16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 388
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
Сооl Baby, така е и затова горе главата. Светът не е само черно и бяло, има и други нюанси и можем да ги доловим, само когато положим усилия и искаме да го направим. От нас зависи.
Имай предвид, че преди да се стигне до сравняване на дипломи, има етап на сравняване на сбора от оценките на НВО. При равен бал е възможно там да има голямо отклонение, особено при паралелките с утрояване.

# 1 156
Jenap аз не зная разбира се къде точно работата се е объркала защото не знам как е бил другия кандидат.
Но това предпочитам да премълча това пред детето, за да остане с поуката, и за да не обвинява късмет, малшанс и прочие неща.

# 1 157
  • София
Моля, ако някой знае да каже - за 3 и 4 класиране се обявяват САМО училища/паралелки в които има свободни места или някъде могат да се видят и колко са свободните места в паралелка? (Много оптимистично ми се вижда, ама да попитам Wink ) И още нещо, като свърши срокът за записване в понеделник, дали ще има някого в училището, ако реша да изтегля документите във вторник или сряда?

# 1 158
  • София
Да не забравяме, че всичко е относително:)
Аз също искам детето ми да може да се изразява на високо ниво, да владее свободно чуждия език, да може да жонглира с думите, но в действителност езикът е средство за комуникация и е важно кой колко е креативен и полезен в дадена област. В съвременния свят хората не отдават такова значение на правилния падеж или владеене на език без акцент, важно е дали могат да създадат връзка и да обменят идеи:)

Имам чувството, че говорим на различни езици. Laughing Разбира се, че най-важното е какво е професионалното ти ниво, интелект, креативност. Ако си посредствен в сферата си на дейност, няма значение колко езика и на какво ниво говориш. Но тук не говорим за избор между едното и другото и не виждам причина да се поставят на една плоскост и като взаимен контрапункт. Въпросът е на какво ниво следва да владееш езика, за да имаш претенции, че го владееш и за да можеш да работиш безпроблемно с него /а не за гледане на филми и туризъм/. Защото бедният речник и недоброто ниво на изразяване, пречат и на комуникацията, и на обмяната на идеи. Нямах предвид точно акцент и правилен падеж, но дали хората отдават значение на това, зависи от средата, в която и нивото, на което се налага да го ползваш. Например човек, който говори на казАх, направИх, бих наела за чистачка, но не и на експертна длъжност. И за секретарка не бих го наела, защото това ми е лицето на офиса. Та, в този смисъл, да, относително е.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 16:54 от sanaka

# 1 159
  • София
Моля, ако някой знае да каже - за 3 и 4 класиране се обявяват САМО училища/паралелки в които има свободни места или някъде могат да се видят и колко са свободните места в паралелка? (Много оптимистично ми се вижда, ама да попитам Wink ) И още нещо, като свърши срокът за записване в понеделник, дали ще има някого в училището, ако реша да изтегля документите във вторник или сряда?
На сайтът на съответното РУО ще изнесат списък, в който са изброени всички училища от план-приема, с всички паралелки. По паралелки ще бъде отбелязано колко свободни места има, а също така дали са за момчета или момичета, ако има квотен признак съответно.

# 1 160
Аз си изтеглих документите в петък следобяд,след като видях действителните балове-бях го записала сутринта.Сега ще участвам на трето класиране,пък какво сабя покаже ! Има ли още  други ,като мене ?

# 1 161
Скрит текст:
Аз също искам детето ми да може да се изразява на високо ниво, да владее свободно чуждия език, да може да жонглира с думите, но в действителност езикът е средство за комуникация и е важно кой колко е креативен и полезен в дадена област. В съвременния свят хората не отдават такова значение на правилния падеж или владеене на език без акцент, важно е дали могат да създадат връзка и да обменят идеи:)
Имам чувството, че говорим на различни езици. Laughing Разбира се, че най-важното е какво е професионалното ти ниво, интелект, креативност. Ако си посредствен в сферата си на дейност, няма значение колко езика и на какво ниво говориш. Но тук не говорим за избор между едното и другото и не виждам причина да се поставят на една плоскост и като взаимен контрапункт. Въпросът е на какво ниво следва да владееш езика, за да имаш претенции, че го владееш и за да можеш да работиш безпроблемно с него /а не за гледане на филми и туризъм/. Защото бедният речник и недоброто ниво на изразяване, пречат и на комуникацията, и на обмяната на идеи. Нямах предвид точно акцент и правилен падеж, но дали хората отдават значение на това, зависи от средата, в която и нивото, на което се налага да го ползваш. Например човек, който говори на казАх, направИх, бих наела за чистачка, но не и на експертна длъжност. И за секретарка не бих го наела, защото това ми е лицето на офиса. Та, в този смисъл, да, относително е.

# 1 162
Виви 1 малко ще са местата, малко и рискуващите. Сабя нали!!!
Бон шанс!!!
И ние ще Вадим!!!
Успех
Успех!!!

# 1 163
виви1, преди седмица бях твърдо решена, но предвид ниския ни бал – 262 и статистиката с мин.бал от трето класиране за миналата година, си мисля, че нямаме шанс за 7-мо или 127-мо. Сега сме приети в училище, което поне ни е близо, а има вероятност да се класира в такова, което е на същото ниво, но много по-далече от къщи. Още не мога да повярвам, че я докарахме до там, локацията да ни е преоритет.

# 1 164

Ние мислим по еднакъв начин и аз имам същите изисквания, така сме възпитавани, такъв опит имаме, но мисля, че хората, които пътуват, живеят и учат навън не са на същото мнение:) Затова казах, че всичко е относително:) Някои от съучениците ми, а и сестра ми учиха и живеят в САЩ и там наистина няма значение дали английският се говори перфектно, всеки е дошъл от някъде.  Хората "прескачат" зад начина, по който някой говори езика, дори и за длъжности, за които се изисква матистърска степен.

# 1 165
Аз си изтеглих документите в петък следобяд,след като видях действителните балове-бях го записала сутринта.Сега ще участвам на трето класиране,пък какво сабя покаже ! Има ли още  други ,като мене ?

Видяли сте, че имате шанс за друго училище ли? И вашия бал е много по - висок от записаните в това училище ли?
Много рисково ми се струва.

# 1 166
Явно нищо не се случва без причина. На нас не ни стигна бала за първо желание, но и то не ни беше по желано от следващите няколко. Така, че не беше голяма драма. Все пак в класа на написаното от нас на първо място е прието дете от стария клас, което моето едвам изтрайва. Не, че са влизали в конфликт, но ако бяха попаднали заедно радостта от първото желание щеше да бъде много помрачена.

# 1 167
  • Sofia
виви1, къде се целите?

# 1 168
  • Sofia

Моят житейски опит не подкрепя тезата Ви. Отдава се значение на степента на владеене на езика

# 1 169
Делят ме само 2 точки ...на това се надявам.В същото училище бях написала само желаната паралелка,а сега ще напиша и другите,защото ако ги бях написала на първо желание да бяхме се класирали до сега !

Общи условия

Активация на акаунт