НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 606
  • 787
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Днешното меню:
з - сурова чушка напълнена с извара, сирене и малко зехтин
о -  салата и варено пилешко месо
в - салата и риба на фурна.
Обяда ти е с малко мазнини мисля...в пилешкото не преобладават ли протеините?

# 256
  • София
Момичета, здравейте:)! Аз съм вече 12 дни без млечни иначе около месец (+–2-3 дни) съм на режима.
Добре се чувствам, апетита драстично намаля, все още хапвам малко повече зеленчук, но намерението ми е да го намаля (просто съм свикнала от преди да ям огромни салати, че нали зеленчука е полезен и според мен стомаха ми е разширен. Приемам съвети за "трениране на стомаха да е сит с малко като обем).
Апетита драстично намаля, нещо което си мислих, че е невъзможно. Вчера бях на вода и вечерта дори не бях гладна ( е хапнах стабилно скумрия на скара и салата:D, но все пак глад нямаше ).
Момичета, долу -горе месец съм вече и май чак сега започват да тръгват нещата при мен. Имам 1 см минус на ханша и съм много щастлива:). Явно на мен ми е нужен поне месец за да тръгнат нещата. Знам, че ще е бавно, но и аз не бързам. Това време ми е нужно, за да изградя добри хранителни навици..
Следваща цел: зеленчуци като гарнитура, не като основно:D.

# 257
Tinkatink, тренировките за свиване на стомаха са като приемаш храна, която съдържа всички необходими витамини, минерали и енергия в компактна форма, а не големи обеми храни с ниска хранителна и ниска енергийна стойност.  Peace

savina_33, стига ли ти тази храна?!
Азвчера съм изяла

з - до обяд две бронирани кафета
о - 250гр свинска кайма с две яйца запържени в 10гр масло и настърган чедар около 50гр и бронирано кафе
в - 20гр боровинки с няколко лъжички кисело мляко

# 258
Ооо, Миоки, менюто ти звучи страхотно Heart Eyes Ще се върна да следя да взема още идеи Heart

# 259
  • Sofia
Миоки, стига ми. Хич не е малко според мен. Понякога ми се случва следобед по някое време да огладнея, ако съм обядвала много рано и хапвам по една ябълка, рядко друг плод. Обаче на теб не знам как ти стига тази вечеря.  newsm78

# 260
blackisback, понякога слагам и лъжица сметана за готвене отгоре, понякога вместо с кайма, запържвам яйцата с морски дарове - миди, скариди, калмари.

savina_33, аз съм на едно основно хранене на ден. Вечерята ми не е точно вечеря. Не съм гладна след обилното обедно и вечер е по-скоро нещо като "десерт" само. Сметана, боровинки, орехи, кисело мляко. Често само сметана, понякога нищо.
Мазнините от кафетата ми държат много стабилно сито, а на обяд ям, така че да приема необходимите за деня протеини. Моят обяд е изместен около 14 часа и не остава много време вечер да огладнея.

# 261
А някой има ли проблем с 00 - по принцип стомаха ми е запечен, но го контролирам с много плодове. Сега с мазнините и всичката вода, която пия (все съм жадна) си мислех че няма да имам проблем, но уви Sad

# 262
Често срещан проблем е запекът явно. Аз нямах никакви затруднения дори в началото, но не съм била никога висок консуматор на фибри. Запекох се веднъж в началото, докато се мъчехда ям повече зеленчуци. Махнах ги и запекът изчезна. Единствените ми фибри са от шепа боровинки и орехи от време на време.

Ако си свикнала да приемаш големи количества фибри, при рязката промяна е възможно да се появи запек. Може би може да наблегнеш на зеленчуците с повече съдържание на разтворими фибри и постепено да ги намаляваш. Нека по-опитните да се включат. Аз не съм критерий явно, че повечето неща на контра ги върша.

Мен ме разхлабва пиенето на прясно мляко.

Наваксваш ли с електролиите? Щом си все жадна, може да не ти достигат.

# 263
savina_33, аз съм на едно основно хранене на ден. Вечерята ми не е точно вечеря. Не съм гладна след обилното обедно и вечер е по-скоро нещо като "десерт" само. Сметана, боровинки, орехи, кисело мляко. Често само сметана, понякога нищо.

