Изпитани сайтове за парфюми - 17

• 67 606
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Как няма връщане? При дефектна стока не се ли води рекламация, както при физическите магазини? Рекламация, която са длъжни да отразят и разгледат.
Рекламация  на дефектна стока има, но не и връщане понеже ароматът не ни харесва или имаме съмнения за автентичността.

# 166
Започвам да си мисля,че всички Бг сайтове продават ментета!Това го пиша въпреки,че знам,че сега повечето потребители във форума ще скочите върху мен.Намирам разлика,минимална но я намирам в купените от тук сайтове и от чужбина.Първоначално като отворя и пръсна всичко е наред,но като постой известно време и излизат някакви спиртни нотки,самия аромат става един по-различен в развитието си от оригинала.Не мога точно да го определя,но намирам разлика.Това е моето мнение и не искам да влизам в полемики.

# 167
Няма такова нещо като без право на връщане. В ЕС сме, не третия свят. Може да се връща, аз исках да знам къде се сигнализира за реплики на цена оригинал.

# 168
  • Sofia
Комисията за защита на потребителя....може би.....?

Горгона, мисля, е права с поста си. Това, че ти имаш съмнения, не означава, че е менте. Все едно да идеш в бутика на марката, да пробваш нещо, да изчезне след 20 мин. и да почнеш да твърдиш, че са ти продали менте. Смешно е.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 15:34 от sunattraction

# 169
  • София
Започвам да си мисля,че всички Бг сайтове продават ментета!Това го пиша въпреки,че знам,че сега повечето потребители във форума ще скочите върху мен.Намирам разлика,минимална но я намирам в купените от тук сайтове и от чужбина.Първоначално като отворя и пръсна всичко е наред,но като постой известно време и излизат някакви спиртни нотки,самия аромат става един по-различен в развитието си от оригинала.Не мога точно да го определя,но намирам разлика.Това е моето мнение и не искам да влизам в полемики.
И аз не искам полемики, особено по този въпрос  Peace Само да попитам съвсем учтиво и добронамерено, с какво точно Ви привлече тази тема, която изрично е за пазаруване на парфюми онлайн  newsm78

# 170
Ако искам менте - курортът в който съм предлага буквално на всеки два метра. От сполучливи до такива с миризма на одеколон. Има сполучливи от Турция, малко по скъпи са, но не и цена оригинал. Мисля, че от този сайт нещо такова ми пратиха.

# 171
Ако искам менте - курортът в който съм предлага буквално на всеки два метра. От сполучливи до такива с миризма на одеколон. Има сполучливи от Турция, малко по скъпи са, но не и цена оригинал. Мисля, че от този сайт нещо такова ми пратиха.
Може да звъннете на КЗП за консултация дали към тях трябва да се обърнете. Ако не, ще Ви насочат къде.

# 172
На Венера някога бяха истински, дали още са?

# 173
  • Стара Загора
Поръчвала съм 3 пъти от Елинор и забележки нямам към сайта. Единственото лошо впечатление ми направи, че на Mon Guerlain беше изрязан кода от вътрешната страна на капачето на кутията, който се регистрира в официалния сайт, но парфюмът е 1:1 с този, който съм си взимала от Франция (опаковка, бутилка, трайност, аромат).

# 174
Като се върнахме на тема ментета, най-сполучливи са от Дубай. Наричат ги вече "оригинални парфюми от Дубай" Grinning. Много внимавам, като виждам само "оригинални парфюми", защото не съм сигурна, за каква оригиналност точно става въпрос. И не визирам сайтовете от темата, а Bazar и Olx Simple Smile.

# 175
инфантилна, пробвай да върнеш и ако ти откажат: сигнал до КЗП.
С разпадащата се горна част на бутилката е задължително да ти го приемат, дори и като рекламация.
Друг е въпросът, че по закон дистанционните покупки при всички случаи подлежат на връщане без посочване на причина. И това не е рекламация, а отделно потребителско право, когато покупката е онлайн и не можеш да видиш и пробваш стоката.

# 176
  • Sofia
Аз също съм поръчвала от Елинор, нямала съм засечки, моля се и да нямам.
Но, никога не се изключва възможността и да има някой опарен.

Тук изкоментирахме, че при някои сайтове има такава политика, че с причина "вътрешно усещам, че е менте парфюма", надали ще одобрят рекламацията. Има и такива, които я одобряват и после си ги препродават на по-ниска цена със забележка, че продуктът може да е отварян и ползван.

Пък щом Елинор са ви я одобрили и ще върнат парите, при положение и че сте пръскали, значи всичко е точно и въпросът е приключен. За мен това е коректен търговец. Simple Smile

# 177
И аз не искам полемики, особено по този въпрос  Peace Само да попитам съвсем учтиво и добронамерено, с какво точно Ви привлече тази тема, която изрично е за пазаруване на парфюми онлайн  newsm78
[/quote]
Първоначално исках да се запозная със сайтовете от които хората са доволни.Поръчвам от време на време, повече за майка ми,подлъгвам се от по-евтините цени,писала съм положителни отзиви и за Нотино и за Елинор и за елфрагранце,но като се използат малко и сякаш се променя самия аромат.Може би преди две години взех идеалния мъж за ММ от нотино.Той щом се напръска и каза,че няма нищо общо с оригинала.Сравнява с парфюма от Щатите.Аз държах,че вдичко е наред.че сайта не предлага ментета,но е факт,че изобщо не се усещаше.А американския оставяше голям шлейф и мн.издържаше на кожата му.После реших,че като всички стоки предназначени за американския и европейския пазар има разлика.Освен това бутилчето беше протекло веднъж в куфара.Та ще продължавам да следя темата.От време на време поръчвам и после съжалявам.Това е.

# 178
Търговец, който предлага менте не е коректен, ако не е упоменато, че е реплика или "вдъхновен" от оригиналния.

# 179
  • Sofia
Лично мнение:

Това никой не може да го докаже, освен ако не го занесете в лабораторията на парфюмната къща и не го дадете на самия парфюмист, който го е създал, да го изследва до последната съставка.

Такива твърдения не са релевантни, защото сега може някой да изскочи и да каже, че вие сте подставено лице на някоя фирма и се опитвате да уроните престижа на въпросния търговец, или на който и да било друг, който е в белия списък тук.

Не го приемайте като нападка, просто ви давам пример. Нито пък защитавам сайта.

Всички постове дотук, ме навеждат на интересното чудене - дали и парфюмите са като стоките, които пристигат специално за нашия пазар? В смисъл, знаем, че за бг пазара не е предназначено най-доброто. Да не би и с парфюмите да се случва същото, затова да се намират разлики в парфюм купен от България и сравнен с парфюм от САЩ?

Общи условия

Активация на акаунт