НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 602
  • 787
  •   1
Отговори
# 240
При мен има два тренда - нискокалоричен/нискомаслен, тоест класическата мантра за малкото калории. Другият е нашият режим. При нашия режим има доста разумни колежки, които знаят за какво става въпрос и не се плашат от спанак, малини, домати и тн. Има и разни, които четат като дявола Евангелието и ни се карат, ако ядем Цезар с 5 крутона на кръст. В първия тренд, нискокалоричния, положението ме натъжава - по един таратор на обяд, следобед пакетче солети. А тези дни се замислих, че колежка с ниски калории и една от "моите" са на една и съща възраст, а изглеждат като че ли имат поне 5-7 години разлика. Ясно е в чия полза.

Млечни избягвам аз. Задържам вода от тях и ме болят червата Sad

# 241
аз и от туршията задържам вода
зимата ям, но внимавам да не е вечер

# 242
Аз не съм много фен на туршиите, само кисели краставички харесвам До сега не съм чела негативни неща за ферментиралите храни, точно обратното, но аз предпочитам сирена и кисело мляко.

Да ви кажа, днес си изпробвах краката в горещините. Тук за втори ден е лято тази година  Crazy От няколко години, като е горещо,краката ми ставаха на тупани. Особено десния. Започваха да ми стискат яко обувките само след 30-40 минути навън, направо не се търпеше. Днес хем не бях със сандали, а с маратонки и няма и помен от подути крака.
Подозирах, че така ще стане, защото друг път дори вкъщи да съм и боса, ако е горещо пак ми се подуваха, просто беше по-търпимо, а сега дори и навън няма такова нещо.

# 243
  • София - Рим и обратно
Купувам си кефир на Хармоника, пълномасления. Не защото е био, а просто на вкус ми харесва най-много от всички. Мога да изпия цял на екс, толкова ми е приятно. Аз започнах напоследък доста стриктно да избягвам дори паста, махнах изцяло захарта от кафето и няколкото бисквитки сутрин и ги замених с яйца с масло и кокосово масло в кафето. Чувствам се още по-добре, пълна с енергия и не ми става лошо в жегите изобщо!

# 244
Здравейте, на всички. Благодаря на момичетата, които се включиха в питанията ми. Нямах време тези дни за това не съм писала. Събота и неделя намалих въглехидратите, но не ги спрях напълно. Реших, че тези дни ще са ми като преходен период. От понеделник мисля, че съм режимна.
В понеделник:
З - кисело мляко, с ленено семе, малко кокосови стърготини и канела. Малко по-късно кафе с мляко (без захар)
О - пилешко в сметанов сос с гъби и бейби моркови
В - пилешка кавърма и салата (домати, сирене и маслини), а за десерт - маскарпоне смесено с извара и малко малини

Днес
 З - като в понеделник
О - салата домати, краставици, маслини и сирене
В - като тази вчера
 За утре приготвям - свински котлети и задушени зеленчуци (карфиол, моркови и броколи) в масло.
Правилно ли се ориентирам или нещо пропускам?

# 245
На мен ми изглежда добре.
Обяда днес малко семпъл, но ако те е заситил, бива.

# 246
Ако те държи сита 4-5 часа е добре.
Аз бих добавила към салатата на обяд и варени яйца. На салатата непременно и зехтин малко.

# 247
Според мен, млечните са много. Особено ако се цели отслабване...

# 248
Аз също съм на мнение, че млечните са твърде много, даже доминират. Бих заложила на по-изчистено хранене - яйца, месо, зеленчуци.

# 249
  • Across the Multiverse
А морковите ок ли са?

# 250
По принцип не са, но за подправка стават.

# 251
  • Across the Multiverse
Понеже и аз така ги ползвам, по един морков на тава манджа Wink ама да питам да не се набутвам нещо  Laughing пък и момичето да знае Simple Smile

# 252
  • на земята
Нещо за бърза закуска да предложите,освен яйца,кис.мляко?

# 253
  • Sofia
Днешното меню:
з - сурова чушка напълнена с извара, сирене и малко зехтин
о -  салата и варено пилешко месо
в - салата и риба на фурна.

# 254
Нещо за бърза закуска да предложите,освен яйца,кис.мляко?

-Кашкавал с масло или без,
-ядки или лъжица тахан (да се "дъвче" иначе гадно залепва по гърлото)
-някакъв зеленчук с извара/сирене или пастет

Общи условия

Активация на акаунт