НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 763
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
Ами  информирала съм  мъжо,че аз решавам .Егоистично е ,но някак специално за име не мога да приема нещо ,което не харесвам и не съм избрала.

Искам да са на моите родители децата ми,едничка съм и винаги така съм си го представяла.Те пък изобщо не са изявявали желание по принцип ,е майка ми държеше щом ще е на тях ,дъщерята да е на нея,а пък аз я нарекох на баща ми....Логично сега не иска момченцето да е на нея,а аз обратно...Има време рано ми е още ,но почти съм сигурна какво ще избера,живи и здрави ,само да се роди беб и всичко да е наред.

Не мога да свикна с пола,все го сънувам момиче ,в женски род говоря ако не се замисля,инстинктивно се заглежда по дрехи и др.бебешки неща,които са момчешки. Странно, може би защото първоначално така казаха.

Що се отнася до дължината на имената ,аз не си харесвам моето изобщо ,че е с 3 букви и няма хубаво галено ,и имен ден нямам и не е типично бг и т.н,много се сърдех на майка ми ,че не сэм Мария или Моника или Михаела например Joy

# 646
И при нас са няколко условията за име. Не беше лесно да се намери такова за момче, което да отговаря на всички тях, особено след като единственото, което харесваме сме го дали вече на баткото 😂
Оказа се, че много сме сменили и вкуса си от тогава насам. Имената, които сме обсъждали въобще не ни харесват днес и за двата пола. Дори женското сменихме въпреки, че не го използвахме.

Не ги разбирам, нито приемам тези люти битки за имената. Още по-малко претенциите и сръдните на кого (не) е кръстено. Безмислен и ненужен стрес е това.

# 647
Ние още докато правехме опити да забременея решихме ако е момче да го кръстим на моя баща, а ако е момиче - на майката на приятеля ми (аз много харесвам традицията детето да е кръстено на някого, поне първата буквичка). След като забременях и разбрахме, че ще е момиче, приятеля ми реши, че май иска на баща му да е и сега имаме 2 имена - едно с буквичката на майка му и една с тази на баща му и ще решим живот и здраве като се роди Simple Smile

Една моя колежка ми писа от родилното като роди и аз я питам как ще я кръстите и тя "ами сега си пиша и с мъжа ми" Grinning По Вайбър се разбраха финално.

# 648
С имената войните и аз не ги разбирам. Синът ни е кръстен на себе си, баща му реши името, разбрали сме се за момиче решавам аз, за момче му давам пълни права той да избира 😂 Сега двамата с баткото решиха име, аз го харесах и на бебо вече си му говорим по име 💙
При нас в болницата не се казва име, на гривничката пише "Baby" и фамилията ми.
След това имаме срок, в който отиваме в общината и вадим акт за раждане, там всъщност се казва името. За големия пратих баща му, после се шегувахме, че можеше да си го запише както реши и да е изненада 😂😂😂
Важното е бебче да е здраво, пък името е последното нещо. Та чак пък и войни да има по въпроса....

# 649
Баткото е кръстен на свекъра ми. Спор по въпроса не е имало. Само 2 дни след обсъждането аз се сетих, че сме решили да е на него, но реално име не е споменавано. И си викам тоз моя като нищо ще реши да видоизмени името, а то е хубаво българско име. Нападам го още от вратата като си дойде и оня вика споко бе няма да го променя ме. Условието ми беше да си е българско името, а не някакво измислено. Сега това по всяка вероятност ще е на моя баща ама да видим как ще го превърнем в женско.
Иначе все пак направихме сеир на записването в родилния. Със сестра ми бяха попълнили всички документи и ме чакат да се появя с личната си карта и аз цъфвам и викам дай сега да видим как си ми записал детето ще му сменям ли името. И жената дето ги записва почва да  гледа странно и вика ама вие не се ли разбрахте, хубаво е името спокойно. А мен ме интересуваше фамилията, че ако е на презимето на таткото става последния да затвори вратата. Той после се смя, че на редчето нямало толкова място да напише 3 дълги имена. Иначе съм го предупредила да внимава, защото той без мен не може да запише детето ама аз без него мога. И че ако се роди на празник ще си е дошло с името и ще си е кръстено на празника. Grinning

# 650
По въпроса с имената и аз не разбирам защо е нужно да се водят битки, да се карате и т. н.  А и наистина трябва да изберете име, което да харесва и на двама ви. Аз лично никога не бих казала на ММ, че дъщеря ни ще носи някакво име, което той не харесва, а ще е принуден цял живот така да я нарича.... Все едно аз да си кръстя детето с име, което не харесвам. Колкото аз съм родител, толкова е и той, смятам, че има равни права с моите.

По принцип и двамата не държим на традицията да е кръстено на някой детето, но АЗ лично пожелах да бъде на свекър ми, а ММ няма нищо против. Аз искам да го уважа човека по този начин, защото е много добър, много неща е правил за мен, които би направил само родител за детето си. Той си ме приема като негово дете и ме уважава изключително много. Аз също.
Ако беше момче щеше да си е Иван, като него. Иначе за момиче аз исках повече да е Ивайла, но ММ не го хареса, затова мислихме други варианти, той предложи име, на мен не ми хареса съвсем, та накрая се спряхме на трето, което и двамата много си харесахме и вече няма никакъв спор по отношение на името. Ясно е как ще си се казва, даже вече не го и обсъждаме.

