Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 7

• 56 170
  • 787
  •   1
Отговори
# 135
  • София/Севлиево
А има ли някой с успешен трансфер на ембрион,който веднъж е замразен на ден 3, после размразен, за да му се направи PGS,след което замразен на ден 5?Показателите са му отлични,но ми е само 1...Какви са му шансовете за успешно повторно размразяване и имплантиране?

# 136
  • София
Ако се размрази, има шансове за имплантиране според мен.
По принцип от това, което съм чела двойното замразяване гледа да се избягва, не се практикува. За това и ПИД се прави на ембриони масово на 5-ти ден преди да се замразят, за да не се налагат повторните замразявания.
Това че е стигнал до бластоцист и е с добра предимплантационна диагностика, ако всичко е било изрядно при повторното замразяване, стискам палци да има потенциал.
Има всякакви случаи.

Няма какво да го бавиш, връщайте го и дано последното е на късмет.

# 137
  • София/Севлиево
Чакам Владимиров да си дойде след 7 октомври и действаме.Много исках сега септември,но нямаше как.А от две нощи сънувам едно прекрасно момиченце,даже аромата и кожата му усетих,мисля че моята Руми най-накрая ще дойде при нас...Уж не вярвам много в сънища, но пък е толкова истинско...

# 138
  • София
Дано сънят ти се сбъдне Simple Smile

# 139
Здравейте.
Подготовката ми за замразен трансфер приключи. Лигавицата не нарасна достатъчно за 12 дни. Само 5,5мм.
Казаха ми другият месец пак.
Та въпроса ми е, не се ли прави почивка - или като пиеш естрадиол само не е нужно време за възстановяване и може следващият месец пак да пробваш?

# 140
  • София
Мисля, че няма проблем да пробваш пак другия месец, надявам се да сменят и начина за подготовка на лигавицата и/или дозата на естрофема Simple Smile

Дано другия месец да се случи Simple Smile

# 141
Благодаря Браида,
Какво е това дето се коментира „ТСХ“ - това ново изследване преди трансфер ли е?

# 142
  • София
TSH е хормон на щитовидната жлеза. Хубаво е преди трансфер да е под 2.

# 143
Здравейте, моят ЗЕТ мина днес, върнаха ми един бластоцист. Беше на естествен цикъл, без предизвикване на овулация, на 18 ден. Лигавицата беше само 8 мм, но според лекарката важното е, че е трислойна, и въпреки, че не е оптимална, ще стигне. Изненадана бях от дозата на утрогеста, продължавам само с 1х200 мг на ден, след свежия трансфер бях на 3х200...

# 144
TSH е хормон на щитовидната жлеза. Хубаво е преди трансфер да е под 2.

Това изследване в Болницата ли ти го правят, или е самоинициетива - защото ако сам си го назначаваш, как може да спреш трансфера?

# 145
  • София/Севлиево
Марго, и 8 е достатъчно щом е с нужната структура.Тази доза утрогестан не е ли нисичка?Аз съм винаги на 2 пъти по 4(но не знам колко мг е това) като съм стигала до 3 по 3,което било максималната доза...
Младост, аз съм с 7-8 отложени трансфера точно заради тънка лигавица като имам и по 2-3 месеца един след друг все подготовки.Накрая остана ЗЕТ на ЕЦ и се оказа, че реагирам една идея по-добре.Сега октомври пак ще е на ЕЦ.А ТСХ ,поне аз,винаги съм си го самоназначавала(но аз много от изследванията,които съм правила съм решавала да ги направя по моя си инициатива,после само съм показвала разултатите на докторът и ако нещо не е било ок сме го коментирали).

# 146
Ели, и аз още се чудя, ниска ми се струва и на мен дозата, предният път бях на 600 мг на ден, но тогава ми беше много нисък прогестерона. Взеха ми кръв пак след трансфера, да видят как са нивата на прогестерона, и казаха, че ще обадят, ако се налага да я увелича, но досега нищо. Сега съм на по 1 вагинална таблетка утрогест 200 мг, надявам се поне познатите неприятни странични ефекти да са по-малко при по-ниската доза.
А ТСХ изследват в моята клиника заедно с другите хормони. Сега с доза л тироксин 125 мг съм го свалила на 1,23 след 5 след аборта, преди свежия трансфер бях на 2,2.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 18:23 от margolotta

# 147
  • София
При положение, че е имало естествена овулация, няма смисъл от високи дози прогестеронов препарат

# 148
Здравейте и от мен! Пиша за първи път, до сега само ви четях! Първия трансфер ни беше на трети ден след пункцията средата на март! На 30/03 видяхме двете чертички и бяхме безкрайно щастливи! На следващия ден прокървях, после спрях, после пак прокървях, после пак спрях! Звънях в клиниката където сме пациенти и единсвеното, което ми казваха е да чакаме до прегледа който беше на 24/04! Тук кръвни тестове не се правят( Лондон) ! През цялото време имах една болка в дясно която минаваше след но-шпа и все се надявах да не е нещо лошо! На 20ти април пак прокървях, като този път имах и болки и отидохме в спешното! Направиха ми кръвен тест и ЧХГ резултата ми беше 208 много ниско ! На 24/04 на прегледа се оказа извънматочна! Направо бяхме съсипани! Сложиха ми инжекция след няколко дни и продължиха да ми следят ЧХГ! Почти нямам спомени от месец май, не знам как съм изкарала! Заради инжекцията трябваше да чакаме 3месеца преди следващ трансфер и август трябваше да е ЗЕТ на естествен цикъл, но нямаше овулация или я изпуснаха! На 17ти Сеп ни беше трансфера на 1, 5 дневен бластоцит, и сега чакаме! Взимам Progynova 3x1 и Cyclogest 2x1 вагинално! Теста ни е на 28ми . Нямам никакви симптоми или не така изразени като първия път! Страх ни е да се надяваме, да се радваме, да очакваме! Никога не съм си мислила, че тези две седмици са толкова ужасни, чакането е убиващо! Стискам палци на всички момичета и дано скоро гушкаме бебоци!

# 149
Mladost38   изписаха ли ти някаква терапия за тънката лигавица? Моят цикъл е доста оскъден и подозирам,че ще имам същия проблем.

Общи условия

Активация на акаунт