16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 447
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 200
Здравейте,

Бих искал да помоля за информация, ако има запознати, а именно за 30СУ - приети сме в паралелка Икономическо развитие:
първи профилиращ предмет - география и икономика
втори профилиращ предмет - английски език
трети профилиращ предмет - немски език, като никъде в сайта на училището няма програма за обучението по тази паралелка за 2019-2020, няма и за миналата година, защото е нова паралелка.
В справочника за прием 2019-2020 пише, че е с интензивно изучаване на английски, но от друга страна първи профилиращ е география и икономика. Не можем да разберем какво ще учат в 8ми клас в края на краищата - език или география и икономика. Звъняхме в петък и в училището, свързаха ни със зам.-директорка, която на въпроса какво ще учат интензивно в 8ми клас, отговори, че не е запозната и в понеделник да попитаме, когато отидем да го запишем.

Дали има някой с по-точна информация?
Здравейте, ние също се записахме в 30 СУ, но в паралелката ИЕ/АЕ/ИТ. Не успяхме да се преборим с 2 точки за 9 ФЕГ. В таблиците в сайта на МОН за вашата паралелка е посочено "разширено изучаване" на езика т.е. 12 часа седмично от 8-ми клас.

Намерих таблицата, но тя е на сайта на РУО София, а не на МОН и тази паралелка е с интензивно изучаване, тоест 18 часа, а не разширено 12 часа ....благодаря за отговора все пак, нищо че малко е като в оня лаф не били компютри, а компоти...Stuck Out Tongue Winking Eye

Публикувано на 24.04.2019

http://www.ruo-sofia-grad.com/20192020-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5% … 0%B8%D0%B5?page=1

# 1 201
Cool Baby, първо искам да ви пожелая успех! Не бих ви посъветствала, защото виждам, че сте решени. Но все пак, като останалите, ще кажа - вижте местата за трето класиране и тогава действайте.
А за изпитите по английски, струва ми се, има разминаване - доколкото съм чувала, САТ не е само изпит по езика, а по-скоро за обща култура (основни знания по различните предмети - ако греша , моля, попраевте ме, за да не сея заблуди). Повечето хора, струва ми се, говорят за изпити CAE и CPE, които действително голяма част от децата взимат без проблем и без да са учили специално английски на курсове.

За САТ1 това е английски и матем. Наистина не знам какво точно представлявше, но му се наложи наистина да учи много още думи. Имаше и една част с есе, за която той спомена че имали специфични изисквания и не са като тука учените. И там той не получи добра оценка, въпреки че в училище не беше получавал по малко от 6 за есе.На ИЕЛТС имаше 8,5. Но на САТ не беше нещо впечатляващо към 2000 точки. Ако на някой ще му трябва такъв изпит пак си иска специфична подготовка. Сега спомена че негов приятел китаец от университета дошъл в САЩ в 3ти клас имал по малко точки.
Та си иска подготовка, според мен не става от обща култура. Може да го разпитам, ако някой се интересува.

# 1 202
Навсякъде пише, че заявление за първо и трето се подава тази година само онлайн (вкл. с помощта на училище гнездо). На трето играят всички некласирини на първо; деца, които са решили да не се записват след второ; но и много, които са се записали след второ, за да имат някаква гаранция преди да бъдат обявени свободните места и след това ще се отпишат и играят на трето. Никъде не прочетох изискване  последните да посещават училища гнезда и защо има такава хипотеза? И си мисля, че със сигурност в училищата трябва да има хора при желание за отписване. По-любопитно ми е колко бързо отписването ще се отрази в системата, за да се активизира бутона "трето класиране" и предполагам ще стане само за децата, които имат право да участват - некласирани, незаписани, отписани.
Хипотезата се появи, защото така беше през предходните години, но както казах и преди, когато отговарях на същия въпрос, възможно е тази година да има промяна с въвеждането на статуса в профила на ученика. Но трябва да се внимава, тъй като сроковете са изключително кратки. Предполагам, че с обявяване на свободните места ще излезе и съобщение как ще се процедира.
Иначе, ако  трябва да сме пунктуални, в наредбата пише:
 Чл. 68. (1) В третия етап на класиране участват ученици, които:
1. не са приети;
2. не са кандидатствали до момента.

