НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 745
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Ооо, моите и двете спят по корем и по лице още от към шестия месец някъде. Колкото и да ги въртя, така спят, по гръб - само, ако случайно се завъртят в съня си.

# 676
Лили,на какво име се спряхте? Дъщеря ми е Ивайла,на баща ми Иван , другите ми варианти бяха Ивана,Ивон и Йоана ,като последното си ми остава вариант ,ако дай боже след време ,имам друго момиченце.
За момче съм на Росен,Стефан, Илиан .

Аз много харесвам Ива. Бащата на бившия ми приятел се казва Иван и като се бяхме заговорили за деца, си представях, че ако е момиче, така ще се казва.

# 677
Момичета или настинах на плажа, (не съм влизала в морето, може би от вятъра) или в хотела дето съм , всички са с някакъв вирус, който започва с болки в гърлото, после кашлица, температура. От вчера сутринта след като се събудих имам болки в гърлото и се чувствам доста отпаднало. Изядох три лимона, ям мед, мажа се с мас, пих чай, но не ми е по-добре, обратното, вече и носа ми потече и леко кашлям. Температура нямам. Кажете ми какво да правя Sad Звънях на гинеколога , който ми следи бременноста, но ме посъветва само да отида до личната, но в момента няма как, ако продължава това състояние ще потърся тук някой лекар, но преди това някой от вас ако знае някакви народни рецепти. Пих един працетамол снощи, гинеколога каза, че може.

# 678
Вземи си биозин мама. Това е хомеопатично на мен много ми помага и ме пресича. Изписа ми го лекарката на хлапето като бях още в 6 седмица. Малкия беше хванал вирус март месец и като и казах, че съм бременна ми изписа това да не се разболея и аз. Аз се притеснявах повече за варицелата дето имаха в групата де. Можеш също инфлуцид и осцилокопциум да вземаш. За гърлото прополки или тантум верде. За хремата сребърна вода. Други не знам. Предния път и сега сами това съм пила изписано от лекар. За кашлицата проспан.
Биозин мама предния път генеколожката ми го изписа, че единия ми преглед отидох с запушен нос пак бях в началото на бременността.
Можеш почти всичко хомеопатично да пиеш. Отиди в аптеката и питай те знаят какво да ти дадат. 

# 679
Благодаря ти, много!!!

# 680
Мами 7ми месец се усеща с пълна сила. От два дни ме боли кръста и опашката и ходя като патица. Знам, че е заради промените в тялото, ама има ли някакъв начин за облекчаване?

# 681
И аз, както си нямах никакви неразположения, онзи ден ходих по моловете, и то за кратко, не повече от 2-3 часа и ме заболя кръста, по едно време пък сякаш ми прилоша и имах усещането, че ще припадна. Вчера в нас отново имах такова усещане...

Момичета, в болницата задължително ли трябва да си с нощница? Аз не мога да спя с такова, да не говорим, че трябва специално да си купя поне 3 броя в най-добрия случай, ако престоят в болницата е три дена... И тези пари все едно съм ги хвърлила на вятъра. Не обичам такова пилеене Simple Smile

# 682
Трябва да си с това , което ти е удобно . Те са с цел и ако кърмиш да ти е по-лесно . Видях , че писа в темата за Надежда , там дават нощници .

# 683
Момичета, в болницата задължително ли трябва да си с нощница? Аз не мога да спя с такова, да не говорим, че трябва специално да си купя поне 3 броя в най-добрия случай, ако престоят в болницата е три дена... И тези пари все едно съм ги хвърлила на вятъра. Не обичам такова пилеене Simple Smile

Зависи от болницата, аз като раждах каката бях с пижама.За болката в опашката я имам вече близо месец.Малкия мъж е седалищтно и притиска някой нерви.Като цяло се въртя и ходя тип патка.

# 684
Понеже, както съм писала и преди, не съм купила почти нищо, тръгнах да търся списъци, за да почна лека полека с покупките. В една тема попаднах на следния списък: https://moebebe.com/spisak-za-rodilnoto и сега се опитвам да изфилтрирам най-необходимото по моя преценка. Почти нищо не съм изключила все още и от "не искам да купувам излишни неща" май ще стане точно така. Ще видим какво ще е положението със списъка за новородено: https://moebebe.com/spisak-za-novorodeno-bebe Rolling Eyes

Та, в горния списък пишеше, че са необходими 2-3 нощници и реших, че е по-удобно така, ако се прави преглед, знам ли... Нямам друго обяснение

# 685
В Надежда нито ти трябват вилици, нито нощници, нито такива неща. За тях виж списъка от сайта на болницата. Това са за разни държавни, където си носиш и памперси за бебето. Scream

# 686
Много неприятно с държавните ... лежах в МД Варна където всичко си има . Е дойде момиче с чиния , вилица и тоалетна хартия. И каза , че не е свикнала нещо да й се полага .

# 687
И аз се чудя за нощниците... Ама съм чувала, че на визитация се карат, ако си д пижама.
С нощница не съм спала никога.

Мен сега други мисли ме терзаят.... Няма да раждам в моя град, а на 30 км. от него... И, освен ако не ми изтекат водите, мисля да ходя към болницата, когато контракциите станат регулярни, поне на 8 минути. Обаче всички са в шок и ужас как съм щяла да чакам толкова, щяла съм да родя в колата....
А наистина не искам да ходя твърде рано.
Та моля, вече раждалите, да споделят.... Кога трябва да се ориентираме към болницата?

# 688
https://www.nadezhda.bg/rajdane/spisuk-za-rodilnoto/

Сега се сетих, че има една блогърка, която си прави влог за раждането в Надежда. Satisfied Аз го гледах и някои неща ми бяха доста полезни като информация и най - вече как се случват нещата при секцио там. Пускам го и тук, информативно е.  Макар, че още не знам как ще раждам.
https://www.youtube.com/watch?v=GUbzfoZznLU

# 689
Супер полезно благодаря . Към Надежда съм се насочила и аз и то се налага секцио за жалост .

Общи условия

Активация на акаунт