Изпитани сайтове за парфюми - 17

• 67 608
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Съгласна съм,че трудно се доказва.За това писах,че това е мое лично мнение,а не твърдя,че е истина! Simple Smile
ПС. Ще продължа да купувам при добри цени с пътното съзнание,че за тези пари - толкова.Когато държа да е истински на 100%,отивам в оторизирания магазин.

# 181
Това, че един парфюм е купен от чужбина не означава, че е задължително оригинален. И в чужбина има ментета, ще знаете.
Винаги, когато продуктът не е купен от официалния сайт на марката, могат да съществуват съмнения, че е менте.
И не е вярно, че ментетата са нетрайни. Попадала съм на невероятно трайно менте на Burberry Weekend, носеше се мощно и нямаше измиване.
Същевременно имам парфюм от официалния сайт на Ланком, който е доста тих и прибран, но няма как да го обявя за менте.
Затова и трябва да се гледат много неща - опаковка, бутилка, кодове, аромат като развитие (не само като трайност).  Добре е при възможност да се сравнява с опаковки и бутилки на официалните дистрибутори.
Освен това трайността е много индивидуална и е различна на различните типове кожа.

И моето мнение е напълно лично и не ангажирам никого с него.
И пак написах нещо, преповтаряно сто пъти ама така ще е. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 17:38 от Анонимен

# 182
  • Sofia
alisa77, постът ми не е насочен лично към теб, аз също конкретизирах, че това е моето мнение.
По твоят въпрос, аз имах протекло Долче Гардън в куфара, което ми оцвети 2 блузи. Парфюмът е купуван от физически магазин, оторизиран с хилядите си сертификати и простотии, а не от сайт или шоурум на сайт. Simple Smile

Имах предвид, че за мен най-точно и истинско ще е мнението на парфюмиста, който е създал парфюма.

Vrabcho_, така е. Peace

# 183
  • Стара Загора
Лично мнение:

Това никой не може да го докаже, освен ако не го занесете в лабораторията на парфюмната къща и не го дадете на самия парфюмист, който го е създал, да го изследва до последната съставка.

Такива твърдения не са релевантни, защото сега може някой да изскочи и да каже, че вие сте подставено лице на някоя фирма и се опитвате да уроните престижа на въпросния търговец, или на който и да било друг, който е в белия списък тук.

Не го приемайте като нападка, просто ви давам пример. Нито пък защитавам сайта.

Всички постове дотук, ме навеждат на интересното чудене - дали и парфюмите са като стоките, които пристигат специално за нашия пазар? В смисъл, знаем, че за бг пазара не е предназначено най-доброто. Да не би и с парфюмите да се случва същото, затова да се намират разлики в парфюм купен от България и сравнен с парфюм от САЩ?

Абсолютно с всичко е така, както и с козметиката. Декоративна козметика не съм купувала с години от България. За съжаление парфюми се налага да си купувам и от бг сайтове, но за щастие едни 90% всичко е било точно. Не съм връщала парфюми до сега и се надявам да не се случва. Обикновено си пазя бутилките и кутиите на тези, които съм купувала от чужбина и когато пристигне конкретен парфюм от бг сайт сравнявам като ловджийско куче. Grinning

# 184
Абсолютно съм съгласна със вас.Всички тези неща ги знаем и са взети под внимание.Simple Smile На мен пък ми е интересно как как става така,че някой щом каже,че според него някой сайт пробутва ментета,веднага се включват хора,които неистово го защитават!Ами те от къде са сигурни,че парфюмите са 100% истински?
Аз например не мога да твърдя със сигурност нито едно от двете.Не мога да заявя на 100% това е менте,това оригинал.

# 185
  • Шумен
Изобщо не виждам неистово защитаване на въпросния сайт в случая. Обясниха ти вече, че онлайн търговията, но не само тя,  е по-рискова  и кой може да ти докаже дали един парфюм е менте или оригинал. Останалото е в голямата си част субективизъм -  и усещане,  и цена, и преценката най-накрая.

# 186
  • София
Абсолютно съм съгласна със вас.Всички тези неща ги знаем и са взети под внимание.Simple Smile На мен пък ми е интересно как как става така,че някой щом каже,че според него някой сайт пробутва ментета,веднага се включват хора,които неистово го защитават!Ами те от къде са сигурни,че парфюмите са 100% истински?
Аз например не мога да твърдя със сигурност нито едно от двете.Не мога да заявя на 100% това е менте,това оригинал.

Как защо? Защото са агенти на всички посочени в началото на темата сайтове  Laughing Laughing Става трагично вече, мине не мине време и едни и същи филми четем тук ...  ooooh!

# 187
Сложно... колко да е сложно разкриването на ментета? Като разкриват цели сайтове с ментета, да не ги носят за изследване при парфюмеристите, които са създали оригиналите?

