Що за мъж е това?

• 15 178
  • 342
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Гей може и да не е. Нисколибиден – със сигурност. Щом не се е възползвал от предоставената му възможност.
Или много влюбен в приятелката си, но това сякаш не е особено вероятно, щом я крие.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 19:58 от Blаck Cat

# 46
И ти нещо не правиш като хората, ако привличаш такива, но не мога да разбера какво при така представената история.
Всеки случай този не е стока.
Впрочем, аз съм на 32, имам същите проблеми - контактни, но реално интимно неинициативни мъже. Поласкани от интереса и дотам.

Съгласна съм по принцип с мнението ти, но ми убягва моментът, когато мъжете улягат и си търсят нещо сериозно. Въобще, убягва ми как преценяват кое е сериозно и кое не е, като аз познавам и кифли, и смотанячки, и всичките са сериозни по отношение на брака и децата. Лесните са лесни не защото искат да ги изпукат, а за да хванат съпруг и да родят.
Какви толкоз пък критерии имат тези мъже за невестата, че от толкова избор никоя не може да ги покрие?
Генерално оставам с впечатлението, че мъж, който не се е бракувал до 30, няма шанс да го направи скоро. Колкото и сериозни намерения да анонсира на приказки.

# 47
И аз казвам, че не е стока. Стига го хвалихте колко верен на приятелката си, що ще в апартамента на авторката да пие кафе? Кафенета няма ли?

# 48
Е не е ли верен? Омел се е след 10 минути.

# 49
Като че ли е имал някакво намерение, но се е разколебал...

# 50
Просто си е чесал егото. Има едни такива видове мекотели, които си играят с хората. Въобще не го мисли, дори не си задавай въпроси защо и как и какво. И наистина, на работа...... По-добре не...... От опит го казвам. Първо, че беше абсолютен провал, после се чудиш как да го гледаш тоя човек.

# 51
  • София
Повече ме тревожи тенденцията, защото това е последният от няколко подобни случаи. Реално нищо ми няма, не ми липсва мъжко внимание.
В периода 18-30г съм се влюбвала няколко пъти и нещата протичат по сходно катастрофален начин.

ъхъм, това ти го казваш. А мнението на мъжете явно е друго.
Поизостанала си - свободните над 30 г. не са читави, предлагаш се на поредния. Повечето вече имат някаква уж сериозна връзка, ти си им за весело изкарване. Ако пък мъжа е необвързан с жена и деца или гадже е силно зависим от Мама. То и това в живота няма да ти хареса.

# 52
Да, не били читави. Щом някой не се е оженил и направил 2-3 деца преди 30, не е читав. Сякаш всичките обвързани са читави. Това е най-голямата грешка, която една жена може да допусне: “на 32 съм, изпуснала съм всички влакове, и неудачник да е - взимам го, друг няма да намеря.

# 53
Коя зодия е ?

# 54
И ти нещо не правиш като хората, ако привличаш такива, но не мога да разбера какво при така представената история.
Всеки случай този не е стока.
Впрочем, аз съм на 32, имам същите проблеми - контактни, но реално интимно неинициативни мъже. Поласкани от интереса и дотам.

Съгласна съм по принцип с мнението ти, но ми убягва моментът, когато мъжете улягат и си търсят нещо сериозно. Въобще, убягва ми как преценяват кое е сериозно и кое не е, като аз познавам и кифли, и смотанячки, и всичките са сериозни по отношение на брака и децата. Лесните са лесни не защото искат да ги изпукат, а за да хванат съпруг и да родят.
Какви толкоз пък критерии имат тези мъже за невестата, че от толкова избор никоя не може да ги покрие?
Генерално оставам с впечатлението, че мъж, който не се е бракувал до 30, няма шанс да го направи скоро. Колкото и сериозни намерения да анонсира на приказки.

Ще говоря за мен, за да не правя генерализация на всички мъже.
В своите 30 съм сравнително по-опитен и мислещ отколкото в своите 20. Като цяло имам добра комуникация с жените около мен, но тези, които напъват за сериозни отношения са ми доста скучни. Имат 3 повтарящи се алгоритъма, 5 шит теста и дузина женски номера, които мога да ги предвидя преди да са се случили.
Излизам с една симпатяга от фитнеса на кафенце. Тя поиска. Мацката на 31 вече си е поживяла добре в своите 20, но е усетила в един момент биологичното тиктакане. Тъй като е осъзнала досега, че няма незаменими принцове, време е за мъж-инструмент. Избира се не по-любов, а по практичност, т.е. няма значние кой е, стига да покрива нормите.

