Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 7

• 56 187
  • 787
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
След вчерашната пункция са се оплодили три яйцеклетки, които ще бъдат замразени и ще ми бъдат върнати след месец, ако всичко се развива добре. Докато ме пускаше да си ходя вчера, лекарят ми изписа Regulon 2 x 1 за 10 дни и антибиотик. Днес по телефона ембриологът ми каза, че трябва да поставям и Crinone, за който лекуващият лекар не спомена нищо. Не мога да се свържа с лекаря и сега не знам да слагам ли гела, или да карам според това, което ми е предписано. Вие как бихте постъпили?

# 181
Здравейте,
След вчерашната пункция са се оплодили три яйцеклетки, които ще бъдат замразени и ще ми бъдат върнати след месец, ако всичко се развива добре. Докато ме пускаше да си ходя вчера, лекарят ми изписа Regulon 2 x 1 за 10 дни и антибиотик. Днес по телефона ембриологът ми каза, че трябва да поставям и Crinone, за който лекуващият лекар не спомена нищо. Не мога да се свържа с лекаря и сега не знам да слагам ли гела, или да карам според това, което ми е предписано. Вие как бихте постъпили?
Моят съвет е да слушате лекаря, а не ембриолога. Ембриолога нека си гледа ембрионите, а лекаря Вас. Докато не се свържете с лекаря нищо не слагайте извън това, което Ви е предписал. Все пак той е човека. На мен лично кринон ми предписаха да започна да слагам 5 дена преди трансфера, тя до днес - 4-ти месец. Разбира се Вие си решавате кого да послушате, но аз лично бих се доверила на лекаря, дори и да се окаже, че той е забравил.
А регулона и антибиотика с каква цел се употребяват?

# 182
Здравейте,
barabar, най-вероятно ембриологът не знае, че няма да има трансфер и затова е казал да слагаш Кринон.

# 183
Дами, Момичета, Мами или Колежки-все се чудя как да се обръщам към Вас.
След промивка преди замразен трансфер има ли ли сте кафяво зацапване. При мен след тоалет се появява и е слузесто като сопол-кафяв. Абе все едно като преди цикъл, даже и по превръзката ми има.
Претеснявам се, това нормално ли е след промивка?!!!!

# 184
Здравейте,
утре ми предстои пункция,
но днес ми звъннаха от клиниката да ми кажат че няма да е свеж трансфер,а ще е замразен,тъй като прогестерона е висок.
Сега се чудя с колко още отлагаме,предполагам утре ще
ми кажат,но ми се иска някой да сподели ако е бил в подобна ситуация.
На вас кога са ви изследвали прогестерона,
след това какво следва.

# 185
  • София/Севлиево
Всичко зависи от организма ти.Аз също нямах свеж трансфер заради висок прогестерон.После пък 8 пъти го отлагахме заради тънка лигавица и го направих чак 16 месеца след пункцията(за жалост неуспешен).Сега чакам от юли за нов,но понеже докторът ми отсъстваше до 7.10 явно ще е края на октомври или началото на ноември и то само ако лигавицата е наред...

# 186
Момичета, колко според вас се води висок прогестерон? На мен ми предстои 3ЕТ след около 5 дни и прогестеронът ми е 1, 74. Доколкото разбрах около времето на пункция трябва да е до 1 или 1,5. Моля някой да сподели мнение.

# 187
  • София/Севлиево
При свеж трансфер е желателно да са такива стойностите.Нещо ми се върти ,че при ЗЕТ в деня на самия трансфер трябва да са по-височки-20 и нагоре(ако бъркам,моля поправете ме).

# 188
И аз така знам, непосредствено преди Зет стойността трябва да е по-висока, но аз го мерих днес, когато съм в овулация, т.е все едно деня на пункцията...
При свеж трансфер е желателно да са такива стойностите.Нещо ми се върти ,че при ЗЕТ в деня на самия трансфер трябва да са по-височки-20 и нагоре(ако бъркам,моля поправете ме).

# 189
Моят прогестерон в деня на ЗЕТ беше 18,49. Според лекаря ми беше отличен. Мисля, че е И  индивидуално.  Blush

# 190
И при ЗЕТ, и при свеж трансфер, преди овулация/пункция прогестерона трябва да е нисък, а след овулация/пункция трябва да започне да нараства.

# 191
  • София
Момичета, колко според вас се води висок прогестерон? На мен ми предстои 3ЕТ след около 5 дни и прогестеронът ми е 1, 74. Доколкото разбрах около времето на пункция трябва да е до 1 или 1,5. Моля някой да сподели мнение.
Зависи в какви мерни единици е

# 192
Ng/ml. Между другото днес посетих клиниката и отговорът беше, че стойността е ОК. Дано наистина да е така Wink .
Зависи в какви мерни единици е

# 193
Здравейте, момичета! Предстои ми трансфер, имам замразени яйцеклетки. Сега се подготвям. Изписаха ми лепенки Климара, лекарят обясни как се залепят, но въпреки това се чудя дали правилно съм ги сложила. Не мога да отида до клиниката, защото съм на работа, а по тел. да разпитвам не става. Бихте ли помогнали. Може и на лични. Какво съм направила - отлепих малкото фолиево пакетче и цялото откъм лепкавата страна сложих на корема. Отгоре прикрепих с прозрачните лепенки, които са в опаковката. Но тъй като до сега не съм ги ползвала, ми изглеждат странно.

# 194
Мими, не разбрах какво точно си направила, но се изважда лепенката от пакетчето, тя е прозрачна на цвят и има разрез по средата по диагонал. Отлепваш едната половина (като я сгънеш леко на две) и прикрепяш към корема, след това махаш фолиото и от другата половина и така е залепена цялата лепенка. Притискаш няколко секунди и готово. Залепват здраво и се махат трудно после. Пакета с надпис Климара се изхвърля, той само защитава лепенката (прозрачното е лепенката).

Общи условия

Активация на акаунт