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 17:09 от Мау Мау

# 188
  • Sofia
alisa77, кой какво защитава? Аз никой не защитавам, както вече казах и повторих. Просто разсъждавам логично и вятърничави твърдения от сорта на "това е менте", без аргументи, за мен са смехотворни. Нито оспорвам, нито нищо.
Моите парфюми съм ги сравнявала с тези във физически магазин.
Имала съм съмнения за един Черен Опиум, оказа се, че проблемът е в моя телевизор - просто моята кожа и парфюмът не се харесаха.

sympathy, ох, аз ако бях агент, щях да съм обзавела една стая с парфюми. Grinning

Мау Мау, ами не знам, обяснете ми как се разкрива менте. Дават ви 2 парфюма, на една и съща марка, с една и съща трайност, пирамида и прочие. Обаче единият е менте. Как ще го разкриете?

Въпросът със сайтовете с ментета, предполагам е друг и включва работа със следене и прочие. Не съм компетентна. И въпросните сайтове от 1-та страница не знам дали са ги разбивали като канал за търговия с ментета.

Аз спирам с този спам, тъй като не виждам смисъл от него и споровете. Момичето си реши проблема, а ние продължаваме с излишни разсъждения. Ще ви прочета отговорите и толкова. Благодаря за вниманието. Grinning

# 189
Колко ли пък есенция да спестят, за да пусне официалният производител продукт специално за нашия пазар с по-лошо качество? Та едни 70 до 90% от съдържанието на парфюма са спирт, останалото са синтетични аромати, които са супер евтини. Цената се образува от марката, рекламата, наемите за магазини и заплати за продавачи и дистрибутори. И струва ли си това упражнение? Разсъждавам за себе си.
И да, уж доказаха, че има разлика в някои храни за Западна и Източна Европа, но кажете честно, за някого проблем ли са 3-4% по-малко какао в шоколада или глюкозо-фруктозен сироп вместо захар. И двете последни добавки са вредни. Да не говорим, че ако човек прочете етикети на продукти на Запад, визирам в частност Германия, масово са бъкани с палмови мазнини и всякакви други Е-та, както и у нас. Много полезно, нали? Но нали сме с ниско самочувствие като нация все чуждото по-хубаво ни се вижда, особено пък като платим една солидна сума. Тогава вече и грам мисъл за менте не трябва да минава. Пълна застраховка.
А пък тия дубайски ментета така и не ги видях, все за тях се говори, легендарни станаха вече. Ще взема да отскоча до Дубай да проверя.

# 190

Мау Мау, ами не знам, обяснете ми как се разкрива менте. Дават ви 2 парфюма, на една и съща марка, с една и съща трайност, пирамида и прочие. Обаче единият е менте. Как ще го разкриете?

Въпросът със сайтовете с ментета, предполагам е друг и включва работа със следене и прочие.

Не знам. Аз съм само потребител. Но има хора на които това им е работата. Сигурно си имат начини.

# 191

Става така,защото тук всички пазаруват от 5-6сайта от първа страница,и доволните от тези сайтове са много повече от недоволните ,поне тук в темата.Нормално е да има защитници.Аз например съм много доволна от елинор,което не означава,че не вярвам,че е възможно и някое менте да се протъргува измежду другите парфюми.Бих казала,че такава вероятност има при всеки един от сайтовете от който пазарувам,гаранция няма.А колкото до това от къде сме сигурни ,че парфюмите който сме купили до сега са оригинал,малко обиден въпрос,нали не искате да кажете,че тук сме се събрали всички чак пък така парфюмно невежи и харчим постоянно луди пари за ментаци без дори да сме разбрали.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 17:32 от renji

# 192
Влизам аз да видя има ли нещо интересно и гледам 39 нови коментара в темата. Веднага си помислих, че някой сайт е пуснал промоции или пак се споменава за ментета, жалко че е второто. Smiley

# 193
  • Варна
По въпроса с разликата в парфюмите съм чела изследване на предпочитанията в отделните региони и предполагам, това може да е една от причините за разликата в ароматите. Все пак във време на глобализация е ясно, че няма как да се задоволят вкусовете на целия свят - най-малкото при ароматите е ясно, че се влияят особено много от климатичния фактор - влажност, температура и т.н. Така че няма нищо странно, да има разлики  и същевременно да си е оригинален парфюмът. Предполагам повечето тук си дават сметка как ще се усеща като сила и интензитет един парфюм с един и същ състав в Дубай и Норвегия, примерно. Или как ще се приема като формула, имайки предвид различните национални особености. Така че, ако някой иска най-оригиналният френски, примерно, оригинал, отива във физическия бутик във Франция и от там, може би, има най-голяма вероятност да си го купи Grinning
За всичко друго може да има влияещи фактори...

# 194
sunattraction,изобщо не визирам теб в поста си.Изказах мнение , което не се харесва на повечето.Спирам защото наистина стана досадно.

Общи условия

Активация на акаунт