НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 736
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
И аз ще съм в Надежда живи и здрави Simple Smile

# 691
Аз все още се чудя къде да раждам и това, че не мога да взема решение ми тежи ужасно много. Иначе да, списъкът е изготвен със съдействието на акушерки от болница Майчин дом Grinning Но чиниите, вилиците и тоалетната хартия ги изключих от списъка Grinning Немалко неща обаче се припокриват и със списъка на Надежда Simple Smile

Лили, за колко време взимате тези 30 км? Аз сега проверих, ако реша да раждам в Надежда, това са ми 15 км, но се стига за около 30 минути... светофари, задръствания.

# 692
Дарк, за около 30 минути, айде 40 макс, че в града е по-натоварено движението. Макар че като ход на прегледи, и за 20 мин. се е случвало да стигнем.

Аз това им казвам... Хората в София, нищо, че си раждат в града, надали стигат за 5 минути, пък не съм чула да е родила някоя в колата....

# 693
Мисля, че това с бързото раждане се случва по - често на жени, на които не им е първо такова. Аз имам случай с една роднина, която си беше избрала болница в съседен град, на около 30км. и почти роди в колата. Ама буквално, казвам. Докато мъжа й попълни документите и излезнал да изпуши една цигара и дошли да му кажат, че родила. Но не й беше за пръв път. Satisfied Но пък мама ми разказва онзи ден за дъщерята на нейна приятелка, която е трябвало да стигне до Бургас, за да роди там, те живеят някъде на около 100км, и на входа на болницата се разкрещели, че наистина раждала и се виждала вече главата на бебето. Satisfied А и беше за пръв път. Мислех, че това се случва само по филмите. SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied

# 694
Хахах, честно казано, предпочитам така, отколкото да ме мъчат в болницата 10 часа, ако отида твърде рано....
Наистина много искам да си отида навреме, в някакъв среден диапазон, да не е нито твърде рано, нито пък твърде късно, ама.... Надали ще стане, както искам. Но, ако няма изтичане на води, си чакам за регулярни контракции на по-кратък интервал, и тогава.... Пък да видим дали ще стане точно така Grinning

# 695
Бързото раждане няма връзка с поредността на детето. На мен цялото раждане от 1та контракция натам ми беше под 2 часа. Това включва падане на тапата, пълно разкритие и 30-на минути напъни. Водите са ми изтекли по някое време в болницата и никой от нас не разбра. Аз случайно отидох, защото пренасях много, а бебето се мяташе като лудо и да го проверяват всичко наред ли е. Добре, че не ме върнаха у дома, защото докато мине хамалогията на приема, да ме настанят в стая, минах през тоалетната и вече бях с пълно разкритие, а ме приеха с няма и 1см и първата контракция беше в болницата😂
Имам и позната с трето раждане продължило над 15 часа при бързи предходни.

И аз мразя нощници, но точно при раждане са много удобни. Едно на ръка са визитациите и лесния достъп за преглед. След раждането течът е неописуем при най-малкото движение. Превръзките за родилки, колкото и да попиват, не спасяват положението. Ако си с пижама, на всяко ставане ще е потънала в кръв и трябва да я хвърляш, а с нощница - сменяш бельото, измиваш краката и продължаваш. В тоя ред на мисли, по-добре джапанки от чехли. Аз си носех памперсни чершафи в болницата и това спести поне 5-6 пъти смяна на чершафите в първите два дни. После течът намаля и нещата станаха поносими.
По време на самото раждане също няма как да си с пижама, а гола или по тениска никой няма да те остави. Може да се наложи да се местиш по стаи и отделения и ако си без нощница ще трябва дибидюс да минаваш по коридорите, където има мъже не само от персонала.

Като тръгне баткото на училище, ще отида да си търся нощници с копчета отпред. Ще си взема 2 бр и после в кофата.

# 696
Уф, уж гледам да съм спокойна за това раждане... И досега наистина бях спокойна, ама нещо тия дни много ме чопли.....
И като чета.... Още повече ме чопли.... Всичко ми се струва толкова сложно и трудно, и.... Абе.....

# 697
Памперс Scream

Лили, споко. Свекърва ми разказва, понеже много я било страх от раждането, баба й й казала: Не се коси, няма неродила жена. SatisfiedSatisfiedSatisfied Колко успокоително....

Бебето пак се обърна снощи. Сега е главично. До вчера ми избиваше ребрата с главата си, сега ме рита там... Егати хулигана.

# 698
Има едни нощници за кърмачки се водят. То е като дълга тениска с копчета отпред. Много са удобни в случая. И аз само с пижами спя. Мойте от предното раждане седят само тогава са носени и сега пак тях ще си взема. След секциото течението е доста по малко отколкото при нормално раждане, защото те изсмукват всичко. Аз раждах в държавна болница и всичко си носех. Сега пак там ще раждам. В Майчин дом в Варна не ми и хрумва да отида да раждам, а живея на 5 мин пеша от там. На 2 познати децата щяха да ги уморят при раждането там. А една майка по площадките се оплакваше, че при доносено дете родено на термина и уж всичко нормално на 2 ден са го закарали по спешност в АГ болница без да уведомят никого и са я лъгали през цялото време, че всичко е наред.
Който ражда с секцио да си подготви по дълбоки бикини, че мойте повечето минаваха там където е точно операцията и боли. Има едни гащи за родилки за еднократна употреба са на мен ми бяха мн удобни и карах сигурно 2 седмици с тях. Сестра ми ми ги купи като и звъннах от болницата, че трябва да ми купи по дълбоки бикини, че мъжа ми не може да се справи с този проблем. Сега пак ще си взема и то предварително този път.

