32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - гимназиална степен

• 39 932
  • 422
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, интересува ни обучението по английски език и като цяло обучението в училището, спрямо английските гимназии, дали някой има наблюдение,тъй като сме класиране в 32 на първо класиране с английски и немски  език,а по предни желания са ни 1 АЕГ или 2 АЕГ и сега се чудим, дали да се запишем или да изчакаме.
Благодаря!

Здравейте! Тъй като и аз бях такава дилема, вижте по-назад в темата, английския се учи интензивно както в английските гимназии, плюс разказвателните предмети на английски в следващите класове нагоре. По успех от матурите по език 12-ти клас изглежда са много добре.

# 136
  • София
Ще ми бъде полезно Вашето впечатление и това на детето Ви, до колко активно се учи език, учителският състав като цяло как е? Има ли дисциплина? Има ли активности извън учебната дейност, клубове, спорт, олимпиади, екскурзии? Изобщо, каквото се сетите би било от полза. Благодаря Ви!
Обучението по английски е добро. В осми клас бяха с г-жа Христова. Аз и дъщеря ми много я харесвахме. От 9 до 12 клас всяка година бяха с нов учител. Другите три класа бяха късметлии и четирите години бяха със страхотна утителка. За съжаление чух, че се е пенсионирала. Дъщеря  ми в 12 клас влизаше в нейните часове с разрешение и много я харесваше. На матурата изкара 5.91.
История и география(9-10кл.), биология и химия(9-11кл.), философия(11кл) и Свят и личност(12кл.) се изучаваха на английски. По мнение на дъщеря ми много от тези учители са с отличен английски. Чувала съм и критика за английския на някой от тях, но не си спомням за кой беше.
По БЕЛ ги натискаха да учат. Имаха много часове и отлични оценки не се изкарваха лесно. Чух, че учителят по БЕЛ са го направили зам. директор.
По математика работеха по учебника. Налагаше и се да учат, но не са ги натискали много. В 12 клас се занимаваха сериозно с децата, които бяха избрали ЗИП математика и които щяха да се явяват на матура.
Дисциплината беше на добре ниво. Ръководството на училището беше добре информирано за всичко. Едно момче продаваше трева и бързо намериха формална друга причина и го изключиха. Имаше случаи на повтарящи деца, както и на такива, които се местеха в друго училище за да не повторят.
За допълнителни дейности не мога да ви кажа нищо, защото дъщеря ми е енергоспестяваща и ги игнорираше.

Като допълнение ще дам инфо за разултатите от таз годишното ДЗИ - 32-ро е на осмо място от софийските училища, а на матурата по английски излиза пред 2-ра английска https://30yearspostbank.bg/gallery/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%B … H-8QrtdECclwZygD0
По повод на мястото - и двете ми деца учат там от 1 клас. Дъщеря ми до 7 клас, сина ми продължи - сега завърши 8 клас. Няма проблем с мястото. Сградата е такава на външен вид, защото фасадата е изградена от нещо като плочи, няма как да се измаже върху тях, по-скоро може да се измие, като старите сгради, които ги мият. СМГ, например, е също такава сграда.

Правилният линк е : http://www.danybon.com/obrazovanie/top-100-bg-gimnazii-dzi-12-class-2021/?fbclid=IwAR3--9Xtau5asV2-g8cAbh-JmqfBTWygu9QwxDS6CEZWGrRH3cfryQiy6Kc

MaryM7, ето ти копие от мнение, назад в темата има също.
В линка, който споделих се вижда, че са след 2-ра ангиска непосредствено от таз годишното ДЗИ, а по матурата по английски ги водат.

# 137
Благодаря Ви много за информацията, сега остава да помислим и да решим Simple Smile

# 138
Дъщеря ми завърши 32 СУ. По време на класиранията много страдах, че не успя да влезе във Втора  АЕГ. После видях, че обучението е на ниво и се успокоих. По немски положението беше трагично, но едната учителка почина, а името на другата не го виждам в сайта. Може да се е пенсионирала. Действайте по инстинкт. Голяма разлика няма и където и да ги запишете, ще научат езика. Ни се кахърете много. Лош избор между двете не можете да направите. Успех!

# 139
Записахме се! Дано да е на късмет и да попадне на свестни учители и съученици.

# 140
Дъщеря ми завърши 32 СУ. По време на класиранията много страдах, че не успя да влезе във Втора  АЕГ. После видях, че обучението е на ниво и се успокоих. По немски положението беше трагично, но едната учителка почина, а името на другата не го виждам в сайта. Може да се е пенсионирала. Действайте по инстинкт. Голяма разлика няма и където и да ги запишете, ще научат езика. Ни се кахърете много. Лош избор между двете не можете да направите. Успех!

Благодаря:-)

# 141
Има ли някой записан в паралелката със софтуер и хардуер, да си направим група във фейса?

# 142
  • София
Има ли някой записан в паралелката със софтуер и хардуер, да си направим група във фейса?

Има Simple Smile

Имаш лично, групата е създадена.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 15:05 от Persia

# 143
   Здравейте,включвам се,че в момента ми "трепери под лъжичката" и на мен.На първото класиране бяхме приети в 7-мо СУ,но се борехме за място в 133-то или 22-ро/тя си го избра/.Приеха ни в 32-ро АЕ/РЕ и днес отидоха с баща и да я запише.Решихме,че няма смисъл да чакаме трето класиране/много нерви,много нещо/.Прочетох мненията и малко се поуспокоих,но все ме 'човърка".дали не трябваше да си остане в 7-мо.Моля за мнение!

# 144
  • София
32-ро е много по-добро от 7-мо в момента.

# 145
  • София
И аз смятам, че 32-ро е по-добрият избор. Ще се убедите сами в най-скоро време. Успех!

# 146
  • София
Как решавате кое е по-добро? Имате деца и в трите училища ли?

# 147
  • София
В случая става въпрос за две училища.

# 148
  • София
Няма значение.

На мен ми е много трудно да кажа колко по-добро е някое от 7мо, 22ро, 32ро, 133то.

Как трябва да ги сравняваме? Моят седмокласник е склонен да ги сравнява по пътя, който ще минава, защото език му е все едно какъв ще учи.
Децата в тези училища са с подобен бал.

Кое прави 32ро по-добро?

# 149
  • София
Грета Ей, като за начало виж резултатите от ДЗИ. И пак ти казвам, че тук става въпрос само за 7-мо и 32-ро, но явно на теб ти се спори.

Общи условия

Активация на акаунт