НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 653
  • 787
  •   1
Отговори
# 315
Миоки, Натка, Алекс, благодаря за коментарите! Flowers Hibiscus

# 316
Чак сега се сетих, че имало нова тема, в която не съм се записала.
Идвам с въпрос за ориз/спегети от конджак.
Някой хапвал ли е? Да не ме прокарат? Пакета е от 200 грама, ама дали това е за едно хапване?

# 317
  • Sofia
Веднъж пробвах и не ми харесаха,после разбрах ,че трябва по-дълго да се варят,като преди това хубаво се измият...
Важно е и с какво ще ги овкусиш/приготвиш.

# 318
На мен спагетите от конджак страшно ми харесват  - доста са неутрални на вкус. Трябва хубаво да се измият и после да се готвят. Аз ги правя за няколко минутки на тиган с каквото имам /вървят много със зеленчуци, масло, сметана/.

# 319
Чак сега се сетих, че имало нова тема, в която не съм се записала.
Идвам с въпрос за ориз/спегети от конджак.
Някой хапвал ли е? Да не ме прокарат? Пакета е от 200 грама, ама дали това е за едно хапване?

А бе ти май все за въглехидрати имаш запитвания. Grinning
Тоз конджак за пръв път го чувам,  ама прочетох,  че съдържа скорбяла. Значи не е режимен.

# 320
Ама как въглехидрат? На опаковката пише- 0 въглехидрати.
Питането ми беше по- специално..... Дали няма да ме прокарат, при условие, че го имат и това свойство. Щото искам да си изям целия пакет на едно хапване, та трябва да се подготвя. Ще ги оставя за утре.

# 321
Ко?  Неее.

# 322
  • Sofia
Не си спомням дали тук или в друга тема споделих за конджака...гледах в предаването "Какво ядем" по бтв лейди как правят пастата от него,много дълъг и трудоемък процес,но пък в страхотни хигиенни условия.

# 323
Честно казано, аз съм в ступор вече. Това непрекъснато търсене на неща, които да наподобяват ВХ ама да не съдържат ВХ ми прилича на напъните на веганите да ядат фейк меса и сирена които не съдържат животински продукти  Crazy

Това конджак не беше ли онази гъба за ексфолиране?

# 324
Честно казано, аз съм в ступор вече. Това непрекъснато търсене на неща, които да наподобяват ВХ ама да не съдържат ВХ ми прилича на напъните на веганите да ядат фейк меса и сирена които не съдържат животински продукти  Crazy

Това конджак не беше ли онази гъба за ексфолиране?
И аз не разбирам търсенето на заместители.
Не е гъбата, а май някакво водорасло /корен/грудка или подобно. Не се усвоява от организма и служи също за "запълване на стомаха".

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 20:02 от Анонимен

# 325
О, Миоки, моля те, малко по- ларж го давай.

# 326
А, аз съм си спокойна, няма аз да го ям това.

Всеки да си яде каквото иска, но не разбирам защо някой ще ядеш "гъба" за ексфолиране. Това нещо само ти стърже червата, после запек, хемороиди, фисури и т.н хубавини. Няма да се учудя да видя въпрос за ядене на нудъли от дървесна кора скоро.

# 327
  • Sofia
Конджак е корен,който след обработка пуска нещо като желе и от него правят паста.

# 328
Ходих да чета. Някакъв корен е и съдържа фибри, които поемат течности , набъбват в стомаха и "създават чувство за ситост"
Не съм била далеч. Сетих се сега, че го използват в Япония за сгъстител. Май не го ядат като ориз или спагети.
За мен е в графата на неестествените за нас продукти. Продава се и на капсулки за "намаляване на апетита"

# 329
Ми...май не си толкова спокойна, колкото декларираш. Това, че ти няма да го ядеш е достатъчно за да не си в ступор.
Аз пък ще го пробвам....Както бих пробала всяка храна, която представява интерес за мен...независимо дали е режимна, нережимна или просто модерна.

Общи условия

Активация на акаунт