НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 659
  • 787
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Това се прави от гъсто прясно овче мляко,леко подсолено и сгъстено чрез дълго варене.

# 346
Миоки, според мен ти е време да разбураш статуквото с още една торта....
Това не го разбрах, както и това "как ви е настървил този глад"
Аз правя фаст, но не гладувам и не бих могла. Ям като съм гладна и така става, че не съм гладна постоянно.
За толумбата и аз мисля,че е по-малко вредно да я изядеш отколкото да мислиш за нея, естествено ако нямаш здравословни проблеми. Ако имаш е по твоя преценка

# 347
Миоки, според мен ти е време да разбураш статуквото с още една торта....
Благодаря, но според мен не е, защото не изпитвам нужда. Не ми се яде, но аз не съм си позволила нищо наподобяващо тесто и паста от както съм започнала, не защото се ограничавам, а защото не ми се яде.
Дори шоколад не ям, а брашната от бадеми и кокос така си стоят в шкафа.

Там е работата, че аз не сънувам толумби и торти, но ако някой сънува, по-добре да хапне веднъж и да забрави, отколкото да се измъчва и накрая да се тъпче с измишльотини само и само да убие апетита за "забранени" храни.

След единственото парче торта, което съм си позволила за 8 месеца, си направих 48 часовия фаст и си продължих режима - точно както посъветвах.

# 348
  • София
Това се прави от гъсто прясно овче мляко,леко подсолено и сгъстено чрез дълго варене.
Именно, ама не може да се пие, или поне аз не съм пила. Яла съм го с лъжица .

# 349
Миоки, лека вечер!

# 350
  • Sofia
Именно, ама не може да се пие, или поне аз не съм пила. Яла съм го с лъжица .
Може и да не са го варили достатъчно,не знам....Сетих се и за една друга вкусотия от мляко на скоро родила коза,казват му "сяра",мазно и сочно е,нещо като извара.Покрай тоз режим какви неща проядох,направо не мога да се позная Joy любими ми станаха пръжките,крачета,опашки,уши,джоланче,трътки,крила Hug

# 351
  • Пловдив
Нямам противопоказания, мога да ям колкото и каквото пожелая, но ще продължа да я мисля, проклетата толумба, може да изгоря някоя и друга калория в мислене.
Целта ми за спазване на режима е стопяване на малко мазнини, натрупани през последните 2-3 години, през които си позволих доста волности в храненето, включайше подобни на споменатото вече сиропирано изкушение. Килограмите са ми екстра, но целя дисциплинирано хранене, каквото практикувах от както се помня, но без да броя калории и микроградиенти. Сега вече може и да се наложи да го правя.

# 352
Доктор Марк Хаймън обясняваше, че просто е невъзможно човек дълго време да се съпротивлява на желанието за ...толумба примерно. За това ти и казахме :хапни и забрави.
Друг е въпроса защо се е появило това желание. И най-вече как трябва да се храни човек за да няма такива желания.
Като помисля, че и аз едно време си падах много по толумби и баклави!
Сега съм :не, мерси.
Отдавна нямам желания да ям такива неща и не търся/не правя заместители.
Няколко лъжици сметана са ми десерта от време на време.

# 353
В духа на последните постове, на мен днес пък ми се ядеше сладолед. Е, това ми беше вечерята - 2 топки от любимия ми в "Афредо". От май до сега съм яла 4-5 пъти, не си го слагам на сърце.

# 354
На мен не ми се и ядеше, но се е появил един в хладилника и ме споходи ‘непреодолимото’ желание
Миоки, Мария е от най- стриктните в темата и с изключително чисто хранене, не си търси заместители

# 355
Не съм останала  с впечатлението,  че Мария се храни стриктно. Дори преди 2-3 години,  когато влезе в темата с кр. захар над 7, си хапваше тиква и цвекло. А бе въглехидратите преобладават в менюто й,  малко протеин в него. Готви с много домати,  а сурови домати не яде.
 Преди няколко месеца имаше сериозни проблеми със стомаха. А бе странни ми се виждаха за мен менютата й.

# 356
Не знам какво значи "храни се чисто", честно казано.
Herzen, моля те, поясни какво имаш предвид под това.

# 357
Здравейте, присламчвам се при вас.
От вчера започнахме с ММ. Ние сме си тлъстички, така че силно силно се надявам да свалим килограми.
Преди около 3 години ползвахме метода на Гайдурков за около 6месеца свалихме по 20 кг. Бяхме най-най доволните хора на света.
Сега, обаче, не мога и не мога да го стартирам.
Силно се зарибих по малкото въглехидрати, и утре ще се премеря и претегля, за да знам отправната си точка.

До сега, за тези два дни установих, че ако си пиеш кафето без захар, но с кокосова мазнина, не се умира Simple Smile

# 358
Не съм останала  с впечатлението,  че Мария се храни стриктно. Дори преди 2-3 години,  когато влезе в темата с кр. захар над 7, си хапваше тиква и цвекло. А бе въглехидратите преобладават в менюто й,  малко протеин в него. Готви с много домати,  а сурови домати не яде.
 Преди няколко месеца имаше сериозни проблеми със стомаха. А бе странни ми се виждаха за мен менютата й.
Добра памет! Браво. Само за готвенето с домати май не е така. Влязох с кръвна захар 7, а преди 10 дни беше 4.4. И сега, когато им е сезона хапвам тиква и цвекло. Обсъждано е тук, че всеки сам си преценява дали да ги яде или не. Това са ми въглените за деня. Не от сладкиши, плодове или баници.
И както много пъти се е писало в темата, всичко е индивидуално. Преди месеци имах проблеми със стомаха и лекарите по протокол забраняват мазните неща. Е, аз леко намалих мазнините, но не и начина на хранене, та смея да кажа, че съм стрикна в нашия "режим". Особено първата година, когато получих и екстрата да отслабна с 12 килограма.

# 359
Снощи спагетите от конджак с какъв сос ги гарнира?  Нямаше ли домати в соса?

Мария, странно ми стана снощи, че можеш да повярваш на етикет на растителен продукт, че съдържал 0% процента въглехидрати. И какво съдържа тогава - протеини, мазнини? Бих повярвала, че нещо съдържа 0% въглехидрати само ако е парче месо.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 07:46 от lu_lu

Общи условия

Активация на акаунт