16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 423
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Честито на децата с медали! Още много успехи и в спорта и в живота!
За детето от СМГ, струва ми се много нечестно/ думата не е тази, определено/, но точно такива деца трябва да учат в СМГ. Училището, с помощта на РУО, биха могли да измислят нещо, за да го приемат отново в СМГ. Дали на 4- то класиране да пуснат само една бройка за него или друг вариант, но се моля за това дете да се върне в училището.

# 1 216
Математическите гимназии много се грижат за талантите си. Ще намерят начин да си го вземат.  Те за купища тъпи парашутисти намират място, че за него ли няма да има.
Надявам се случая да се разреши в полза на детето.
Имах един съученик от националния отвор и още един в разширена нац. отбор.

# 1 217
  • София
Браво на децата спортисти! Браво! Страхотни постижения! Като си представя каква самодисциплина трябва, още повече се възхищавам.
Четенето е мъкааа. Вчера аз четох старогръцките легенди хахах. Момъкът ми се чуди, защо го правя. Ех, като беше по-малък, четеше с голямо удоволствие. Викам си, това дете на мен се метна. Обаче сега...мъка е това четене.
Едно време Joy мен никой не ме е карал да чета, камо ли пък да ме контролира какво уча и дали съм си написала домашните Persevere

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 14:00 от Bis

# 1 218
  • София
Вилиан, Ret, браво на децата! Все напред и нагоре! 🏆🏆🏆🎉

# 1 219
  • София
Дано се намери начин това дете да учи в СМГ!

# 1 220
  • Бг-мама
Минавам набързо през темата да си похваля детето.На държавното първенство по плуване,което приключи днес, детето се пребори за бронз,сребро и два златни медала в коронните си дисциплини- 100 и 200 бътерфлай.
Браво на Виктор! Не съм се и съмнявала. Голям чаровник е! Wink
Следях развитието му и всяко него плуване почти 5 години. За жалост ние не успяхме тази година да съчетаем и тренировките и ученето и пропуснахме държавното , а вероятно и плуването като цяло. Успех на детето и занапред!

# 1 221
За допълване на паралелките до максималния брой ученици директорът създава комисия за класирането им по определени критерии съобразно вида на образованието и на спецификите на обучението, а не приема по свое усмотрение.
Много е важно въпросът да бъде решен по начин, който няма да породи подобни проблеми в бъдеще.
Напълно съгласен. И аз това имах предвид. Знам, че се създава комисия,но тук критерият бал може да не е основен и всичко останало: състезания, резултати, референции са в негова полза. И си права, че трябва да се изследва проблема, за да не се повтаря

# 1 222
  • София
По въпроса с детето от СМГ:
А защо не разрешат на децата, на които бяха дали формулите чак за втората част от изпита, да направят второ НВО? Там са повече на брой потърпевшите, освен това случилото се е по вина на организаторите.
Не, че се съмнявам, че детето е направило теста за 100 т., напротив! Не ми харесва двойния стандарт, с който се мери. Значи, едни са по-най от други...
Ами ако детето го е направило в знак на бунт, срещу родители и училище? Не ми отговаряйте. Знам от първа ръка, какъв тормоз и лишения търпят някои от топ състезателите на СМГ, и не, не са градски легенди! Rolling Eyes

# 1 223
  • София
Момичета, в петък записахме сина ни в 2АЕГ София. В училищуто остаха всички орогинални документи. Имам копие само на служебната бережка с входящия номер. Ако на 4то класиране кандидатства само за паралелка от 2АЕГ ,но с друг език ще ни е необходимо ли копие на дипломата иле при положение,че всичко е при тях нява нужда да ги предоставяме пак?

# 1 224
  • Sofia
Вилиан, Ret, браво на децата! Все така да покоряват първи места в спорта и живота! Видни спортисти си имаме в темата (Алекс) Revolving Hearts
Интересен ми е случаят с детето от СМГ - каквато и да е причината, не е редно да позволят второ явяване на изпит Hands Point Up Ами децата с варицела, пневмония и т.н.... (освен тези с нарушен ред по време на НВО).

# 1 225
  • непостоянно
Поздравления и от мен за постиженията на децата на Вилиан и Ret 👏🏻

# 1 226
Овации за децата на Вилиан и Ret. Много е хубаво, че децата успяват и се трудят! Браво!

# 1 227
Важна информация за чакащите трето. Това звучи като сериозна конкуренция. Frowning

http://www.prosveta.bg/novini/vseki-shesti-kandidat-za-gimnaziya … licata-ne-e-priet

# 1 228
Тъкмо си хортуваме със Слънчевата по въпроса. Тези 699 вероятно включват неприетите и тези, които не са се придвижили напред. На първо класиране е имало  836 неприети никъде, на второ 344 от тях са класирани някъде. Остават 492.
Или д-р Кастрева не се е изразила много точно, или журналистите не са го разбрали правилно, или пък аз не съм. Но и 492 деца да са, това са приблизително 19 паралелки.

# 1 229
Важна информация за чакащите трето. Това звучи като сериозна конкуренция. Frowning

http://www.prosveta.bg/novini/vseki-shesti-kandidat-za-gimnaziya … licata-ne-e-priet
                        Това е и шанс за неприетите / с нисък бал/ в нито една паралелка да попаднат в добри у-ща,защото  вече записалите се дори и в не толкова желана паралелка не рискуват.Според мен третото класиране трябваше да е като второто със заявление,че продължават участие в трето.Сега малко насилствено те принуждават да се запишеш и след това да приемеш риск при отписването.Не мога да хвана логиката на "отписване-записване"!

Общи условия

Активация на акаунт