16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 053
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 990
Да се включа и аз, след като публикуваха новата уж верна справка. 0,250т. не ни стигат за НПМГ Мат НЕ..Дъщеря ми е с 444,500 бал, мин е 444,750, без квоти..
Оставаме в 9 ФЕГ в единствената паралелка с ФЕ и НЕ. Да е на късмет!
Да ви питам, като подавахме заявление за второ в ФЕГ питах какви документи иска гимназията за записване (да си знам са всеки случай, примерно, дали искат да носим и имунизационния паспорт). Казаха ми, че освен стандартните трябва и декларация за ползване на лични данни, която да е подписана от двамата родители. Таткото няма да идва с нас. Дали мога да се скрия и подпиша вместо него, или да донеса тази бумага в понеделник? Не искам да оставям записването за последния момент в понеделник, няма да мога да изляза от работа тогава и най-рано ще мога да отида в 17ч, а всичко се случва..
Та, питам записалите се там, как седи въпроса с въпросния документ? На страницата на ФЕГ всички документи изискват подпис само на 'Родител/настойник' , не 'Родител' плюс 'Родител' или 'Родители'
Благодаря предварително!
П.С. За трето ние не рискуваме. 9 ФЕГ си е ок гимназия, каката ни е там, догодина абитуриент.

# 991
  • Пловдив
Сънчо, разбирам те и съчувствам! Миналата година деца с бал равен на бала на моята племеница влязоха в единствената искана от нея паралелка в испанската, тя не успя. На второ класиране се освобождават места, но децата с равен бал са повече, а тя се оказа с по-ниски оценки в дипломата. Тежко го преживя, но отиде във 2 АЕГ и в момента се чувства добре там, като бонус и училището й е много по-близо от испанската.
Не е приятно, но не е и трагедия, щом не е успяла, просто не е било това нейното място.

# 992
  • София
Ние днес записахме щерката. Не пожела да дойде с нас. Каза, че й трябва още малко време да свикне с мисълта, че ще учи другаде и аз не настоях.
Каза ми, че никога няма да си прости секундата, в която се е разсеяла на изпита по Математика за 22зад и че 6 и 9 ще я преследват цял живот. Посмяхме се, поплака си малко и каза, че го приема, че така е трябвало да стане, но няма да го забрави и да се примири.
Знам, че като се запознае с новия си клас, постепенно нещата ще се нормализират и се моля да попадне на свестни деца и учители с които ще бъде щастлива и ще почувства новото училище като нейното си място. Вярвам, че ще е така.

Сънчо, съжалявам много за вашата половин точка. Много стисках палци и на вас. Знам, че е клише, но все пак не знаеш  какво печелиш, когато губиш нещо.

jenap, най-добронамерен съвет Heart.
Най- вероятно вече има създадена фейсбук група със зайците в НЕГ. Да се запише в нея, гаранция има приети деца от СМГ, това ще й даде усещането за нещо познато и близко ( тя вероятно и сега знае идеално кои са приетите и записали се там деца от випуска й). Ако нещо не се е променило от минали години, децата от групата си организират заешки срещи още преди старта на учебната година. Ако иде на тях, ще се запознае с новите деца, а ще срещне и познатите муцунки Simple Smile

# 993
Къде е Дидева с нейната преработена справка, включваща и второто класиране?😊
Допълнила съм таблицата със справката за второ класиране. Линк има в първото мнение от темата. В момента работя върху реалния минимален бал, т. е. бала на последния приет в паралелката, тъй като справката от второ класиране показва мин-макс само за второ класиране.

# 994
Govorit mama, можеш да разпечаташ предварително формулярите и попълниш за таткото, а другият вариант е да занесете на таткото декларацията на първата родителска среща. Ние не бяхме попълнили на таткото, а само за мен предварително, казаха за таткото септември.

# 995
Здравейте,

Имам следните въпроси:

Записваме се след 2ро класиране в училището Х до 22 юли, чакаме да обявят свободните места след 2ро класиране на 23 юли и решаваме, че искаме да участваме на 3то класиране.

