16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 024
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София-Младост
Здравейте,
Дъщерята я приеха в 31 СУЧЕМ Иван Вазов гр.София
Моля за мнение за училището.
С коя смяна се започва и тн...?
https://www.ivanvazov.com/
https://www.bg-mamma.com/?topic=1057724

# 1 021
  • у дома...
Дъщеря ми иска да учи испански, защото ѝ харесвал. Тази есен ще е седми клас и от две години само за испански език говори. В краен случай - италиански. С английски. Щяла да ходи да живее в Испания и затова ще учи испански. Заплес, на майка си се е метнала!

# 1 022
  • София
От доста време се чудя - защо е толкова "фешън" тази испанска... честно не мога да си го обясня....
[/quote

И аз също. Завършила съм испанска гимназия преди 20 години. Никога не съм го ползвала след това и нищо не помня. Много ми е интересно наистина, какви са мотивите на желащите да учат испански.

Това съм го чувала и за френски, и за немски.
Аз лично съм завършила средно с немски, а сега си използвам основно английски.
Всичко е строго индивидуално. Не може да се генерализира така.
Зависи от професия, начин на живот, интереси.
Всеки език е богатство !

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 14:44 от Tinno

# 1 023
  • някъде ... тук ...
Айде, свърши.
За статистиката - остава в СГСАГ - СА+АЕ, момче Simple Smile
С какъв бал сте?
406.750. Приет на 1 класиране.
Това беше първото реалистично желание (мое мнение и излязох права). Преди него двете бяха, за да си помечатае малко синковецът Simple Smile

# 1 024
  • София
Успех и късмет на всички деца!
Благодаря на всички за подкрепата през тези емоционални дни!

На нас не ни стигната 0,5 за НПМГ.
Надявам се 125 да се окаже добър избор за дъщеря ми.

125 е много добро училище. И двете паралелки след 7 клас са хубави. Математическата ще води бившата класна на сина ми.

# 1 025
Това за испанската- не беше заяждане... напротив... много се радвам, че училище с "непопулярни" езици успява да привлече супер деца и съответно да изкарат отл. резултатуи на ДЗИ- браво на маркетинга или на... стечение на обстоятелства... браво- наистина...
А иначе всеки език е богатство... и това го казва филолог... Simple Smile  с чешки език от СУ, който естетсвено никога не съм ползвала и уви... вече съм загубила Simple Smile

а и аз бих предпочела да уча испански , а не немски, но като се сетя , че немските университети са безплатни... забравям бързо какви са ми предпочитанията.. Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 15:36 от AnMary

# 1 026
За съжаление за желаещите да учат в математически профил няма училища от "втория ешалон". 125 се опитва да се наложи и дано успее.

# 1 027
Някой има ли отзиви за обучението по руски във 2-ра АЕГ в София?

# 1 028
  • София

а и аз бих предпочела да уча испански , а не немски, но като се сетя , че немските университети са безплатни... забравям бързо какви са ми предпочитанията.. Simple Smile
Добре, че не всичко в този живот се свежда до практичност и прагматизъм!
Твърде скучно е и води до депресия! Joy

# 1 029
  • Sofia
Хаха, толкова непознати никове в последните мнения, че проверих дали не съм сбъркала темата Grin

Сънчо, много гуш!!! Revolving Hearts Представям си колко страдате, но за добро ще е, ще видиш Hands Plus1
jenap, и за твоето момиче ми стана мъчно - аз мислех, че за ТАМ страдаше тя на първо класиране, а то било за другото ТАМ Persevere Нека се настрои положително!
Ееех, тези момичета - амбициозни, взискателни към себе си, трудолюбиви... Дано и моята принцеса е така след 5 години Hands Pray
ayza, много се радвам за вас!!! Колко нерви похабихте - истински ви разбирам, че снощи сте били изтощени психически.
Пропускам много от това, което исках да напиша на някои потребители, но цял ден само чета от телефона и когато седна на компютър, всичко ми се е изпарило Smile

Ние се записахме днес в 35-то - паралелката НЕ/РЕ/БЕЛ. Имало записани още две момчета засега. Първо питах това, защото синът ми колкото и да беше непритеснен от женската паралелка, каза да проверим все пак да не остане само той момче в този клас Laughing Питах го - ако е така, какво правим? Каза, да видим какво ще ни отговорят и тогава ще решаваме Laughing

Доста се увлече по Хамлет - чете, та пушек се вдига. Реши, че във филмчето Цар Лъв са заимствали сюжета Laughing

# 1 030
  • София
jenap, разочарованието на детето е разбираемо - има някаква магия в това СМГ.  Wink
Но има време до първия учебен ден да се настрои на положителна вълна относно новото училище.
Казват, че и в него държат на математиката и подготовката е много добра.