# 651
Лили,на какво име се спряхте? Дъщеря ми е Ивайла,на баща ми Иван , другите ми варианти бяха Ивана,Ивон и Йоана ,като последното си ми остава вариант ,ако дай боже след време ,имам друго момиченце.
За момче съм на Росен,Стефан, Илиан .

Мъжът ми иска Алекс.Самият той така се представя ,въпреки че традиционното галено на неговото име е друго.Ами много не ми харесва ,да степен че когото някой говори за него и му казва Алекс, тръпки ме побиват.Имам племенник,наречен така и на него  си му казвам по име,няма как.Но ми стои недовършено да е цяло име ,още повече че и на момчета и момичета им казват така.
Другото му предложение беше да е с неговото име,много ми е любимо ,ама пък руско,и ми е странно сина да се казва като бащата .Имаме такиви познати -казват им хората големия Данчо и малкия Данчо.(А малкия въобще не е малък вече,ама навик явно).
И как става бащино на Алекс-Алексов?И тона не ми звучи ок.А все пак нали момчетата си дават личното име на децата си след време.

Това му бяха предложенията на мъж ми -на него да е с две думи-или галеното му или цялото.Други варианти няма,незнам дали изобщо е мислил сериозно по темата.
В крайна сметка се успокоявам ,че по закон другите две имена са на него,та поне първото да избера аз .

Много е топло при нас,цяла седмица го дават да е така,не мога да дишам от жега ...И носа си ми кърви,както си вървя и теква. Потя се като никога досега,направо си изисквам роклята като се прибера.Въобще навън ли сэм, съм жалка картинка.Пък си имам неща за вършене ,сега например трябва да ходя на пазар за обяд,на мен чакат и магнезия си свърших.Така да ме е яд ,че не изкарах книжка ,ама така е човек си страда от глупостта.

Вие как сте по горещините момичета ?

# 652
Лейди, вече има опция презимето да не е с -ОВ. Така, че не е нужно да е Алексов. Мен тези съкратени имена не ми харесват, ако трябва да съм честна.

На мъжът ми името звучи ужасно с -ОВ, направо трагично, затова няма да има такова. Само като се сетя как точно би изглеждало името му с -ов и фамилията и ме напушва на смях. Няма такъв абсурд просто. Laughing

# 653
Пълен ад са ми горещините. Точно заради тях се наложи да си остана много рано вкъщи. Сега излизам по хладно и седя при климатиците. Добре, че магазина е срещу входа. Ама гледам да пазаря като оставя детето е детската градина, че после да ме се налага да излизам. Аз съм зиморничева, а сега все ми е горещо и мъжа ми взе да се хваща за главата вече с мен. Изпада в ужас като се прибере твърди, че вкъщи било хладилник. 

# 654
И при мен е така с горещините. Не ми понасят, потя се ужасно. През живота си не съм се потила така. На всичкото отгоре ми пада и кръвното в жегите. Кошмар. Тая седмица няма да си покажа носа навън.

За капак.... Сега се чух с доктора... Вика ме на преглед на 19.08 в 12 ч. В най - голямата жега, а не е и в моя град, трябва и да пътувам.....

Лейди, едно от твоите изброени е Grinning Ивон ще бъде.

# 655
Оооохххх, момичета не се оплаквайте от горещини. Днес при нас максималната е 38, а видях че за София например през следващите дни дават около и под 30. Направо се подтискам като си представя, че вероятно целия си живот ще прекарам на място, където 4 месеца е непоносима горещина и не може да се отиде никъде. Една приятна разходка не може да се направи даже и вечер. Много ми тежи тукашния климат, не го понасям.

Лейди, относно имената, както и много други неща е субективно и това, което се харесва на един, не се харесва на друг. Но да изкажа и аз мнение 😊 Хич не харесвам съкратени имена дадени като основно име. Кръсти си го Александър например, пък му казвай Алекс след това. Алекс изобщо не ми звучи сериозно и завършено, имаш право да не ти харесва.

Ние още не сме решили какво ще е името. Имаме консенсус за две-три имена, но имам и няколко други варианти, които ми харесват, а на мъжа ми - не. Харесва ми двойно име с Мария, но на мъжа ми Мария не му харесва.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 12:13 от Anastasiya_S

# 656
Привет и от мен Simple Smile
Включвам се потемата с дрехите за изписване- тези готовите комплекти, изобщо не ми харесват... Другите двама си ги изписвах с дрешки от НМ, почти сигурна съм,че и сега ще е така- боди с дълъг ръкав, клинче, чорапки, шапчица. Ще си купя чувалче за кошницата и сигурно ще си е завита в него Simple Smile
За шишетата- заедно с помпата на Медела, имам едно допълнително шише. Мисля да си взема едно стъклено на Нук за в началото ако има нужда, със силиконов биберон- каучукувите не ми допадат особенно, въпреки,че акушерите ги препоръчват.
За имената мисля  съм споменавала вече- харесвам традицията с кръщаването на някой. Големият ми син е на свекъра, малкия е на баща ми. И четиримата баби и дядовци са с много хубави български имена. Искаше ми се сега момиченцето да е кръстено на свекърва ми- обаче отношението й към мен изобщо не ме кефи, и не мисля,че е много добър човек като цяло Sad Не заслужава чесно казано. За това сигурно ще взема първата й буква. На майка ми не искам да я кръстя, понеже голямата на сестра ми се казва така Simple Smile

