Крокодил

• 106 819
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Plovdiv
polina-malina, на първите страници има и снимки на крокита от бутер тесто, но повечето момичета казват, че следващия път ще го направят с оригиналното. Гарантирам ти, че си заслужава. На мен това ми беше втория опит с мая, но определено се получи много по-добре от първия, а и изобщо не е трудно. Играчката му е повече в рязането и плънката отколкото в самото тесто. Опитай и няма да съжаляваш  Hug

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 17:33 от Beloslava

# 616
  • ГОре на черешата...
mari_eta, на първите страници има и снимки на крокита от бутер тесто, но повечето момичета казват, че следващия път ще го направят с оригиналното. Гарантирам ти, че си заслужава. На мен това ми беше втория опит с мая, но определено се получи много по-добре от първия, а и изобщо не е трудно. Играчката му е повече в рязането и плънката отколкото в самото тесто. Опитай и няма да съжаляваш  Hug

Хм, това трябва да е към polina-malina , щото аз проблеми с крокитата нямам Laughing...

# 617
  • Plovdiv
Извинявай, mari_eta   bouquet.   bouquet Беше определено грешка от моя страна, която коригирах. А това, че нямаш проблеми с крокитата отдавна си го доказала  Hug. Надявам се да ми простиш издънката  Embarassed

# 618
polina-malina, на първите страници има и снимки на крокита от бутер тесто, но повечето момичета казват, че следващия път ще го направят с оригиналното. Гарантирам ти, че си заслужава. На мен това ми беше втория опит с мая, но определено се получи много по-добре от първия, а и изобщо не е трудно. Играчката му е повече в рязането и плънката отколкото в самото тесто. Опитай и няма да съжаляваш  Hug
Благтодаря ти за отговора.Сигурно ще опитам да омеся тестото.

# 619
Асамо още нещо да питам-как се борави с маята?
В млякото ли да я слагам newsm78
ако не ви мързи да ми кажете как точно го замесвате тестото.  bouquet Hug

# 620
Асамо още нещо да питам-как се борави с маята?
В млякото ли да я слагам newsm78
ако не ви мързи да ми кажете как точно го замесвате тестото.  bouquet Hug
Маята я размиваш в топлото мляко (да не е студено, но и не много топло) с малко брашно и оставяш да шупне (аз май не го дочаках, но пак стана)
Иначе от брашното правиш кладенче и слагаш всички продукти, като маята слагаш последно и го месиш докато не спре да лепне и стане гладко. После го оставяш да втаса и това е.
Не претендирам за майсторство, това ми е втори-трети път в живота ми, в който меся  Laughing Но на мен ми се получи.
Успех, ще стане  Peace

# 621
  • Plovdiv
Докато се обясня, те вече са ти отговорили. Само да добавя, че това се отнася за прясната мая, а сухата не се оставя , а направо се обърква към брашното, омесват се всички продукти и чак тогава втасва цялото тесто

# 622
Страхотно изглежда Peace

# 623
Благодаря ви за отговорите.
Страхотни сте. Hug  bouquet

# 624
  • ГОре на черешата...
Beloslava, няма проблеми Hug!

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 08:28 от mari_eta

# 625
Тестото се меси,втасва,оформя,втасва и тогава се пече.Винаги така съм го правила. Grinning
За да не става динозавър,може да се намали наполовина маята.И без това 40 гр са много на това количество брашно. Peace

# 626
  • ГОре на черешата...
ОК, коригирам се...аз щото не втасквам Embarassed...

# 627
ОК, коригирам се...аз щото не втасквам Embarassed...

LaughingАма не бе,крокодилите са ти страхотни-  прави си ги както искаш,аз написах как  винаги  процедирам с тесто.
А маята наистина е много.Само първия път сложих цяло кубче .После 20 гр.

# 628
  • София
на Beloslava, че ме насочи към тази темичка!
на Ванчето за темичката и за съвета за маята! Аз направих двойна доза с една мая и зверчетата ми пак бяха пухкави.

# 629
  • Пловдив
Малее.... много ми хареса тази рецепта  Simple Smile При първа възможност ще я направя и ще Ви покажа резултата! Благодаря за хубавата идея  Hug

Общи условия

Активация на акаунт