16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 388
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Sofia
Дали школа или индивидуални уроци ще са по подходящи и ще спестяват време!??

# 1 111
  • Пловдив
Ехаааа, голяма група се заформихме с набор 2010! Purple Heart Кой знае през колко промени ще минем дотогава!

Да учат езици децата - сервитьор да стане, пак ще е с предимство пред този, който не знае език Laughing
И аз, и аз тук и с набор 2010! Отново с момче, но малкият е характер, не се дава лесно и е ориентиран към математиката за сега.
Що се отнася за езика, моето момче избра испанския, защото...му харесвал! Знае на някакво ниво английски, иска да учи нов език, немския му се вижда по-труден и не му звучал добре...Ще продължи разбира се и с английския, а и руски ще му е втори. Ами направил си е избор, оставихме го да си го следва!

# 1 112
  • Пловдив
Alegra, след година учене на френски, ако се захване сериозно, заниманията с английски ще са като песен. То и за немския е валидно.

# 1 113
Дъщеря ми се явява онзи ден на входящ тест в Британика за определяне ниво по английски - оказа се , че влиза в група B2.2 с деца от 9 и 10 клас - учила е езика в частно училище с голям мерак и хъс. В понеделник ще я запишем в Испанската гимназия и сега съм в чуденка дали да продължи с английския в 8 клас или да я оставя да се потопи в новия език. От друга страна в 9 клас знам, че е зор с всички разказвателни на езика, сгъстения материал, който трябва да се вземе 9 и 10 клас, тогава школа по английски 2 пъти седмично по 2 часа няма ли да й дойде вповече, ако е пропуснала 1 година с английския...ей такива терзания ме терзаят Simple Smile

# 1 114
  • София

Споделям написаното относно нивото на английския и в тази връзка съм в размисъл от кой клас за дете в ЕГ е подходящо да полага допълнителни занимания за подготовка по английски. Имате ли опит в това отношение?
Още не, но от есента ще имам. След една година прекъсване в 8-ми клас, от септември девойката започва курс С1 в Британския съвет. Simple Smile Малко ме е яд, че го спря в 8-ми клас - имаше достатъчно време и не мисля, че щеше да й пречи на испанския. А в 9-ти клас натоварването с разказвателните, и то на испански, ще е по-голямо.

Ехаааа, голяма група се заформихме с набор 2010! Purple Heart Кой знае през колко промени ще минем дотогава!

Под "промени, през които ще минем", имаш предвид промените в учебната програма, нали? Не ние лично? Joy

# 1 115
  • София
Здравейте,
Относно 3-то класиране, интересувам се да помогна на онова дете, което не беше натиснало "Потвърди" при редене на желанията и така останало извън 1-во и 2-ро класиране. Сега то дали трябва да ходи в училище гнездо да заявява участие или (по-логично) системата направо ще го пусне за трето? Ще следя темата тук заради него. Hug
Иначе ние записахме 8-кл. в 73-то. Нямах допир отпреди с това училище, но много се хареса. Дано толкова щастлива излезе, колкото и влиза! Flowers Four Leaf Clover
На децата, които не са доволни от класирането - сигурна съм, че ще излязат щастливи един ден от там, все за хубави училища чета. Когато губиш нещо не знаеш какво печелиш! Hug

# 1 116
  • София
Alegra, след година учене на френски, ако се захване сериозно, заниманията с английски ще са като песен. То и за немския е валидно.
Във втория случай имаш предвид прехода от немски към английски, нали?
Апропо интересува ме учител по АЕ в София. Ако някой иска, може да ми препоръча в лично съобщение.