# 657
Анастасия ,за съжаление и при нас е 38°.И то ако вярвам на телефона ,а съм сигурна,че към 2-3 ще си стане 40°..Ние сме си един от най -топлите градове в бг.
Отказах се от магазина,облякох се ,пак кръв от носа,излязох ,лъхна ме горещина ,все едно съм отворила фурната ,да си проверя яденето Joy и се врътнах и прибрах .Поръчах храна и готово Blush

За името -не става Александър ,брат му се казва така Rolling Eyes

Лили ,много хубаво име,и малката ми кръщелница се казва така Heart
Моят час за преглед в петък е от 14 и 30.Такси ще хвана ,няма да се правя на герой.

В темата има мами с по 2 дечица.И искам да питам нещо,може би глупав въпрос,но мозъка ми е каша.Как става разходката с голямото дете и бебето?Примерно бебето в количка ,в началото не може кенгуру ,а голямото за ръка.Обаче моята е много буйна ,просто не си представям с едната ръка да я държи нея ,и с другата да бутам количка.Ако бебето се разплаче или трябва да бъде взето?Как се справяте ?И да се гушне малкото с една ръка,а другото детенце да продължи да се държи за ръчичка,ами количката?Имам чувството, че няма да се справя Flushed Сигурно ви звучи смешно,но сега като съм сама и взех да се замислям Flushed

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 13:53 от lady_gothic

# 658
Ооо недей да мислиш такива неща от сега , няма нищо страшно в това повярвай ми , много бързо ще свикнеш каката е голяма вече моят син беше на 4год.и4мес. Когато малкия се роди .Той избра количката за бебчо и искаше да го вози не се отделяше не тичаше напред , а повярвай ми много е палав иначе , ще и бъде интересно и мисля , че ще ти ппмага.Аз пък имах други опасения , но когато прибрахме бебчо от болницата след като родих съпругът ми две седмици беше с нас пп бащинство но и баткото беше вкъщи с нас- всичко ок ама като тръгна на работа останахме тримата и аз почнах да се чудя как ще се оправям вкъщи сама с две деца , да свършиш домакинската работа , в същото време да им обръщаш внимание да не ги оставяш без надзор.Нооо много бързо хванахме ритама на всичко и се справях и сега се справям и дори не се чудя каква ли лудница ни предстои с двамата сладури и най-малкия .Така , че споко , ставаш като мама нинджа и се справяш дано е кротък бебо. Simple Smile Blush
Анастасия ,за съжаление и при нас е 38°.И то ако вярвам на телефона ,а съм сигурна,че към 2-3 ще си стане 40°..Ние сме си един от най -топлите градове в бг.
Отказах се от магазина,облякох се ,пак кръв от носа,излязох ,лъхна ме горещина ,все едно съм отворила фурната ,да си проверя яденето Joy и се врътнах и прибрах .Поръчах храна и готово Blush

За името -не става Александър ,брат му се казва така Rolling Eyes

Лили ,много хубаво име,и малката ми кръщелница се казва така Heart
Моят час за преглед в петък е от 14 и 30.Такси ще хвана ,няма да се правя на герой.

В темата има мами с по 2 дечица.И искам да питам нещо,може би глупав въпрос,но мозъка ми е каша.Как става разходката с голямото дете и бебето?Примерно бебето в количка ,в началото не може кенгуру ,а голямото за ръка.Обаче моята е много буйна ,просто не си представям с едната ръка да я държи нея ,и с другата да бутам количка.Ако бебето се разплаче или трябва да бъде взето?Как се справяте ?И да се гушне малкото с една ръка,а другото детенце да продължи да се държи за ръчичка,ами количката?Имам чувството, че няма да се справя Flushed Сигурно ви звучи смешно,но сега като съм сама и взех да се замислям Flushed

# 659
Лейди, вече има опция презимето да не е с -ОВ. Така, че не е нужно да е Алексов. Мен тези съкратени имена не ми харесват, ако трябва да съм честна.

На мъжът ми името звучи ужасно с -ОВ, направо трагично, затова няма да има такова.

От много години е така. Синът ни също е без -ов на бащиното име. Някои имена са абсурдни с тази приставка за изговаряне Grinning

lady_gothic, от момента на раждане бебето може да се сложи в слинг. Има няколко подходящи варианта. Моят също е ужасно буен и въпреки, че сега ще прави 6 години, го стискам яко и не го пускам за секунда. Ще се нагодите. Не го мисли от сега. Отделно има всякакви проставки към количката за големи деца.

Общи условия

Активация на акаунт