Следва бърза сватба, защото и двамата са стабиляги, след година-две и бебе и неусетно готината мацка е станала една досадна лелка от Секса и града (a.k.a. Karen), която пуска на мъжа си веднъж месечно и регулярно трови атмосферата заради миксираните си като коктейл хормони. За мъжа няма изход от ситуацията, защото рискува да бъде засрамен, че не е мъж на място и му остава само да търпи и да си спомня живота извън битовизмите като Ал Бънди. Затова би било хората да се събират около 25г., за да имат време свикнат заедно и да се насладят един на друг в най-хубавите си години, което да ги скрепи, преди да са попаднали в онзи Бермудски триъгълник "ипотека,памперси,какво-ще-вечеряме". 

Докато си представям това, тя ме отегчава с безкраен монолог. Честно, не знам как някой може да каже толкова много неща, без нищо да каже. Не е моята мацка и намеквам, че този сценарии не ми допада. Тя вероятно вече го е разбрала, отпуска напрежението, вече без очаквания, пускам шега, да разчупя обстановката и мацката се превръща в приятен събеседник, потенциално ново приятелче. Иначе не разбирам защо хората така се сговняват като започнат с филмите.

Ако аз бях жена на 30, щях да следвам следния екшън план:
Срещаш някой, който ти допада и споделяте обща философия за живота.
В началото подхождаш без очаквания, без ангажимент, без претенции.
Плащаш си сметките, защото изкарваш собствени пари. Показваш на този човек, че го цениш. Междувременно не хитруваш и не правиш планове Б и В. Не му правиш стрес тестове, защото няма смисъл. Не се вкопчваш в него и опитваш да го манипулираш, колкото и да е изкушаващо.
С времето се сближавате, отивате някъде и заедно направете план за общото бъдеще.

Няма как да не потръгнат нещата, защото тук са включени всички ценности, на които мъжете държат. За дълъг и щастлив брак не знам, някой друг да се изкаже.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 05:14 от Анонимен

# 55
Аз мисля, че в тая история ключът е шефа. Колегата знае че може и да си има неприятности с шефа ако почне връзка с теб и си пази работата. Може и шефа да му го е казал в прав текст.

# 56
Вметвам като смешка, без да обиждам никого - това да не е онзи от "Въпроси всякакви...", дето само говорил 10 минути с друга жена Joy

Настръхнах, като прочетох десет минути. Има нещо с тия мъже и 10-те минути. Joy
Може да се е пробвал на няколко места паралелно. С някоя друга може междувременно да се е получило добре и при теб е дал на заден. Поведението му хич не ми се струва мъжко. Натворил ги едни, после 20 жени тука ще правим предположения какво е искал да каже авторът. Rage

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 09:33 от tainichka

# 57
Братане, по личните ми наблюдения, и на 20, и на 30 рядко има наистина връзка по любов. Все е, защото така правят големите и се очаква като се загаджиш, да направите дете. Точно в тези връзки жените стават задъхани глигани, а мъжете - плондери с бирени коремчета и заедно оформят клишето.
Колкото до страха от изпускането на последните влакове и тиктакащите часовници - да, те са напълно нормални. Проблемът на жените е, че не успяваме да разсъдим достатъчно трезво и не успяваме навреме да разделим нуждата от възпроизводство и реалната преценка какъв е кандидатът. А отстрани родата (не моята Simple Smile) пита съжалително момата какво не му е харесала пак на последния. Аз конкретно не харесвам агресивни, дребнави, авантаджийски душици. За мой късмет родата ми е съгласна с мен и им е по-ценно да имат възпитани внуци, не просто някакви внуци.

Но ти пак не отговори на въпроса ми кви толкова претенции имате, че от това море раждачки (по Касимова) не можете да си изберете. Единственото, което разбрах - обиждаш се, че те виждат като инструмент и не искаш да се минеш, влизайки във връзка с  и заплождайки не толкова яка мацка. Точно нещото, което виждам и у другите мъже - страх да не се минат с ангажимент и да хванат една, пък след 2 месеца да срещнат по-яка.
А понеже Сийка говореше, че подбирате сериозна жена. Не го забелязвам.

# 58
Гал, според мен Братан искаше да каже, че жените, които търсят сериозни отношения, са пренатегнати. Не натег/на/ -чки. Че трябва да се дава по-лежерно, за да не се натоварва една първа среща с някакви яки очаквания.
Явно и авторката е напрегнала обвързания, макар и да е създала интерес.
Ама де да знам, мъжка логика, той да обясни с този пример какво точно послание внесе.

# 59
Аз го разбрах това, но той като мъж къде спи? Като излиза на кафе с 31годишна, трябва да му е ясно, че кафето вероятно не е с райбер (демек сексят се и чао), ами жената го е харесала, видяла е бащински материал, и да иска да провери тоя сега бива ли го за друго, освен сексене. Той й е казал, че не го бива, което, трябва да призная, му прави чест.
Изобщо, тоя въпиющ страх да не вземат да се оженят и обебят у мъжете - това не мога да разбера и никак не ми се връзва с легендите колко много били подбирали.

Общи условия

Активация на акаунт