т. е. няма текст приети, но незаписани или записани, но изтеглили документите си на по-късен етап, което досега не беше пречка такива ученици да участват на трето класиране.
През предходните години отписалите се подаваха на място в училище- гнездо (център, помощник или както там се нарича).

# 1 203
# 1 204
Дидева, благодаря.
Ами за първа година е изцяло подаване онлайн, досега е било или/или по желание.
И аз се надявам да излезе съобщение с точни инструкции, поне до сега го правят РУО, но друга е темата доколко може да се разчита на информация от тях. Simple Smile

# 1 205
  • София

Жалко за момчето. Това мисля аз. На Кортезов му вярвам, а и преди да разбера, че момчето е състезател, ми се струваше малко вероятно да е скрил работата си умишлено, за да изпозва хипотезата на изгубена работа и да му бъдат присъдени 100 т. Честно казано, това и аз не го знаех. За съжаление, едва ли ще преразгледат случая му.

# 1 206
  • София
Меко казано неприятна ситуация за това дете.
Мисля, че няма да му позволят да прави нов тест. Правилата са еднакви за всички деца.
Имало е много нередности на нво -то: дадени пароли на учениците на много късен етап, непозволяване на отделяне на чернови и белови, лошо звучене на прочита на текста за преразказ, много шумни квестори... и т.н. Ако се вдигнем всички родители да се гледат записи от стаите или преразглеждане на работите ще настане пълна лудница...

# 1 207
Правилата са си правила и те ги спазват, няма работа = анулиране, но...аз разчитам в случая комисията към Министъра да разгледа казуса и да реагират в полза на момчето, както предлага Кортезов. Или да го вземат в СМГ на 4-то класиране, нали това му е смисълът на директорското...

# 1 208
За допълване на паралелките до максималния брой ученици директорът създава комисия за класирането им по определени критерии съобразно вида на образованието и на спецификите на обучението, а не приема по свое усмотрение.
Много е важно въпросът да бъде решен по начин, който няма да породи подобни проблеми в бъдеще.

# 1 209
  • у дома с любимите си хора
Минавам набързо през темата да си похваля детето.На държавното първенство по плуване,което приключи днес, детето се пребори за бронз,сребро и два златни медала в коронните си дисциплини- 100 и 200 бътерфлай.

# 1 210
  • София
Скрит текст:
За допълване на паралелките до максималния брой ученици директорът създава комисия за класирането им по определени критерии съобразно вида на образованието и на спецификите на обучението, а не приема по свое усмотрение.
Много е важно въпросът да бъде решен по начин, който няма да породи подобни проблеми в бъдеще.

Така е и затова си мисля, че няма да преразгледат решението си. Прибирането на работата неволно, поради грешка, макар и твърде вероятно в случая, на практика е недоказуемо. С разрешаването на нов тест или кредитиране на вече направения, ще създадат прецедент с потенциал за много злоупотреби в бъдеще.

# 1 211
  • Варна
Вилиан, поздравления за спортиста! Да продължават да се множат успехите му!

Как върви четенето на произведенията от наборите? При нас по препоръка от тук Wink, много се хареса Шекспирови пиеси за деца! Прочете я цялата, и доста от историите ми ги разказваше вечер, много впечатлена е от въображението на Шекспир:smiles: Сега е на ред Библията - дала съм ѝ една Библия за деца, но гледам, че трудно върви.
Успех на смелчаците за трето класиране!

# 1 212
  • Варна
Вилиан,  браво!!!  Напук на всичко,  което му се случи през годината!!  Поздравления Heart Сега да се отдаде на заслужена почивка,  и да си чака наградите от вас Simple Smile)))

# 1 213
  • Варна
....
Чете за пореден път Хари Потър. Не е и погледнала задължителната литература...

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 22:48 от Ret

# 1 214
Вилиан, страхотен е младежа, браво!
Ret, поздравления и за твоята девойка!

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 16:51 от marinarina

Общи условия

Активация на акаунт