1. До кога най-късно трябва да изтеглим документите от училището Х? 23 юли или 24-25 юли?
2. След изтегляне на документите, подаването на заявление за трето класиране къде става - в училището Х, откъдето сме изтеглили документите или в училище-гнездо?
3. След като сме подали заявление за трето класиране (у-ще Х или у-ще гнездо) пренареждането на желанията пак е онлайн или в у-ще гнездо? Или само едната от двете опции?

* Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли
* Обявяване на свободни места след второ класиране - 23 юли
* Подаване на заявления за трето класиране - 24 - 25 юли

Ами и аз съм в размисли за това трето класиране...
Разсъждавам така: В училищата-гнезда се участва за трето с оригинално свидетелство - сигурно е възможно да се отпише от училището, в което е прието, и със взетия оригинал да се ходи в гнездото за подаване за трето класиране - теоретично може в един и същ ден и двете действия, т.е. 24ти или 25ти. Само че освободеното място ще участва чак на 4то класиране. Дали съм права?

Попрочетох малко и предполагам, че нещата стоят по следния начин:

1. 24-25 юли е Ок за изтегляне на документи и записване за 3то класиране
2. Подаване на заявление за 3то класиране в училище гнездо
3. Пренареждане/подаване на желания онлайн и училище гнездо 24-25 юли

Ще съм благодарен, ако все пак имам потвърждение и от други родители.

# 996
  • София
jenap, Сънчо, Hug бързо да отмине горчивината и децата да са щастливи в новите си училища.

# 997
  • София
Здравейте,

Имам следните въпроси:

Записваме се след 2ро класиране в училището Х до 22 юли, чакаме да обявят свободните места след 2ро класиране на 23 юли и решаваме, че искаме да участваме на 3то класиране.

1. До кога най-късно трябва да изтеглим документите от училището Х? 23 юли или 24-25 юли?
2. След изтегляне на документите, подаването на заявление за трето класиране къде става - в училището Х, откъдето сме изтеглили документите или в училище-гнездо?
3. След като сме подали заявление за трето класиране (у-ще Х или у-ще гнездо) пренареждането на желанията пак е онлайн или в у-ще гнездо? Или само едната от двете опции?

* Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли
* Обявяване на свободни места след второ класиране - 23 юли
* Подаване на заявления за трето класиране - 24 - 25 юли

Ами и аз съм в размисли за това трето класиране...
Разсъждавам така: В училищата-гнезда се участва за трето с оригинално свидетелство - сигурно е възможно да се отпише от училището, в което е прието, и със взетия оригинал да се ходи в гнездото за подаване за трето класиране - теоретично може в един и същ ден и двете действия, т.е. 24ти или 25ти. Само че освободеното място ще участва чак на 4то класиране. Дали съм права?

Попрочетох малко и предполагам, че нещата стоят по следния начин:

1. 24-25 юли е Ок за изтегляне на документи и записване за 3то класиране
2. Подаване на заявление за 3то класиране в училище гнездо
3. Пренареждане/подаване на желания онлайн и училище гнездо 24-25 юли

Ще съм благодарен, ако все пак имам потвърждение и от други родители.

Ако сме записани след 2ро класиране и си изтеглим документите, за да участваме в трето, можем да подадем за него само в училище гнездо. Ако не сме записани никъде, можем да участваме в трето или в гнездото, или online - както си изберем. Ама така си разсъждаваме ние Simple Smile

# 998
  • София
Най- вероятно вече има създадена фейсбук група със зайците в НЕГ.  Ако нещо не се е променило от минали години, децата от групата си организират заешки срещи още преди старта на учебната година. Ако иде на тях, ще се запознае с новите деца, а ще срещне и познатите муцунки Simple Smile
Ако някой попадне на тази група, моля да я сподели с мен. Сина ми едва ли ще я потърси сам. Поне да го насоча.