# 1 117
  • София
Дъщеря ми се явява онзи ден на входящ тест в Британика за определяне ниво по английски - оказа се , че влиза в група B2.2 с деца от 9 и 10 клас - учила е езика в частно училище с голям мерак и хъс. В понеделник ще я запишем в Испанската гимназия и сега съм в чуденка дали да продължи с английския в 8 клас или да я оставя да се потопи в новия език. От друга страна в 9 клас знам, че е зор с всички разказвателни на езика, сгъстения материал, който трябва да се вземе 9 и 10 клас, тогава школа по английски 2 пъти седмично по 2 часа няма ли да й дойде вповече, ако е пропуснала 1 година с английския...ей такива терзания ме терзаят Simple Smile
Според мен я остави да се потопи в новия език. Казвам го от моя гледна точка, когато и аз бях първа година езикова съвсем нов език, по 50-100 думи на ден, не се виждаха как... не знам какво толкова ще изпусне английския, те така или иначе си го практикуват ежедневно в интернет. Може нещо лежерно вкъщи да давате да се занимава с англ. по-рядко от школата. Все пак трябва да имат време и за безгрижно детство децата ни, аз бих заложила по-скоро на спорт.
Но нека и други мнения да видим, сега децата са други от нас едно време, а и все пак вие си познавате детето как може да се справи, говорете и с нея. Макар че знам, че сте притискани от школи и от време за записване. Моят съвет е да не бързате със записване.

# 1 118
  • София
Трябва да подаде ново заявление, включвайки само свободните места след 2ро класиране. Маже онлайн от вкъщи или в у-ще гнездо.
Този път дали ще има кой да му помагне. 🙄
Скрит текст:
Здравейте,
Относно 3-то класиране, интересувам се да помогна на онова дете, което не беше натиснало "Потвърди" при редене на желанията и така останало извън 1-во и 2-ро класиране. Сега то дали трябва да ходи в училище гнездо да заявява участие или (по-логично) системата направо ще го пусне за трето? Ще следя темата тук заради него. Hug
Иначе ние записахме 8-кл. в 73-то. Нямах допир отпреди с това училище, но много се хареса. Дано толкова щастлива излезе, колкото и влиза! Flowers Four Leaf Clover
На децата, които не са доволни от класирането - сигурна съм, че ще излязат щастливи един ден от там, все за хубави училища чета. Когато губиш нещо не знаеш какво печелиш! Hug

# 1 119
  • Пловдив
За Пловдив писаха, че издирват децата, които не са подали заявления за класиране. Дано и с това дете вече да се е свързал някой. Много деца са в подобна ситуация и са оставени да се справят сами. И незаинтересовани родители има.

# 1 120
А за какво ви е повече от В2?
Практически не виждам смисъл от толкова напъване.
Ако ще трябва по-нататък конкретно, сам ще си го усъвършенстваш.

# 1 121
За Пловдив писаха, че издирват децата, които не са подали заявления за класиране. Дано и с това дете вече да се е свързал някой. Много деца са в подобна ситуация и са оставени да се справят сами. И незаинтересовани родители има.
Много мъчно ми стана. Колко незаинтересован трябва да си да не отделиш 5 минути за следващите 5 години на детето си. Дано имат шанс тези деца.

# 1 122
В Пловдив има и много от етноса, за които основно е повече от достатъчно. То едвам до там ги избутват, нагоре вече са семейни с деца, камо ли да учат Sad

# 1 123
Духи-пухи, въпрос на разбиране за живота е според мен. Владеене на език за мен е ниво С2, другото е поназнайване.....
Едно време всички имаха самочувствие, че знаят руски. Сега така е с английския. За съжаление истината е различна.

# 1 124
  • София
А за какво ви е повече от В2?
Практически не виждам смисъл от толкова напъване.
Ако ще трябва по-нататък конкретно, сам ще си го усъвършенстваш.
За мен е твърде ниско, особено за английски, за който ти трябва по-високо ниво, дори и ако работиш в България. В2 не е достатъчно за работа на ниво, по-високо от продавач в магазин. Работя на английски почти ежедневно - пиша договори на английски, писмени консултации, устни консултации. Няма как да стане с В2. За учене в университет на съответния език, също не става.

Общи условия

Активация на акаунт