Ето нещо, което може да повдигне настроението на детето ти:

# 1 031
Скрит текст:
Ние днес записахме щерката. Не пожела да дойде с нас. Каза, че й трябва още малко време да свикне с мисълта, че ще учи другаде и аз не настоях.
Каза ми, че никога няма да си прости секундата, в която се е разсеяла на изпита по Математика за 22зад и че 6 и 9 ще я преследват цял живот. Посмяхме се, поплака си малко и каза, че го приема, че така е трябвало да стане, но няма да го забрави и да се примири.
Знам, че като се запознае с новия си клас, постепенно нещата ще се нормализират и се моля да попадне на свестни деца и учители с които ще бъде щастлива и ще почувства новото училище като нейното си място. Вярвам, че ще е така.

Сънчо, съжалявам много за вашата половин точка. Много стисках палци и на вас. Знам, че е клише, но все пак не знаеш  какво печелиш, когато губиш нещо.
jenap, най-добронамерен съвет Heart.
Най- вероятно вече има създадена фейсбук група със зайците в НЕГ. Да се запише в нея, гаранция има приети деца от СМГ, това ще й даде усещането за нещо познато и близко ( тя вероятно и сега знае идеално кои са приетите и записали се там деца от випуска й). Ако нещо не се е променило от минали години, децата от групата си организират заешки срещи още преди старта на учебната година. Ако иде на тях, ще се запознае с новите деца, а ще срещне и познатите муцунки Simple Smile
Преживяно. Драма, че не си остана в СМГ, а бе приет в 1 АЕГ. Първите дни ходеше всеки ден в СМГ ядеше с тях в стола, директорът го виждаше и на втория месец разбра, че вече не учи там. Трудно му беше с новия клас само по тази причина. Пет години по-късно - страхотен клас, страхотни приятелства, запази си и контактите в СМГ, но е доволен, че не остана там, защото научи перфектно езика, а бъдещето отдавна си го виждаше в друго поприще. В момента учи в чужбина и живее заедно с двама съученици от Първа. НЕГ е страхотно място с едни от най-способните деца и е ново предизвикателство и нови познания. Утре ще е щастлива, когато разбере немският колко е помогнал в живота ѝ, примерно.
п.п. И за нас беше голяма драма тогава, ама след развитието в момента съм много по-спокоен за малкия и ще става, каквото ще става. И все ще е хубаво. Това е. Simple Smile

# 1 032
Относно Испанската, в нашия случай, нямаме сантименти нито към училището, нито към самия език. Винаги съм мислила, че е задължително АЕ да бъде на високо ниво, а пък за 2ри и т.н. език, че може да се учи/научи според конкретните нужди. За деца с насока към точните науки, смятам немския за по-полезен от испанския. 
Обаче най-важна в този етап от развитието на децата  според мен, е средата.  Така че, нас (родителите) Испанската ни привлече най-вече с добрите отзиви за дисциплината и общото ниво на децата. Младежът пък се съгласи да я включи в желанията, изхождайки от така важното обстоятелствата, че ни е наблизо Joy
Честно казано, не сме разглеждали варианта да попадне точно там като много реалистичен, но в крайна сметка се случи точно това. Щеше да бъде по-лесно, ако младежът имаше някакви ясни идеи, освен МАТ, но не би. Имам си моите съмнения дали нашите съвети, в които той се вслуша, са били най-доброто за него, но това си е част от отговорността да бъдеш родител.
Ето в такива дълбоки размисли ме хвърли тази кампания.  А докато аз се терзая,  наборът си свирка и се радва, че сутрин ще спи до по-късно Satisfied

# 1 033
  • София

Кои училища са избрали семегейци?
Успех в новото училище. Вярвам, че ще намери хубава среда.

АК, НЕГ, НПМГ, доколкото знам има и в 1АЕГ, но това е основно разпределението предвид баловете, които постигнаха почти всички от випуска.

Eiger, усмихна ме. Благодаря. Kissing Heart Ще й го покажа задължително. Тя ме пита какво ще прави сега без толкова много математика всеки ден, но се надявам да намери с какво да се предизвика. Всъщност немският си е стабилно предизвикателство.
AniK, успех и на вас. 35то е хубаво училище. Имаме приятелско дете, прието там и са много доволни. Напредна с немския, ходиха на лагер в Австрия, децата от класа са свестни. Синът ти ще си живее царски с толкова много девойки в класа. Сигурна съм, че много от момчетата на неговата възраст могат само да му завиждат. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 16:07 от jenap

# 1 034
И няколко часа по-късно.....

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,
Обръщам внимание, че приложената справка, генерирана от програмния продукт „Държавен план-прием“, е за минимален и максимален бал по паралелки на класираните на втори етап ученици.

Напомням, че класираните на втори етап следва да се запишат в срок до 22.07.2019 г.

Свободните места за трети етап на класиране ще бъдат обявени тук  до края на работния ден на 23.07.2019 г.

РУО - София-град

Общи условия

Активация на акаунт