16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 097
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 770
Фран, не е странно, че за някой СМГ не е върхът на сладоледа.

Явно е бреме да се изкара 490 бал. След като го изкараш вече осъзнаваш, че не искаш просто елитното училище Х, а искаш всичко. Laughing (теория за причините за записване, отписване от СМГ и други мегаелитни училища, за които са вложени доста усилия да се изкара този бал и би трябвало да са осъзнато желани).

# 1 771
Фран, не е странно, че за някой СМГ не е върхът на сладоледа.
О, да! Даже изобщо не е странно.
И в АК не се записаха доста деца тази година, но това нищо не значи. И ПЧМГ не събраха втора паралелка, но и това нищо не означава. Три различни училища, всяко само по себе си желано, но толкоз, нищо повече.
Всеки търси и намира място за себе си според желания и способности. Така е и в живота. Един се оженва и е щастлив, друг пък не! Smile Примери колкото щеш.

# 1 772
Приятелката ми подадоха за Варна, много се надяват, че ще стане за 4 ЕГ или за Руското Simple Smile Има ли други мами за Варна?

И аз имам приятелско детенце надяващо се за там. Подадени са документите.
Дано са само те двамата.😁

kami2004 дано да им стигне бала!

# 1 773
И ние подадохме. Забравихме да включим СМГ. Горкото училище, като се отписват деца, живо да го ожалиш.Joy

# 1 774
Ама и коментарите под статията на Дневник... Заради демографията пустеели елитните училища.

# 1 775
Скрит текст:
                          Чета за Ловешката езикова гимназия и това,което се сещам за нея е ,че филмът"Вчера" е заснет по сценария на Владо Даверов, разказващ за училищния живот в езикова гимназия Ернст Телман (ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“) в град Ловеч.. Изцяло е сниман в сградата на тогавашното училище за сценични кадри в Пловдив (днес Пловдивска духовна семинария)../1987г/.Филмът "Вчера" се позовава на реални случки от училищния живот в гимназията в гр. Ловеч.За прототипи на главните герои се споменават имена на известни днешни политици,които са учили в гимназията в Ловеч! В спомените на по-възратните у-щето в Ловеч се смяташе за елитно,за децата на "по-специалните" в обществото ни.Нещо ,като това в Горна Баня! Smirk
И аз това се сетих, за филма " Вчера". Blush Историята е за тази гимназия.
И да, снимките са в пловдивското училище за сценични кадри.Hug Сега семинария.

В тази сграда от 1958-ма до 1976-та година се е помещавала Пловдивската английска гимназия и пансионът към нея, в който задължително са живели всички подгответа (традиция, която продължи до началото на 90-те). Затова и много пловдивски възпитаници припознават филма "Вчера" като свой.

# 1 776
И ние подадохме. Забравихме да включим СМГ. Горкото училище, като се отписват деца, живо да го ожалиш.Joy
Е как забравяш СМГто?
Аз пък забравих друг факт по повод ценообразуването... ОПС балообразуването. За Нпмг се взимала оценка по БЕЛ. Тюх.,язък.С 5тица по БЕЛ. Ама хубавото е че взех да гледам философски.
Иначе по повод пансионните училища. И аз да кажа.
Първо поздравления на Димитрина, за перфектното боравене с думите.
Познат ми е патоса с който пише за училището от моя бивш. Той беше завършил подобно, но в чужбина. Неговото само за момчета. Толкова ми беше омръзнало да слушам за училището, ама не само на мене, а и на всичките ни приятели, че само като го споменешр и всички викахме в един глас"Стига пак ли за училището"
Имам приятелка дето мъжа й италианец, също подобно училище с мъжко общежитие, непрекъснато ми се оплакваш, че като почне да разказва няма край. И тя излиза от стаята за да се свърши темата.
Та не съм го преживяла, но знам че възпитаниците са повече от доволни. Особено що се отнася за израстването в социален аспект.

