НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 342
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За смесването на протеините:
Всички животински протеини се разграждат по един и същ метаболитен път. Но пък различните животински продукти съдържат различни комбинации аминокиселини, съответно и крайните отпадни продукти от този процес се различават малко. Някои от тях взаимодействат в дебелото черво и докарват повече газове, с много неприятна миризма. На някои хора не им пречи този факт, други имат по-чувствителна лигавица на дебелото черво и отпадните продукти в комбинация причиняват дразнене и неразположение.
Най-разпространеният пример е да не се смесва риба с млечни продукти.

Лично на мен не ми пречи, но не ги смесвам защото не ми е вкусно. Веднъж готвих една пъстърва със синьо сирене и орехи и стана вълшебно вкусна. Но други комбинации избягвам.

Но пък яйца със сирена и колбаси ми е супер и не ми пречи. Свинско с телешко и пилешко, и наденица, ям само в капамата на нова година Simple Smile

# 691
Много благодаря за изчерпателния отговор, Цвете.

# 692
Сега като сте на тема сладко да ви попитам, става ли ви зле след като хапнете нещо сладко? На мен от няколко месеца като изям примерно парче торта и 2 часа след това започвам да се чувствам много зле. Започва да ми се повръща и така докато не хапна нещо солено.

По въпроса за яденето на различни протеини и аз ям. Най-често месо със сирене.

# 693
  • Sofia
Не ми става зле от сладко .

# 694
На мен ми става зле, получавам сърцебиене и ме боли главата. Като хапвам режимно нямам тези проблеми.

# 695
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Когато дълго време съм стриктна,( което не се случва често - поне 1-2 пъти седмично съгрешавам, много ми е слаб ангела....) и хапна много В в един ден ми става лошо. Направо пред умиране отива положението. Докато на хапна голямо парче масло и хубава мръвка.
За съжаление, когато често греша с В, те ми се случва прилошаването...

# 696
Та таханите режимни ли са? Blush

# 697
Мен много ме заболя стомаха, ама пък ми мина главата

# 698
  • Sofia
Та таханите режимни ли са? Blush
Да

# 699
На мен не ми става лошо от сладко, но и никога на гладно не го ям.
Намирам френската традиция да се завършва обяда с десерт за отлична (но при тях няма кафе-сладкиш в 16 ч за разлика от централно-европейските страни).
Най-често "десерта" на обяд е парченце  черен шоколад с еспресо. При мен това беше достатъчно да не търся (и мисля) за сладки неща.

# 700
  • Пловдив
и пак не бива да се прекалява с тях  Simple Smile

# 701
На мен не ми става зле след сладко, но не съм правила експеримент с големи количества.
Последно ядох сладолед - 1 топка без фунийка. Едвам го изядох и после ми беше кисело в устата, но без други осезателни симтоми. На другия ден не ми беше комфортно, но не мога категорично да го отдам на сладоледа. На мен обаче това ми беше третото ВХ нещо, което ядох за 9 месеца. Преди това веднъж ядох кроасан с масло и веднъж едно парче домашна бишкотена торта.

# 702
  • София - Рим и обратно
Абе на мен също ми е зле на другия ден след парче нещо си (пица или чийзкейк беше последно). Мисля, че си въобразявам. Все пак е било едно парче, егати!

# 703
Чувала съм много често за подобно случващо се с хора, неядящи ВХ. Според мен е проблем с обработката на въглехидратите при някои хора, сменили на гориво от мазнини. Просто глюкозата, макар и от нещо малко е "токсична" за конкретния организъм. Така си го обяснявам аз.

# 704
Таханите са смлени ядки. Колкото даденият вид ядки са режимни - толкова и таханът от тях. Слънчоледовият тахан, например, няма как да е режимен, след като и слънчигледът, и олиото, не се разрешават. Лешници, орехи и някои други се допускат в малки количества, и то когато не се цели отслабване - следователно същото важи и за тахана от тях.

Общи условия

Активация на акаунт