НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 747
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм предупредила мъжа ми, че първите 3 месеца той ще прибира сина ми от градина. Нещо не си го представям да правя дълги разходки в студа с новородено (а и как мразя студ!). После или баткото се вози на борд към количката, или малкото е в слинг/раница. По-притеснено ми е като се стопли и сме за по-продължително на площадката, как да съм едновременно около двете деца. Май пак с носене на малкото, ще ме е страх да зарежа количката нейде си. Ще видим Simple Smile

# 661
Аз за момче бях решила да е на баща ми - Даниел, не главно за да е кръстено на някой, а просто защото името ми харесва, но сега като казаха, че е момиче имам измислени 2 имена и 2-те не са на никой 😀.
Аз да се оплача бебето не знам какво прави в корема ми, но понякога особено ако съм легнала имам много странни придърпвания около пъпа все едно ме щипе или дърпа и хич не е приятно това странно усещане 😂

# 662
Хахах Лейди споко 😂 Като дойде бебето както е казала Мама Мария- сами си хващате ритъм Simple Smile Моя големия беше точно н 4 като се появи дребния, също много пакав. Аз обаче провеждах много разговори с него още преди да се роди бебето, че трябва да е до мен като ходим до парка, да се държи или за мен или за количката. Никога не сме имали проблеми. Всъщност, проблемът дойде, когато дребния стана на около 2-3... Като излизахме вън на парка, направо ми разказваха играта- единия хващаше на едната страна, другия на другата 🤪 Луда ставах... Ама такова е, малко по малко се нагласихме- къде с разговори, къде с наказания.... Сега съм малко по-спокойна като баткото ми е вече на 9, надявам се да ми помага колкото обещава 😏 Притеснява ме дребния, че е свикнал да е “краля на джунглата” и ще имам проблеми с ревноста, но не спирам да говоря с него.
Вилислава- Даниел ми беше фаворит за мъжко име , много го харесвам 💙

# 663
Виждам, че сте стигнали до имената, няма наваксване нечетенето от 01.08.
Аз все още не знам пола със сигурност, но люти ще има само от страна на родителите ми за това да кръст детето на свекърва си.
Спрели сме се на имена и от опит май най-добре да кажем някакви там за отвличане на вниманието или да се правим на луди докато не родя.
Нямам, слава Богу някакви оплаквания кой знае какви. Само започна безсъние то да ме мъчи. Едното ме рита в дроба, другото - в главата Simple Smile вълнувам се за петък.

# 664
Аз за име се спрях на Калоян и Явор.Не искам да има галено име.Драмата е от страна на майка ми,иска да е на баща и.Но не го възприемам някак си,а ММ няма претенции.

# 665
Ние бяхме избрали имена още преди да забременея.Тъй,като ще е момиченце избора беше съвсем лесен.Бабите са адашки и ще ги зарадваме😁И двете ще са много доволни.

# 666
За име и ние си имаме и  за момче и за момиче от като станахме гаджета .

Момичета купих си помпа ! Има намаление 20% на всичко бебешко в Айко . И намалена на отделна промоция на Авент на 199 лв. електрическа . Ние взехме на Медела накрая .. много се чудих , но реших , че са по-добри дано се окажа права .

Момичета използвали ли сте позиционер за бебчо?

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 20:02 от mmoira

# 667
Не знам да вас, но на мен коластрата ми тече много..капка след капка и така вече 10 мин не спира...

# 668
Спрели сме се на имена и от опит май най-добре да кажем някакви там за отвличане на вниманието или да се правим на луди докато не родя.
Зависи от роднините. На нашите казахме да свикват с имента, но при нас мешателства не вървят. Отрязваме ги в зародиш. Ако са властни и досадни твоите и ще те побъркат - мълчи до последно и нека разберат при свършен факт, когато няма какво да направят.

mmoira, не съм ползвала. Поредната ненужна джаджа според мен. Бебето трябва да спи по гръб в средата на леглото и далеч от абсолютно всичко по препоръките за безопасност. 

# 669
Аз също не съм ползвала. И без това в началото бебето лежи, както го сложиш. После има един кратък период, в който може да се завърта само и може да се ползва това нещо, след което вече почва да се движи много, да сяда и този позиционер не върши никаква работа. С две деца до сега не съм видяла нужда от такъв.

# 670
На мен ми обясниха , че ако бебчо повръща има опасност за него и е хубаво да се поставя на едната и след това на другата страна и с тази цел в началото се използвал , имам приятелки подпират с одеялце .

# 671
И аз не съм ползвала такава щуротия. Подпирах го от към гръбчето с навито одеало в началото. Бабите така казаха Blush .
Иначе нито едните, нито другите са се месили за името на детето. Казах ме им чак като се роди. Свекърва ми веднъж само попита и мъжа ми и каза, че ще научи като се роди детето.

# 672
На мен ми обясниха , че ако бебчо повръща има опасност за него и е хубаво да се поставя на едната и след това на другата страна и с тази цел в началото се използвал , имам приятелки подпират с одеялце .

Точно за повръщането, най-безопасната позиция е по гръб, защото е нищожен щансът да попадне мляко или друго в трахеята. Имаше една по-хубава картинка, но не я намирам сега.

Освен това, бебчетата заспиват с главичка на страни, а не така право нагоре и всичко изтича безпроблемно.

# 673
Точно това исках да напиша и аз - те сами си завъртат главичката на една страна и спят така. Дори в началото и двете ми дъщери имаха предпочтана страна и им беше малко по-плоска главата от едната страна, но с растежа това се оправя. Освен това първата ми дъщеря често повръщаше, случвало се е и легнала да повърне и никога нищо кой знае какво не се е случило. Изтича настрани.Mmoira, моят съвет е да не купуваш предварително. Със сигурност няма да ти трябва веднага щом се върнеш от родилното. После ако прецениш, че наистина ти трябва, лесно ще вземеш. А най-вероятно ще се откажеш 😊

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 21:34 от Anastasiya_S

# 674
За първи път чувам за този позиционер. Малката беше с рефлукс,да често я проверявах,но по гръбче не е имало проблем .

В чудо се видях като почна да се обръща сама по корем и само така искаше да спи,със забита надолу  глава Joy

Вилислава ,вземи си подплънки за кърмачки,за да не се притесняваш .Аз отдавна си имам коластра ,и с първата бременност бях така,течеше си ,особено от едната гърда. Редовно се будех с мокри петна по нощницата.

Момичета ,Благодаря за мненията как ще е с две дечица Kissing Heart Няма да го мисля отсега,ще се справя някак ,няма да съм нито първата ,нито единствената .
Слинг е добра идея,сложно ми се струва ,но предполагам че се учи.Най-вероятно ще съм секцио и трябва да видях кога е безопасно за мен самата.

Общи условия

Активация на акаунт