Кауфланд - тема 37

• 69 581
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
То да е нещо друго,  ми то...  зарзават,  и то такъв,  който се пържи в олио. Т. е.   яде се повече олио,  отколкото тиквичка. Като знам как лепне това олио по стените на тигана и колко трудно се чисти... Представете си по кръвоносните съдове какво става.
Само свинския врат си харесах от новата брошура.

# 361
  • оттам, откъдето започва България
Извън темата:
Скрит текст:
Тиквичките ги правя с доматен сос на фурна, така че за мен за по-голяма вкусотия от свинския врат. Yum

# 362
Е, Дидка, напиши и рецептата в този скрит текст, де Grinning.

# 363
Да, Дидка, моля и аз. Тиквички не пържа никога.

# 364
Дидка, 

Скрит текст:
Тоз киселок - термично обработени домати,  не ям, откакто не живея при мама, а съм домакиня. Всичките ми познати,  дето готвят с домати,  са с гастрити поне един от семейството им.
Хиляда пъти предпочитам свинския врат.

# 365
Здравейте
Някой знае ли колко бонбона Линдор има в кутията от 200 гр

# 366
Нищо не пържа. Тиквички ям на салата. Simple Smile А с домати абсурд. Не ям никакви готвени домати. То и сурови не обичам.
Нямаше, но аз отидох много късно и не за тях.
Шампоан оцветител си купих, по 0,99.

# 367
  • оттам, откъдето започва България
От интернет е, но в момента не мога да я намеря, тъй като съм я записала за мен си и си я знам, тъй като съм я правила многократно.   
Скрит текст:
50 г брашно, чесън, 1 кг тиквички, 1 връзка пресен лук (може и стар), копър, олио, 300 г домати (настъргани), чесън.
Предварително обелваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета и ги осоляваме. След като се отцедят се овалват в брашно.
След това запържваме глава лук (или пресен лук) в олио и прибавяме малка част от смлените домати и копър. Това количество е като за дъното на тава 40 на 20 см. Сместа се слага се на дъното на тавата. Отгоре се нареждат тиквичките, оваляни в брашно. След като ги наредим: В малко олио се запържва брашното ( 1-2 с. л.)  Слагаме останалите смлени домати и счукан чесън. Като се задуши се заливат тиквичките и ги печем на умерена фурна. Ръсим и с копър. Ястието е много по-вкусно студено.  Да ви е сладко! То няма как да се сгреши, при мен вече е отработено. Ако намеря оригиналната рецепта, ще ви я споделя.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 22:27 от didka pitka

# 368
  • shumen
От другата седмица детските блузки дали са качествени?

# 369
Аз пека тиквички на скара с капак. Черпя ви едно кафе и едно лате от кафемашината Ayco! Доволна съм много! Simple Smile

# 370
  • Варна
Откакто си купих свестен тиган пак си пържа тиквички и нямат нищо общо с каквито и да било на фурна, на скара и на квото и да било там Laughing Друго си е мазното вредно пържено.

# 371
Откакто си купих свестен тиган пак си пържа тиквички и нямат нищо общо с каквито и да било на фурна, на скара и на квото и да било там Laughing Друго си е мазното вредно пържено.

Абсолютно! Който казва, че на фурна е същото, се самозалъгва и реално му се яде вредното. :Д

# 372
Звездев даде много хубав съвет за пържени тиквички да не стават мазни и да не загаря олиото. Вместо да се овалват в брашно, се прави гъста каша от брашно и вода, тиквичките се потапят и се пържат. Работи перфектно. Ето видео за повече нагледност:

# 373
Звездев даде много хубав съвет за пържени тиквички да не стават мазни и да не загаря олиото. Вместо да се овалват в брашно, се прави гъста каша от брашно и вода, тиквичките се потапят и се пържат. Работи перфектно. Ето видео за повече нагледност:

Това е по схемата "Защо да ми е лесно, като може да ми е трудно". Ефектът е на тиквичките по гръцки. Слагат се тиквичките в една торбичка и се посипват с брашно. После ги разтръсквате. Накрая се топят в студена вода и се пържат. Стават за отрицателно време, особено ако ползвате фритюрник. Сори за спама!

# 374
Аз като заклет враг на пърженето и с примитивните ми готварски умения Smiley да попитам - топят се в студена вода и така мокри се слагат в сгорещената мазнина ли? Dizzy Face И кой е самоубиецът, който стои до котлона за процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт