НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 767
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Момичета да ви попитам как сте с храненето?Аз учудващо нямам никакъв апетит от горещото време ли е не знам но направо ям както се казва насила защото трябва заради бебо.Все си мислех отначалото че ще съм доста лакома.Чак се притеснявям нормално ли е. Някой други да има като мен?

# 616
  • Наблизо
При мен ако хапна повече и ми става лошо,защото явно сромаха ми няма място.
Иначе днес не обядвах,защото не бях гладна и към 5-6 ми стана много гадно такова.Оправи се с една праскова и малко шоколад.Явно ми пада захарта ли и аз не знам,но явно трябва да ям редовно .Иначе на ядене не ям много.

# 617
Да ,и аз съм така .Ям заради малката ,иначе само на сода ще я карам .Но си мисля че е от жегата ,иначе се старая  да хапвам месо или яйца ,мляко също

# 618
От жегите е. И аз нямам апетит. Но с удоволствие си хапвам таратор, диня, сладолед, пия айрян. Изобщо предпочитам разхлаждащи и леки неща за хапване.

# 619
На мен ми се обажда рефлукса и киселините и вечер избягвам да ям .Карам на таратор основно ,в големи количества.Винаги имам пълна тенджера в хладилника.Но по принцип съм свикнала да си ям по 3 пъти на ден стабилно и разнообразно, така че малко ми е кофти.Гладна сэм ,пък не мога да ям,но пак си закусвам и обядвам обилно,както винаги,през деня ми е по-лесно,но яла ли съм и  легна е ад.
Спомням си че с Ивка последния месец почти не ядях,много зле ми ставаше ,нямах търпение да родя ,за да се наям Joy Още в болницата си хапвах всичко ,което ни носеха,даже другите мами ми даваха техни порции,а не съм кърмила,просто исках да се храня най-накрая без киселини и тежест в корема.В деня на изписването на обяд имаше пълнени чушки с ориз и кайма,не съм им фен по принцип,но тогава не си тръгнах ,докато не ги изям Joy

За бебенцета не се притеснявайте ,ако наддават добре,дори и да хапвате малко;те си вземат нужното.Неприятното е ,че се отразява на организма на майката,но едва ли пък някоя от нас ще се остави с дни на вода.

Вчера нищо не съм яла,най-вероятно са убили  уличното ми коте,и не можех да преглътна и залък,сега гледам 3 бебета с възпалени очички,които трябва да храня по час с АМ и да изпишквам. Не съм и спала ,плачат търсят майка си,нямат и две седмици ,незнам дали ще издържат.Не мога да повярвам какви лоши хора има-мацата си беше само пред нашата врата, обезпаразитена, не е правила нищо на никой,там хапваше и излизаше навън да си върши нуждите.Беше си и на скрито под шкафа. Казаха ми ,че съсед от друг етаж я бил ритал, нищо чудно той да и е направил нещо.Знам ,че не е по темата и все пак ,както казва ми казват животно е ,не е човек,ама ми е много мъчно,и съм и сама,нито мъжа ми,нашите и малката са в Гърция. ...Помрънках си,да ми олекне малко поне ...

# 620
На мен за киселините много ми помага трапезна газирана вода на горна баня. Не знам защо точно тя, но другите не ми вършат никаква работа. Иначе докторката ми даде и нео бионацид. Билкови са и те също помагат, но до тях прибягваме само в краен случай или като сме някъде. 

# 621
На мен за киселините много ми помага трапезна газирана вода на горна баня. Не знам защо точно тя, но другите не ми вършат никаква работа. Иначе докторката ми даде и нео бионацид. Билкови са и те също помагат, но до тях прибягваме само в краен случай или като сме някъде.  