Към такова хранене се стремя и аз. Предимствата му са страшно много. Като си говорим за отслабване, най-големите ми минуси са след дни с едно основно хранене. През уикендите ми обаче е трудно...

# 264
Мисля, че се стига постепено до този момент. При мен се получи по естествен начин, не съм го целяла.

Ако се опиташ да го направиш рязко, ще има периоди, в които ще е трудно и ще изпитваш глад, а ако си диетувала в миналото, гладът е асоцияция с принудително ограничение и може и да не се получи лесно.

Докато си ядях всичко и в началото на режима ми беше трудно да си представя, че ще успея да ям само по веднъж. Отне ми време да се адаптирам и след това и да мина на едно хранене. И сега не се старая да го спазвам стриктно, но в повечето дни се получава от самосебе си.
Когато ям, ям сериозно за моите стандарти, не ограничавам количествата.
Случвало се е да изям от гореспоменатата "манджа" с кайма и яйца, порция от 450гр общо тегло (без чинията  Laughing). Е, после ми беше тежичко за час-два, та гедам да не го повтарям често, но искам да кажа, никакви ограничения в порциите.

# 265
  • Sofia
Аз гледам да мина на 2 хранения и почти съм успяла. Закуската ми е по-скоро изключение. Но трябва още да се постарая. На мен пък през уикендите ми е най-лесно, защото като стана в 9, докато огладнея станало 11-12 и после към 17 и ето ги две хранения. А през седмицата денят ми е от 6 до 23ч и към 9 вече съм гладна.  ooooh!
На мен абсолютно всяка диета (а съм правила почти всички) ми причинява запек. Нямам само когато ям безразборно. Та си пия чая и се примирявам.
Като стана дума за броя хранения - какво мислите за "Код затлъстяване", който я е чел?

# 266
Аз четох "Код диабет". Много ми хареса, та предполагам и другата на Фънг ще е добра.
Обяснява супер разбираемо и логично кое от кое следва, механизмите, поради които възниква заболяването и решения за справянето с проблема. Определено си струва четенето.

Мисля и другия код да прочета, но в момента съм на художествена литература и чета за фибрите.

# 267
  • София
Имам въпрос осносно OMAD. Положителният ефект отслабване не идва ли именно от факта, че наведнъж не можеш да изядеш всички допустими за деня калории? Аз съм изключително лакома, но колкото и да се опитвам, повече от 1200 калории не мога да изям на едно ядене. Те са много за едно, но са малко за полагаемия ми дневен прием. Тоест ако ям веднъж на ден и поемам до 1200 калории, това не е ли прекалено голяма калорийна рестрикция и при нормално хранене няма ли да доведе до Йо-Йо ефект?

Идеята за едно хранене на ден ми харесва много и затова така разпитвам. Flushed

# 268
Не, отслабването не е заради ниски калории, а се получава заради ниските нива на инсулин през по-голямата част от деня.
Моите дневни калории са около 1500 с този начин на хранене. Аз не тренирам, правя си някакви семпли домашни упражнения и ходя пеша когато имам възможност.

Всъщност OMAD означава храната за деня, да бъде консумирана в тясна часова рамка. Не е задължително да е на едно сядане. Може да си разделиш порцията на няколко части и да я изядеш в рамките на 4 часа или 6 часа примерно. През останалото време не се яде.

Мазнините почти или изобщо не вдигат инсулина, но имат засищащ ефект, за това само мазно кафе сутрин държи нимата на инсулин близо до базовата линия и не предразполага към процес на производство на нови мазнини и складирането им.

# 269
Нямам никакво понятие за калориите (т.е имам, но дефиницията от физиката и не виждам връзка с човешкото тяло) и не мога да помогна. Само имам въпрос към споменаването на "нормално хранене", това не е ли нормално хранене?
Веси от No sugar се храни от години веднъж на ден и това което изяжда ми се струва пре-пре-достатъчно, а резулата й е УАУ.
https://www-aloevera--bg-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.aloevera … 5D1%2582-NO-SUGAR

Общи условия

Активация на акаунт