# 699
И аз ще съм с нощниците за кърмене, които ги ползвах при миналото раждане. Даже мисля да си взема още 1.
При самото раждане нощница ми се струва най-удобно. Разхождах се по коридора доста, а с пижама непрекъснато трябва да свалят долнище.
Пижама може да не е удобно при секцио (ластикът на панталона да е при разреза).
А при кърмене е хубаво да има достъп до гърдите. Нощниците за кърмене са идеални. Тениска също става, ако не трябва да ходиш нанякъде (в болницата рядко, но се налагаше).
Искам да имам поне 3 нощници, защото миналия път много се потих. Очевидно накрая съм задържала вода и докато се отърва от нея....
Вкъщи ще съм си с тениска, че нощниците ми се виждат доста грозни. Нямам планове да ходя никъде веднъж като се прибера.
Дарк, реши дали ще си с избор на екип, само акушерка или без нищо. Ако избираш лекар/акушерка, болницата после е ясна. Ако не - където се отнасят добре с родилките.

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 12:12 от vesibu

# 700
Относно потенето и аз знам, че е задържана вода, но може би и от хормоните. Аз и след двете ми раждания се потих седмици наред през нощта. Беше много неприятно. Всяка сутрин се будех плувнала във вода и чаршафа подгизнал. Даже май почнах да слагам кърпа по едно време.

# 701
Аз пък сега съм така.... А никога, ама никога не съм се потила, особено пък нощем.... Никога не е било това.
Будя се нощем и чаршафа под мен вир-вода, а по мен капчици навсякъде.... Чак се изнервям, не съм свикнала така....
Не знам от задържане на вода ли е, от хормони ли е, от какво е, ама си искам предишното аз....

# 702
Аз се потя ужасно сега, особено нощем, по врата и под косата Sad Вярно, че е горещо, обаче калъфките ми са мокри, досега не ми се е случвало. И аз мисля да купя нощници за кърмене, а ще преровя и какво има у дома. Малко демоде, ама едно време баба ми е купувала много нощници "да има" и ако намеря памучни и удобни, ще си взема да си ги ползвам. Иначе имам 2-3 летни, ама са с презрамки и едва ли ще ми свършат работа. И една подарена, обаче с боцкаща дантела Simple Smile

Извинявам се за глупавия въпрос - възможно ли е бебето да се обърне обратно с главата нагоре? Днес толкова се зарадвах като ми казаха на прегледа, че вече е в правилна позиция, забравих да питам.

# 703
За раждането и стигането до болницата-при моето първо,живеех близо до София ,раждах в Токуда. През нощта стигнахме за около 40 минути.В 6 и 30 бях в болницата ,в 7 и 3 мин,беба изплаква. Всичко стана като на бързо -преглеждат ме -10 см,оттам ми пада тапата,докато ми точат кръв и ме бяха вързали на тонове ми изтекоха водите и айде на тичане в родилна. Нямаше време нито за упойка,нито за клизма.Та да -общо 33 минути продължи.В колата контракциите ми бяха много силни и само си мечтаех за болница и упойка,ама нямаше как.

Сега най-вероятно ще е секцио.

За нощници -в Токуда даваха техни.Бяха ми много удобни и ги сменях когато кажа. Носех си мокри кърпи,превръзки за родилки,еднократни гащи,джапанки, хавлиени кърпи,шампоани,лосиони,бръсначка и сешоар. И зарядно и таблета.Като документи само лична карта и малко пари в брой. По-късно ми донесоха дрехи за изписването на мен и беба,ръкавички за нея и залъгалки.
На визитацията ни искаха легнали,да свалим гащите за да погледнат течението,шевове ако има,палпираха и корема да видят дали се прибира матката.
Освен нощница може и дълга и широка тениска,тип мъжка или просто за визитацията да се смъква долнището на пижамата, не мисля че е проблем.

При нас вчера почти 40°както си мислех.Едвам отидох до магазина и се върнах, ако детето беше при мен незнам кащво щях да правя с нейния мерак да е все навън .
И вечер се потя и сутрин,и на обяд.Снощи си сложих хавлиена кърпа да спя на нея ,че подгизна чаршафа, а ме мързи да го сменя посред нощ.

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 12:56 от lady_gothic

# 704
Като избираш нощници, гледай на деколтето да има голям отвор (т.е. свободен достъп до гърдите).
Бебето може да се обръща още доста. До 9 месец има време, ще се ориентира правилно и да се завърти сега Simple Smile Чувала съм, че помага, ако се разхождаш (защото главата е най-тежкото и естествено си отива надолу).

Общи условия

Активация на акаунт