32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - гимназиална степен

• 39 932
  • 422
  •   1
Отговори
# 120
Всеки си преценява за какви "глупости" да се интересува. Картинката трябва да е пълна. Ако имате впечатления от преподаването, споделете и Вие.
Въздържам се да пиша, защото дъщеря ми завърши преди три години. Може нещата да са се променили и да ви подведа.
Ако имате конкретни въпроси, задайте ги. Ако мога ще ви отговоря.

# 121
Всеки си преценява за какви "глупости" да се интересува. Картинката трябва да е пълна. Ако имате впечатления от преподаването, споделете и Вие.
Въздържам се да пиша, защото дъщеря ми завърши преди три години. Може нещата да са се променили и да ви подведа.
Ако имате конкретни въпроси, задайте ги. Ако мога ще ви отговоря.
Ще ми бъде полезно Вашето впечатление и това на детето Ви, до колко активно се учи език, учителският състав като цяло как е? Има ли дисциплина? Има ли активности извън учебната дейност, клубове, спорт, олимпиади, екскурзии? Изобщо, каквото се сетите би било от полза. Благодаря Ви!

# 122
Ще ми бъде полезно Вашето впечатление и това на детето Ви, до колко активно се учи език, учителският състав като цяло как е? Има ли дисциплина? Има ли активности извън учебната дейност, клубове, спорт, олимпиади, екскурзии? Изобщо, каквото се сетите би било от полза. Благодаря Ви!
Обучението по английски е добро. В осми клас бяха с г-жа Христова. Аз и дъщеря ми много я харесвахме. От 9 до 12 клас всяка година бяха с нов учител. Другите три класа бяха късметлии и четирите години бяха със страхотна утителка. За съжаление чух, че се е пенсионирала. Дъщеря  ми в 12 клас влизаше в нейните часове с разрешение и много я харесваше. На матурата изкара 5.91.
История и география(9-10кл.), биология и химия(9-11кл.), философия(11кл) и Свят и личност(12кл.) се изучаваха на английски. По мнение на дъщеря ми много от тези учители са с отличен английски. Чувала съм и критика за английския на някой от тях, но не си спомням за кой беше.
По БЕЛ ги натискаха да учат. Имаха много часове и отлични оценки не се изкарваха лесно. Чух, че учителят по БЕЛ са го направили зам. директор.
По математика работеха по учебника. Налагаше и се да учат, но не са ги натискали много. В 12 клас се занимаваха сериозно с децата, които бяха избрали ЗИП математика и които щяха да се явяват на матура.
Дисциплината беше на добре ниво. Ръководството на училището беше добре информирано за всичко. Едно момче продаваше трева и бързо намериха формална друга причина и го изключиха. Имаше случаи на повтарящи деца, както и на такива, които се местеха в друго училище за да не повторят.
За допълнителни дейности не мога да ви кажа нищо, защото дъщеря ми е енергоспестяваща и ги игнорираше.

# 123

Има ли активности извън учебната дейност, клубове, спорт, олимпиади, екскурзии? Изобщо, каквото се сетите би било от полза. Благодаря Ви!
                Аз пък да кажа за допълнителните дейности.Младежът е 9 клас и почти година и половина /8 и 9 клас/ изкара дистанционно.Тъкмо се зарадва,че се връщат и хоп дете с вирус и отново 10 дни в къщи.При това положение за какви допълнителни дейности изобщо може да става въпрос! Ами каквито и да са бяха забранени от здр.инспектор.Той тренира кендо / не в у-щето/ и там също забраниха тренировките.Пълен провал на всичко и за това не е виновно училището.Така,че не можа да се включи в нищо,а е активен и инициативен.

# 124
Много благодаря за информацията!

# 125
На сайта на училището всичко пише:
https://www.school32.com/index.html

За дисциплината и учителите много пъти е писано в темата, само няколко страници назад има информация ...