# 1 777
  • София
elica1051, нещо не те разбрах или просто не си наясно с кандидатстването след седми клас или не си погледнала баловете. Как точно си представи дете, чийто бал стига за смг и е писало смг на второ място, а на първо някое ЕГ да не е влязло в ЕГ-то, а в смг и да се налага да освобождава място в смг след второ? (За тази година си пишем, нали така?)

Тази година е почти в сферата на теорията, съгласна, но  в други си е напълно възможно. Но дори и в тази е "почти", понеже  на прима виста виждам все пак дете с резултат 85 по БЕЛ и 100 по мат. Такова дете, ако е девойка, не би влязло в НЕГ на първо класиране по първо желание, а с голям аванс би било прието в СМГ с английски по второ при условно такава подредба. За ЕГ балът му е 470 при мин 471, а за СМГ -  485 при мин 479,5. И това, че има 100 точки по мат въобще не е гаранция, че непременно би избрало да остане в СМГ.

# 1 778
elica1051, нещо не те разбрах или просто не си наясно с кандидатстването след седми клас или не си погледнала баловете. Как точно си представи дете, чийто бал стига за смг и е писало смг на второ място, а на първо някое ЕГ да не е влязло в ЕГ-то, а в смг и да се налага да освобождава място в смг след второ? (За тази година си пишем, нали така?)

Тази година е почти в сферата на теорията, съгласна, но  в други си е напълно възможно. Но дори и в тази е "почти", понеже  на прима виста виждам все пак дете с резултат 85 по БЕЛ и 100 по мат. Такова дете, ако е девойка, не би влязло в НЕГ на първо класиране по първо желание, а с голям аванс би било прието в СМГ с английски по второ при условно такава подредба. За ЕГ балът му е 470 при мин 471, а за СМГ -  485 при мин 479,5. И това, че има 100 точки по мат въобще не е гаранция, че непременно би избрало да остане в СМГ.
Хаха, дала съм точно този пример.
Но честно казано ако искаш да учиш немски и си писал НЕГ като първо желание е нелогично да сложиш СМГ с АЕ преди 73-то.
Но както и да е. Просто не разбрах логиката на Ели и затова я питах какво има предвид.

# 1 779
  • София
Логика винаги може да има. Някой си примерно си е рекъл, че  немският му е цел, да, но  или ще се бори докрай за лайстунг на 91 НЕГ и немската диплома, или въобще няма да го учи като първи в училище (откъдето СМГ с немски и 73-то отпадат въобще от класацията), а ще залага там  на английския като вече познат и с достигнато повече от прилично ниво. Свободното време ще оползотворява съответно с немски на курсове/уроци. И познавам между другото дете с такава подредба от минала година. Накрая обаче избра ЧУ. Така че мотиви и логики има всякакви.

# 1 780
Не трябва да се търси логика в желанията на хора, които не познаваме.

# 1 781
За мен например 73-то и 2-ра английска не са опции, така че вариант 91 НЕГ и СМГ на второ място ми е съвсем реален /т.е. всякакви втори, трети и тем подобни по ред гимназии/.
Апропо, навремето и аз така ги писах Wink С висока математика и по-нисък БЕЛ бях и съответно цопнах в СМГ. Втора немска нямаше още, нито трета и тем подобни, по наше време си беше само немската и това е.

# 1 782
За мен например 73-то и 2-ра английска не са опции, така че вариант 91 НЕГ и СМГ на второ място ми е съвсем реален /т.е. всякакви втори, трети и тем подобни по ред гимназии/.
Точно това и аз щях да пиша. А ако детето е прието и в АК и имат избор, като нищо може и колежа да изберат.Satisfied

# 1 783
Ами според мен отказващите се от СМГ са тези, които отиват в колежа, не виждам къде другаде. И горният вариант разбира се, 91 НЕГ. За испанската май няма вариант понастоящем.

# 1 784
  • София
Съществува и теоретичен вариант да желаеш паралелка в НПМГ химия, биология или физика и бал да стига за СМГ, а да не е достатъчен за другото, заради олимпиадите и състезанията.

Общи условия

Активация на акаунт