правя.
Каучукови биберони не съм ползвала, само силиконови. За залагалка бях взела и каучуков защото не харесваше силиконовите, ама той и нея не хареса. Всъщност залагалки не е ползвал. Имах 3 или 4, а и 1 седмица не са ползвани. Така ги изхвърлих.

# 593
Аз ползвам пластмасовите на Авент. В пластмасата за тези продукти няма опасни вещества, но всеки си преценява. Мен също ме е страх от счупване и затова не искам стъклени. За новородено бебе ползвах биберон само с една дупчица, от втория месец — с две и така докато стигне до биберон с четири дупки. Първата е кърмена няма и два месеца, втората — никога. Имам нагревател и изобщо не го ползвам. Даже мисля, че за кърмено бебе може повече да влезе в употреба — за притопляне на кърма например. Залъгалки бях купила няколко и така си останаха не ползвани. Първата ми дъщеря не искаше, на втората изобщо не предложих. И сега няма да давам (поне така мисля).

# 594
cats7, аз бая изчетох за шишетата и бибероните, защото като теб нямам никакъв опит. От всичко изчетено имаше един съвет, който ми се видя много смислен - в стил "вземи си 1-2-3 шишета в началото без да се изхвърляш, защото не знаеш дали ще кърмиш или не, не знаеш бебчето дали ще го хареса или не и тогава само грешни пари, а шишетата не са евтини". Аз също предпочитам стъкло, но в крайна сметка днешните пластмаси не са като едно време, а не ми се рискува с нарязани ръце - затова си поръчах пластмасови.

За колик системите - пак е цяла наука. Повечето шишета имат една дупчица в биберончето отстрани, което също е вид анти-колик; а има и специализирани анти-колик системи - те вътре са едни инсталации в бутилката... чудо! Една позната ми показа на живо нейните шишета - авент и томи типи, и каза - "и двете марки са добри и ги ползвам, но мисля, че на томи типи анти-колик дупчицата е по-добре измислена". Другото е, че не знаеш бебчо как ще е с коликите, а специализираните анти-колик системи пак са някакви баснословни пари за някакво си шише, което ще се ползва няколко месеца.

И така си взех пластмасови на Томи Типи с обикновената антиколик система - идват в комплект с ел.стерилизатор и затопляща станция; на много добра цена.

Иначе бях в голяма чуденка и за стерилизатора дали да е ел., и за затоплящата станция, но при тази оферта - просто нямаше смисъл да се главоблъскам. Ако не ги ползвам директно ще си ги продам на същата цена, която е в пъти по-ниска от тази по магазините в България.

# 595
Щерката имаше и пластмасови и стъклени на NUK, биберони-каучукови.Не че не пробвахме  всички налични марки,но се оказа че просто не иска да яде ,заспала съм я хранила. Не съм виждала проблеми със стъклените ,тя така или иначе не искаше да ги погледне,не пък да ги държи,а за мен бяха по-ок,другите много бързо изглеждаха захабени. Само на АМ е била,имахме парен стерилизатор ,същo NUK.
ЗалъгалкИ имаше,но пак беше защото аз и ги слагам в устата,към годинка не искаше и да ги погледне.

Не е имала много колики,растежа на зъби изобщо не го усетих, но с яденето беше кошмар,само като спи съм давала шише.Повръщане и пак повръщане-със захранването стана още по-зле,бях полудяла,постоянно миришеше на повърнато у дома-напъваше се и повръщаше или си бъркаше в устата и пак същото .И в леглото ,и навън -навсякъде,изглеждаше ми нарочно дори.Имаше месеци -сваля тегло,а не качва.
Ревала съм ,честно.Според мама и аз съм била същата ,ама ....Да ми е жив и здрав  и беб ако е е така-изтърпява се.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 20:04 от lady_gothic

# 596
За броя шишета баткото го отгледах с общо 3. 2бр по 125мл- едното за мляко, а другото за вода. След това взех 1 от 250мл то за мляко, а едното малко за вода. После вече и със сламка за вода ама чак като стана на около 1 година. Няма нужда от много шишета.

# 597
За кърмено бебе,моите приятелки са изкарвали с по по едно -две-за вода и ако се наложи да се дава изцедена кърма.
На моето,като бебе 100%на АМ, ми трябваха около 6 шишета.Малките по мл ползвах първият месец ,после за водичка ,уж,но тя си пропи направо от чаша ,така че не ми бяха необходими .
Сега не знам как ще е,бебе с бебе еднакво няма .

Сънища имам за секцио -самата операция,как го вадят, после белега.С щерката пък сънувах как я раждам естествено. Много ме е страх от сега ,но каквото такова,само да е здрав беб и аз де....

# 598
Искам да се посъветвам вас. Стъклени или пластмасови шишета, със силиконов или с каучуков биберон? Каучукът може ли да се стерелизира или се прецаква бързо? Само силиконовите ли са антиколик? И се чудя да взимам ли нагревател? Вие как мислите

Каквото и да решиш, вземи максимум 2 бр. Бебетата имат предпочитания и ще си покаже има ли нужда въобще от шишета (повечето кърмени бебета въобще не ползват), точно кой вид му/й допада, кой биберон му/й харесва и т.н. А всички останали приспособления няма смисъл да се купуват от сега като шансът да ги ползваш е 50:50.

# 599
Какво трябва да включва комплекта за изписване? Нужен ли е наистина? Гледам, че са по 60-70 че и повече лв и май хич не ми се струва да си заслужава, та се чудя мога ли да си "сглобя" някакъв.

Общи условия

Активация на акаунт