Даааатова е рай в чаша 🤤 Аз ,за сега ,киселини имах 2 пъти и то от комбинация на храни които обожавам  🥑🍳🤢 обаче явно сега не ми понасят заедно ,но,промених малко храненето и за сега няма и помен от тях . Дано да няма за напред .Иначе моя приятелка взимаше някакви билкови бонбони против киселини и й помагаха

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 14:46 от JhaJha

# 622
Лейди, къса ми се сърцето Cry Дано е добре маца и да се възстановява някъде Sad За оченцата на малките може да вземеш Гентамицин вижън: https://apteka.framar.bg/04000159/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0 … 3-5-%D0%B3%D1%80-

Преди време така се оправиха очите на едно котенце... Мисля, че се мажеха по 2 пъти на ден. Пиши, ако имаш нужда от нещо... Във форума има и котешка тема, дават полезни съвети момичетата, ако се абстрахираш от фанатизма на някои. Просто са истински загрижени за котките и са хора, които наистина ги обичат. Ти също си с едно огромно сърце Heart Дано да се преборят мъниците

# 623
Момичета вие как носите бебетата? аз го нося доста ниско, а още не съм влязла в 7-ми месец, говорих с майка ми и тя почна да ме разпитва дали докторите казват, че всичко е наред, понеже бебето слизало надолу като наближава раждането, а аз знам, че всяка жена различно носи бебето, ама като ми е първа бременност и не съм запозната много взе че ме притесни..😀

# 624
Ето това е от моята книга, корем на жени в пети и в осми месец:

Пише, че формата на корема зависи от ръста и телосложението на майката, качените кг, позицията на бебето и т.н. и всички те са нормални. Тази, на която корема е по-издаден в долната част е така от самото начало. Тук в темата от показаните снимки също се видя, че всяка жена е различна. Не мисля, че имаш повод за притеснение само гледайки корема.

# 625
Да така е . И аз нося бебчо ниско . Нали се вярва , че и момчетата се носят по -ниско . Не мисля , че има проблем , иначе АГ би казала .

# 626
Да, и при двамата, при които ходя нищо не са ми казвали относно това. Майка ми само ме вкарва в излишни притеснения и най-много ме дразни, че ако почна да се оплаквам или да се притеснявам, че нещо може да ми има веднага ме изкарват, че се превземам и те как не се били оплаквали като са били бременни, а самите те ми набиват някакви филми.. 😀

# 627
Често майките ни не са толкова имформирани, тъй като преди не е имало лесен достъп до толкова много информация. Сега вече човек може да се инфорира за всичко, прегледите са също по-обстойни. Това пък от друга страна поражда понякога неоправдани притеснения. Почваш да се чудиш “абе това дали не е симптом на еди си какво...”, защото все пак колкото и да четем, не сме учили медицина.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 16:54 от Anastasiya_S

# 628
И аз нося  беб ниско.Вече съм в 7-ми месец .Така бях и с девойката ,мислех,че  ще е различно с тази бременност,но засега е същото.По-малко кг съм качила,но пък преди предишната си бях много слаба.Бебо си е ниско и както док отбеляза ме рита по шийката точно.
Не помня да ми се е 'смъквал'корема преди раждането на малката,или поне не е било очевидно .
Имам чувството че корема ми расте по-скоро настрани отколкото напред,както и преди ,но не се знае още ,тепърва започва активното наддаване на бебоците.

Шоколадче ,Благодаря Heart Kissing Heart
Засега вета не дава капки ,само преварена вода,малки били още,след седмица ако закрепнат тогава чак.Аз съм гледала бебета котенца,като бях доброволец ,и оттогава си знам ,че е въпрос на късмет оцеляването ....Дано се преборят, намерихме им хубав дом ,като поотраснат. ..Майка ми се сърди ,че съм ги взела и ще хвана нещо ,котката ми се сърди и бяга от мен,приятелите ми ме мислят за луда,за капак и свеки цъфна да ми обяснява  да сэм ги била оставила пред контейнера ,ядосах се и сега корема ми е твърд и не спада ....

# 629
И моя корем днес доста се втвърдява. Баткото ме ядосва. Беше болен и цяла седмица си е вкъщи и вече откача. Че и се сърди, че и днес не е на градина. Утре с радост ще го връча на госпожата му. А е кротко дете иначе.
Да си кажа честно не знам него високо или ниско съм го насила. И сега не съм обръщала внимание. Иначе се върти и се разхожда и ме рита ту долу, ту горе. Голям кеф му прави да се протяга чак ми причинява болка по някое време.

Общи условия

Активация на акаунт