Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 7

• 56 182
  • 787
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не знам точно какво изписват в турция, индивидуално е, но в общи линии навсякъде при ФЕТ е това - два етапа :
- проследяване
- прогестерон
- трансфер

Късмет пожелавам и дано това е вашия опит Simple Smile

# 166
Не знам точно какво изписват в турция, индивидуално е, но в общи линии навсякъде при ФЕТ е това - два етапа :
- проследяване
- прогестерон
- трансфер

Късмет пожелавам и дано това е вашия опит Simple Smile

Благодаря Simple Smile))

# 167
Здравейте! Вчера ми беше отрицателния тест след трансфер на свежи ембриони. Сега ще чакам момента за трансфер на трите замразени които имам .Доктора ми каза да ида между 7-11 ден след започването на цикъла. Мисля на преглед. Нищо не питах вчера,бях като в кошмар. Та въпроса ми е,кога ли ще направим трансфера ?Каква е цената също ме вълнува,че сме на "нула"?Благодаря ви предварително! И успех на всички! 🤗

# 168
Dar13, съжалявам за отрицателния резултат!
Относно питането ти за следващ трансфер, зависи колко дневни са ти ембрионите. Цената зависи от ценоразписа в твоята клиника, изследванията, които ще ти назначат и медикаментите, които трябва да приемаш до трансфера, а и след него. Примерно в моята клиеника трансферът е 400 лв., но отделно съм си плащала изследванията и медикаментите, но те варират. Това е най-общо, което мога да ти кажа, за да имаш някаква представа.

# 169
  • София/Севлиево
Съжалявам за неуспеха.По новите изменения защо си мисля,че фонда поема един ЗЕТ?Трябва да питаш,когато отидеш в клиниката.В тази,в която съм аз е 390 лв-през юли толкова дадох(но без да броим излюпването с лазер,което е по желание).
Аз се включвам като чакаща за трансфер,ама първо да ми дойде и този месец ще действаме.

# 170
Нямам си никаква представа. Но като отида на преглед ще разпитам с подробности.

# 171
Dar,ще видят как е лигавицата и от кога да почнеш прогестерон и други,евентуално,препарати.Фонда поема един ЗЕТ и не плащаш нищо.Успех,дано е твоя опит🍀!

# 172
Когато не е имало свеж трансфер, тогава Фонда поема един ЗЕТ, а Dar13 е имала свеж трансфер. При следващо посещение в клиниката си нека попита по-подробно, за да е наясно с финансовата част.

# 173
Напротив,ето тук е описано какво финансира фонда
https://www.car-bg.org/finance.htm.

# 174
Bobchita, не смятам, че греша. Ако по медицински причини не е имало свеж трансфер, тогава се възползваш от правото си до 500 лв. за ЗЕТ. Когато миналата година правих стимулация, нямах свеж трансфер именно поради медицински причини. След няколко месеца направих ЗЕТ като Фондът пое до 500 лв.

# 175
  • София/Севлиево
Много е важно този ЗЕТ да се направи до 1 година след пункцията,иначе си го плащате.Моят го платих,т.к.не успях да се вместя в тези 12 месеца.

# 176
Именно,фонда поема 500 лв ЗЕТ ,дори да е имало свеж трансфер,те са го написали.Аз имах свеж и после ЗЕТ,не съм доплащала нищо,то и на заповедта си го пише,за цялата процедура да не изреждам етапите й ,плюс свеж и замръзен имаме до 5500 лв.
Копирам го от сайта на ЦАР,точно и ясно е написано,финансират един свеж и един замръзен трансфер

При дейности по трансфер на свежи ембриони (до 5000,00 лв.):
- ехографски прегледи – до 6 броя - 30,00 лв/бр.
- хормонални изследвания – до 10 броя - 18,00 лв/бр.
- фоликулна пункция под ехографски контрол - 400,00 лв.
- Класическо ин витро оплождане - 1300,00 лв.
- Оплождане чрез т. нар. ICSI - 1600,00 лв.
- Ембриотрансфер - 340,00 лв.
- Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200,00 лв.
Лекарствени продукти при класическо ин витро - до 2400,00 лв.
Лекарствени продукти при оплождане чрез ICSI - до 2100,00 лв.

При дейности по трансфер на размразени ембриони (до 500, 00 лв.):
Ехографски прегледи - 30,00 лв.
Размразяване на ембриони - 100,00 лв.
Култивиране - 30, 00 лв.
Трансфер на размразени ембриони - 340, 00 лв.

# 177
Благодаря за изчерпателните отговори момичета!

# 178
Bobchita, след като си минала свеж трансфер и след това и ЗЕТ без да си доплащала явно е така, което е най-добрия вариант, разбира се, защото финансовата част никак не е за пренебрегване.
Пожелавам всяка от нас скоро да сбъдне мечтата си!

# 179
Успех на всички,вярвайте в замръзените човечета,ние с такова успяхме!Големи бойци са!

Общи условия

Активация на акаунт