# 999
                                  Е, и ние се записахме.Младежът не е във възторг,но това е положението.Не му стигнаха 3.5 т за неговото желание,но не ни се рискува с други класирания.Може пък да му хареса като тръгне на у-ще. Yum
                                  Докато се прибера /около 30 минути/ от у-щето вече беше отразено "записан".
                                  Успех на всички записани и късмет на смелчаците за 3-то и 4-то класиране.

# 1 000
  • София
Благодаря, Русалка. Да, има и други деца, които познава и има и от нейното училище. Тази година беше хм.. интересна Sunglasses и има доста деца от СМГ по други училища. Нея вече са я включили в такава група на бъдещи  нег-ърчета или нещо подобно. Joy  Ще се оправят децата. Heart

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 15:47 от jenap

# 1 001
  • София
Най- вероятно вече има създадена фейсбук група със зайците в НЕГ.  Ако нещо не се е променило от минали години, децата от групата си организират заешки срещи още преди старта на учебната година. Ако иде на тях, ще се запознае с новите деца, а ще срещне и познатите муцунки Simple Smile
Ако някой попадне на тази група, моля да я сподели с мен. Сина ми едва ли ще я потърси сам. Поне да го насоча.

https://www.facebook.com/groups/477649519712520/

# 1 002
  • София
Успех и късмет на всички деца!
Благодаря на всички за подкрепата през тези емоционални дни!

На нас не ни стигната 0,5 за НПМГ.
Надявам се 125 да се окаже добър избор за дъщеря ми.

# 1 003
  • столицата
Къде е Дидева с нейната преработена справка, включваща и второто класиране?😊
Допълнила съм таблицата със справката за второ класиране. Линк има в първото мнение от темата. В момента работя върху реалния минимален бал, т. е. бала на последния приет в паралелката, тъй като справката от второ класиране показва мин-макс само за второ класиране.

Дидева, нали си знаеш, че се ни СЪКРОВИЩЕ:hearts:

# 1 004
  • София
Сравних справката с прогнозата, която направих след излизането на статистиката с резултатите. Има някои по-големи разлики в някои паралелки на Испанската /изненада ни тази година/ и 31-во, но като цяло е доста близка до действителното положение:

Скрит текст:
момичета
                           Прогноза        бал                          разлика
НЕГ                            468                  466,500                  -1,5
164 - ИЕ/АЕ            468                  465                          -3
164 - ИЕ/Ит            466                  458                          -8
164 - ИЕ/ФЕ            459                  458,500                  -0,5
164 - ИЕ/Пр            458                  455,500                  -2,5
ФЕГ -                     431                  431,500                  +0,5
1АЕГ-                    436                  435,500                  -0,5
2АЕГ                    433                  433                          /
73-то                    446                  447,500                  +1,5
22-ро ИЕ            378                  381,500                  +3,5
22-ро АЕ            382                  384                          +2
35-то НЕ            408                  415                          +7
35-то ФЕ            394                  394,500                  +0,5
31-во ИЕ            384                  390                          +6
31-во АЕ            371                  380                          +9
31-во НЕ            378                  386                          +8
32-ро АЕ            376                  384                          +8

Скрит текст:
момчета
                       Прогноза         бал               разлика
НЕГ                  458                    455               -3
164 - ИЕ/АЕ       450                    452              +2
164 - ИЕ/Ит       449                    443,500       -5,5
164 - ИЕ/ФЕ       436                    431              -5
164 - ИЕ/Пр       433                    426              -7
ФЕГ -           396                    392,500      -3,5
1АЕГ-          410                    412              +2
2АЕГ          410                    409              -1
73-то          440                    437              -3
22-ро ИЕ       378                    381,500      +3,5
22-ро АЕ       382                    384              +2
35-то НЕ       394                    494,500      +0,5
35-то ФЕ       370                    373              +3
31-во ИЕ       384                    390              +6
31-во АЕ       371                    380              +9
31-во НЕ       378                    386              +8
32-ро АЕ       352                    348,500      -3,5
133-то РЕ       368                    370              +2
133-то АЕ       390                    394              +4

ПП. Съжалявам за разместените колони. Не знам как да го оправя.

Общи условия

Активация на акаунт