16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 200
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 635
  • София
Почвам да пиша за директорката на 125то и после трия... Явно още не ми минало от това на какво позволи да бъдат подлагани деца под "бодрото" й одобрение.

# 1 636
  • София
Като не дават дипломата от това училище защо не отидете в предишното, което я е издало, и не си поискате дубликат? Кажете , че сте я загубили или унищожили или са я откраднали или е била в багажа в самолета който не е пристигнал...😆

Gavarit mama, предложението ти е тъпо. Надявам се, че никой от четящите тук няма да се върже на това предложение.
Има правила и права и те трябва да се спазват както от училищата, така и от родителите. Ако някой не си свърши работата се сезира съответната институция, а не се измислят причини, чиято неистинност ще лъсне много лесно.

И освен всичко друго в паралелка с 26 ученици не може да има 10 със специални потребности, освен ако самата паралелка не е специализирана за деца с определени заболявания и нужди.  

# 1 637
Хващам се на примера със 125-о.
Дотук имат 16 записани. Какво става с тях, ако не се сформира паралелка?
Въпросът ми е чисто хипотетичен, едва ли ще се случи това точно с тази паралелка, предполагам ще си я запълнят на трето, но все пак по принцип.

# 1 638
Dame , малко преди 12 е било , не са и отказали да ги изтегли, така и е обяснено като процедура за освободеното място/може и неточно да са се изразили, не зная/. Документите вече са изтеглени и ще участват в трето класиране.

# 1 639
Хващам се на примера със 125-о.
Дотук имат 16 записани. Какво става с тях, ако не се сформира паралелка?
Въпросът ми е чисто хипотетичен, едва ли ще се случи това точно с тази паралелка, предполагам ще си я запълнят на трето, но все пак по принцип.
Достатъчно е да станат 18.
Иначе по наредба - (5) След третия етап на класиране, ако записаните в дадена паралелка са под норматива за минимален брой ученици, началникът на регионалното управление на образованието закрива паралелката и насочва учениците към паралелка, в която има свободни места.
(6) (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) По изключение от ал. 5, след съгласуване с финансиращия орган началникът на регионалното управление на образованието може да не я закрива.

Чл. 70. (1) По решение на началника на регионалното управление на образованието и след анализ на приема, когато след третия етап на класиране записаните в някоя паралелка са под норматива за минимален брой ученици, по изключение държавният прием може да се извършва до 10 септември, ако има ученици, които не са приети.

# 1 640
  • София
Привет,
 при нас положението има развитие.
Говорих с директорката на 125то и дипломите вече били при тях. Нямало проблем да отпиша детето.
Толкова се притесних, че имам нужда да се успокоя и тогава ще мисля какво да правя.
Директорката твърди, че има квоти за деца със специални потребности и реалните места са по малко. Например в мат. паралелка на 125 имало само 2 места свободни, а не 10.
 Ако не дойдат претенденти дали няма да класират и друго дете там?
Ахаха, дипломите вече били при тях? Никога не са излизали от училището. Децата със СОП са надпланов прием. Не мога да повярвам на такова безочие.

# 1 641
  • Sofia
6tiplio, ТОЙ си харесал няколкото деца от класа, с които се запозна в чата, и вече не искал да сменя училището. За паралелката, в която е записан сега има само 1 свободно място и е без квоти, т.е. вероятността да попадне пак в нея е минимална, а другите две паралелки, в които има 3 места за момчета,  не ги иска (профил Мат и профил ГИ).
Май само аз още го мисля, та чак главата ме боли. Баща му отсече, че ние не сме рискови играчи, а и не можем да разчитаме на късмет. Почти сигурно е, че класен ръководител ще бъде г-жа Дебелянова, която е бивш кадър на НЕГ и била много строга (което ще ми хареса, стига да е вярно). Физически точно в момента ми е много трудно осъществяването на цялото тичане за отписване и записване.... та си мисля - след като толкова много фактори са ПРОТИВ.... да не вървя "спроти глава", както казваше баба ми Weary Иначе мога и без него да я свърша тая работа, той да си чати с девойките Trollface

Аз да питам за 4-то класиране - този директорски съвет пак по резултати от НВО ли класира кандидатите?

# 1 642
Ахаха, дипломите вече били при тях? Никога не са излизали от училището. Децата със СОП са надпланов прием. Не мога да повярвам на такова безочие.
Не са надпланов прием, но бройките бяха приспаднати в системата още преди първо класиране.

Аз да питам за 4-то класиране - този директорски съвет пак по резултати от НВО ли класира кандидатите?
То не е точно директорски съвет. Ето един пример от 2017.

# 1 643
  • Sofia
Благодаря, Дидева Sparkling Heart

А и друго, толкова му говорих, за да го настроя положително към сегашното училище... Сега да тръгна да се отмятам пак Tired Face

Косите на Вероника, в немски си останахме, но аз надничам във вашата тема, че е много хубава Two Hearts

# 1 644
  • София
В училището не ни дават да си изтегли  документите. Казали са  на таткото че дипломата е вече в мон.
Какво да правя?
Моля помогнете...
Аз пък не знаех,че дипломите се съхраняват в МОН.
Никъде не е упоменато,че дипломата може да се изтегли най-късно на 23.07.
По-скоро от училището не желаят да изпуснат ученик.
Здравейте, току що си изтеглих свидетелството от 30 Су и подадох за трето класиране, пък каквото стане 😁
Нямаше никакви проблеми, стояха в папка с джобове документите на всяко записано дете. И нямаше опити за манипулиране да размисли. Пак сме го писали, ако не отидем по-нагоре да се върнем там.
Мислех да не участвам на 3то, но се изкуших 🤔

# 1 645
AniК, точно защото бях сигурна, че като майка много се терзаеш, а ситуацията е много предизвикателна, исках да ти дам кураж. Няма начин да не сте го обмислили. Всичко, което си написала звучи разумно и аргументирано. Последната дума е на младежа Wink
Иначе, моя позната тегли документи и става много бързо.

# 1 646
  • София
Пратих отново мъжа ми да вземе дипломата, и ...
... му се счупи колата!
И сега още един философски въпрос - било ли е това пръст на съдбата, който казва да не си теглим документите Simple Smile
Утре сутрин на свежа глава отивам с метрото.

# 1 647
Пратих отново мъжа ми да вземе дипломата, и ...
... му се счупи колата!
И сега още един философски въпрос - било ли е това пръст на съдбата, който казва да не си теглим документите Simple Smile
Утре сутрин на свежа глава отивам с метрото.

Е как няма хората да мелят пуканки и да пият бело докато четат. То сериал. Тече 3то действие...

# 1 648
AniK, г-жа Дебелянова си е 6 от тотото; децата най-добре си усещат какво да направят...

# 1 649
Успех на всички! Grinning
Аз да попитам,при участието в трето класиране отново ли областите са независими? Тоест,ако ученик е записан в една област,в другата не е приет,трябва ли да изтегли документите от у-ще,в което се е записал,за да участва в 3то за другата област? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт