16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 478
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 230
След второ класиране е малко вероятно да има толкова освободени места, колкото след първо. Ако има раздвижвания, те ще са минимални. Ако третото класиране се извърши по логиката на второто, без преподреждане на желанията, почти нищо няма да се промени.

# 1 231
Не е ли малко рано да се обявяват толкова точни цифри за местата за Трето. Знаят се приетите, но и утре е ден за записване, все пак.

# 1 232
  • София
Не е ли малко рано да се обявяват толкова точни цифри за местата за Трето. Знаят се приетите, но и утре е ден за записване, все пак.
Joy
От РУО София може да се очаква всичко, но не са се надскочили. Не са обявили все още свободни места. Или?
Отивам да чета на сайта...

# 1 233
След второ класиране е малко вероятно да има толкова освободени места, колкото след първо. Ако има раздвижвания, те ще са минимални. Ако третото класиране се извърши по логиката на второто, без преподреждане на желанията, почти нищо няма да се промени.
                     При обявяване на свободните места след второ класиране може да се подаде заявление за участие в трето и да се преподредят желанията съобразно свободните места.Без отписване.Тогава ,ако случайно има по-желана паралелка ще се преподреди и ще участват само заинтересованите от нея.Там където не се появява желана паралелка не се участва.Ето пример - свободно място във ФЕГ - преподреждат и участват само тези ,които ги интересува конкретното място.В сегашната схема с отписване записаните в същата ФЕГ,но не в желаната паралелка не смеят да се отпишат защото губят мястото,а при другия вариант кандидатстват без страх.Останалите свободни места след трето се обявяват и се кандидатства в конкретното у-ще.При сегашното "записване-отписване" някой с бал 200 може да се окаже в паралелка където балът е много по-висок,а друг да плаче с висок бал за това място,защото вече е записан и съвсем нормално е да не се рискува със загуба на място.

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 21:10 от Didia

# 1 234
Ще си позволя да се самоцитирам.
Иначе, ако  трябва да сме пунктуални, в наредбата пише:
 Чл. 68. (1) В третия етап на класиране участват ученици, които:
1. не са приети;
2. не са кандидатствали до момента.

т. е. няма текст приети, но незаписани или записани, но изтеглили документите си на по-късен етап, което досега не беше пречка такива ученици да участват на трето класиране.
От МОН допускат достатъчно широко тълкуване на този текст. Ако се спазваше, нямаше да водим този разговор. Мисля, че е ясно защо е избран вариантът записани да не могат да кандидатстват, въпреки че в последните две години и това се случва в нарушение на наредбата. Класиранията не могат да продължават до безкрайност. Не е и нужно.

# 1 235
                         Дидева,права си,но аз все пак не забравям ,че живея в БГ! Smiling Imp

# 1 236
  • София
Цитат от статията в "Монитор":
"Софийската математическа гимназия не отстъпва първото място в класацията, като последният приет ученик е влязъл с бал 476, 500 точки. Второто място държи 91-а Немска езикова гимназия „Владислав Граматик“ с бал 455, 000 точки."

Кой ни информира? Та самите журналисти не са наясно коя гимназия коя е...

Успех на участващите в последващите класирания!

# 1 237
Искам да попитам пак, за да съм сигурна какво да правя.
1.На 23-ти в сайта на РУО Сф.град  публикуват свободните места. Ако в паралелката, за която се борим има места, трябва до 17 ч. на 23-ти да се отпишем; статуса ни в системата да се промени от " Записан" на "Не записал се" и на 24- ти системата да ни пусне да кандидатстваме он лайн ( не в гнездо) за 3-то класиране за желаната паралелка ли?
 2.Тъй като по различно време на 23-ти ще има отписващи ( рискуващи  ) се деца и освобождаващи места, значи ли че РУО-то  ще прибавя тези места и ще трябва през време да актуализира вече по-голяма бройка на свободните места за дадена паралелка? Както знаем РУО-то не обичат навреме да публикуват актуална информация?!?

# 1 238
  • София
От обсъжданото тук (не съм чела документи) знам, че освободените места на трето класиране остават за четвърто.

# 1 239
  • гр.Варна
Не мисля , че отписването на 23.07 ще става лесно по всички училища. Възможно е да откажат, да има разправии и е твърде рисковано. Не вярвам да има много отписващи се.
Мястото освободено на 23.07 няма да се появи в списъка със свободни места.

# 1 240
И аз мисля, че няма да е лесно отписването. Щом в 32 СУИЧЕ са успели да убедят доста родители, че ако се явят на второ класиране -  губят мястото си, а и не само там са правили така, сега сигурно заплахата ще е, че ако се отпишат - ще останат извън системата на МОН.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 09:33 от Rosita

# 1 241
къде ще обявят свободните места эа трето класиране?

# 1 242
  • София
На сайта на РУО

# 1 243
И аз мисля, че няма да е лесно отписването. Щом в 32 СУИЧЕ са успели да убедят доста родители, че ако се явят на второ класиране
-
                 Не съм убедена,че това е вярно! Подадохме заявление за второ класиране за 5 минутки и бяха изключително любезни.До като се приберем у дома беше отразено "заявил участие"!
                 Не понасям изрази от сорта "някой каза","доста" и т.н. Не обичам градските легенди! Yum Предпочитам точна инфорация.

# 1 244
По повод скандали в училищата и аз си мисля, че ги има и май е по- добре да не се записваш на второ. Нямат право да постъпват така де. Но пък щом го има това трето класиране и има шанс да влезе детето в паралелка, която иска, нека да се отпише и да пробва.
Пожелавам успех на всички рискуващи!❤

Общи условия

Активация на акаунт