# 126
  • София
Обучението по английски е добро. В осми клас бяха с г-жа Христова. Аз и дъщеря ми много я харесвахме. От 9 до 12 клас всяка година бяха с нов учител. Другите три класа бяха късметлии и четирите години бяха със страхотна утителка. За съжаление чух, че се е пенсионирала. Дъщеря  ми в 12 клас влизаше в нейните часове с разрешение и много я харесваше. На матурата изкара 5.91.
История и география(9-10кл.), биология и химия(9-11кл.), философия(11кл) и Свят и личност(12кл.) се изучаваха на английски. По мнение на дъщеря ми много от тези учители са с отличен английски. Чувала съм и критика за английския на някой от тях, но не си спомням за кой беше.
По БЕЛ ги натискаха да учат. Имаха много часове и отлични оценки не се изкарваха лесно. Чух, че учителят по БЕЛ са го направили зам. директор.
По математика работеха по учебника. Налагаше и се да учат, но не са ги натискали много. В 12 клас се занимаваха сериозно с децата, които бяха избрали ЗИП математика и които щяха да се явяват на матура.
Дисциплината беше на добре ниво. Ръководството на училището беше добре информирано за всичко. Едно момче продаваше трева и бързо намериха формална друга причина и го изключиха. Имаше случаи на повтарящи деца, както и на такива, които се местеха в друго училище за да не повторят.
За допълнителни дейности не мога да ви кажа нищо, защото дъщеря ми е енергоспестяваща и ги игнорираше.

Като допълнение ще дам инфо за разултатите от таз годишното ДЗИ - 32-ро е на осмо място от софийските училища, а на матурата по английски излиза пред 2-ра английска https://30yearspostbank.bg/gallery/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%B … H-8QrtdECclwZygD0
По повод на мястото - и двете ми деца учат там от 1 клас. Дъщеря ми до 7 клас, сина ми продължи - сега завърши 8 клас. Няма проблем с мястото. Сградата е такава на външен вид, защото фасадата е изградена от нещо като плочи, няма как да се измаже върху тях, по-скоро може да се измие, като старите сгради, които ги мият. СМГ, например, е също такава сграда.

# 127
  • столицата
Детето ми не учи в това училище, но мога само да споделя моето възхищение от интернет страницата на 32СУ. С много и актуална информация. Дори аз се информирам за някои неща от този сайт.
От познати  гимназисти в 32-ро знам, че се изисква, което за мен, като родител, е добре, но ако някой гони само диплома 6.00 с малко труд май не е неговото школо.

# 128
Момичетаа, синът ми е приет в 32-ро. Проучих доста и благодарение и на вашата информация, съм щастлива, че ще е там. Не знам дали въобще да остава за второ класиране, предното желание е Втора английска.

# 129
  • София
Azalea, моят син също е приет в 32-ро и се чудим дали има шанс за II АЕГ. Ще трябва да решим...

# 130
Azalea, моят син също е приет в 32-ро и се чудим дали има шанс за II АЕГ. Ще трябва да решим...
В коя паралелка? И двете гимназии са много хубави, труден избор.

# 131
  • София
Моят син учи в училището от 1.клас, АЕ/ ИЕ и е приет отново с АЕ/ ИЕ. На него му се иска да го смени, но като локация по-удобно ни е 32-ро, а и не се знае дали въобще ще го приемат във Втора.

# 132
И дъщеря ми е приета в 32 СУ, желаното от нея училище! Засега е в паралелката АЕ/НЕ, но ще изчакаме второ класиране, защото първото й желание е АЕ/ИЕ.

(макар че на мен немският език като втори много повече ми харесва Laughing )

# 133
здравейте! има ли някой приет в 32 СУИЧЕ, профил природни науки с английски и испански?

# 134
Здравейте, интересува ни обучението по английски език и като цяло обучението в училището, спрямо английските гимназии, дали някой има наблюдение,тъй като сме класиране в 32 на първо класиране с английски и немски  език,а по предни желания са ни 1 АЕГ или 2 АЕГ и сега се чудим, дали да се запишем или да изчакаме.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт