Крокодил

  • 105 921
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 5 873
Симпатяга.С каква плънка е ?

# 166
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Пилешко, лук, гъби и кашкавал.

# 167
  • Мнения: 1 492
Девойки, ако сложа в тестото малко зелена боя за яйца, дали ще стане? Или то като се опече, няма да личи?
Дайте някоя и друга идея за солена плънка. Мерси

# 168
  • Мнения: 5 873
Ако искаш,пробвай,пък после кажи как е станало.Мислила съм си за същото.

# 169
  • Мнения: 7 091
Девойки, ако сложа в тестото малко зелена боя за яйца, дали ще стане? Или то като се опече, няма да личи?
Дайте някоя и друга идея за солена плънка. Мерси

А защо не сложиш спанак в тестото? Ако не си правила- сваряваш и отцеждаш и тогавая прибавяш към тестото.

# 170
  • Мнения: 1 492
Ще взема да пробвам и двата варианта, пък ще видим с кое ще изглежда по-добре.

# 171
  • Мнения: 1 629
Ето го моя беден крокодилец, само дето му забравих крачетата, тъкмо да не може да избяга Grinning

# 172
  • Варна
  • Мнения: 11 349
О, мюриель, честит Крокодил!  Laughing ( май за първи път се разписваш в Готварския?)

# 173
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Сладък е крокито. Прилича на попова лъжичка.  Laughing

Да не се обидиш, шегувам се. Брат ми на моя кроки викаше "гущера"

# 174
  • Мнения: 6 243
И на мен ми харесва. Изглежда един такъв кротък и безобиден, сякаш се е примирил, че ще го ядат.

# 175
  • Мнения: 399
Да се похваля - най-после и аз сколасах да го направя. За съжаление нямам апарат, че да приложа и документ. Но съм доволна от вида му - стана доста добре като за първи път.
Но имам въпрос - нещо тестото не се получи много пухкаво, както си го представях. Месих и втасвах на хлебопечката. Като сурово тестото ми хареса много, но като се изпече - стои нещо тутаво, не на шупли (както хляба). Иначе се изпече супер. Пекох го на вентилатора, но не вярвам в това да е причината.
Моля, споделете, и вашето тесто ли е така? Дали пък не бях с прекалено големи очаквания?

# 176
  • Мнения: 5 873
Тестото е много сполучливо.Лично аз след като втаса, включвам фурната,почвам да правя крокодила и докато го оформя,тестото е почти втасало отново(има доста мая и втасва бързо).Пъхам във фурната веднага.
Нека и другите майсторки си кажат думата.

# 177
  • Мнения: 399
Ванчето, аз го правих със суха мая на Д-р Йоткер -7 гр. на 500 гр. брашно. В началото на темата четох, че 40 гр. пресна мая била много. Ама аз работя предимно със суха. Та да не би тя да е малко? Като се изпече тестото беше с вид на содена питка  newsm78.
Да попитам още - колко дебела правиш разточената кора? Мойта като че ли беше малко тънка.
Благодаря ти за рецептата. В къщи всички се одзвериха на дзвера, големи емоции бяха.

# 178
  • Мнения: 1 629
Със суха мая го направих, 1пк и 500 гр брашно. Отначало не втаса, но после си навакса докато го правех. Пекох в незагрята фурна на 190 градуса. Плънката беше задушени предварително пилешко филе и гъби, маслини, синьо сирене, зелен пипер.
Кажете, който знае, как се работи със суха мая newsm78 Обърках я с цялото брашно и после добавих всичко останало, така ли трябва?

Последна редакция: пн, 21 авг 2006, 08:14 от мюриель

# 179
  • Мнения: 3 447
Сухата мая не се ли разтваря първо в прясно мляко? newsm78 Не че някога съм месила, де... Blush
Мю, тоя крокодил от носталгия по тропически реки ли е инспириран? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт