32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - гимназиална степен

• 40 581
  • 422
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Резултатите зависят от мотивацията на децата, не от училището. Последните набори са големи и е логично умни деца да попаднат в 32ро, но и в другите споменати училища.

Опасявам се да не сме направили грешен избор като не сме избрали 32ро, а сме имали бал за там. Не се опитвам да споря, а да разбера доколко тезата, че в 32ро в по-добре, е обоснована.

# 151
                  Няма да сравнявам бала от ДЗИ за у-щата и хич не ме интересува колко е в 32-ро.Със сигурност знам,че преди две години само дето не плакахме ,че се размина на косъм от елитното у-ще на братовчедка му.Не ни се сбъднаха мечтите да ходят заедно на у-ще.Приеха го в 32-ро АЕ/РЕ на първо,а на второ - АЕ/ИЕ.Сега знам,че детето ни е отличник.Спокоен,уверен в себе си и знае точно какво иска.Ходи с желание и когото бяха ДО направо страдаше,че не е присъствено.При тях така се получи,че ходиха най-малко присъствено.Тъкмо тръгнаха и положително дете и пак...10 дена карантина.Той не е конфликтен и харесва учителите си.На един тест се представи слабо и страдаше,че е разочаровал учителката,а не ,че има  слаба оценка.За да мислиш за това как ще реагира учителят ти значи ,че го уважаваш и цениш мнението му.
                  Така,че мили момичета,това което трябва да ви интересува е как се чувства детето ви там.Сега отново страдаме защото братовчед му не успя да се класира там.Пак е същата паралелка АЕ/ИЕ,но не в 32-ро.За съжаление балът не падна толкова,че да го приемат.

# 152
Няма значение.

На мен ми е много трудно да кажа колко по-добро е някое от 7мо, 22ро, 32ро, 133то.

Как трябва да ги сравняваме? Моят седмокласник е склонен да ги сравнява по пътя, който ще минава, защото език му е все едно какъв ще учи.
Децата в тези училища са с подобен бал.

Кое прави 32ро по-добро?

Не съм съвсем съгласна!133-то е с доста по-висок бал и то за момичетата.
Останалите поне по мое време бяха на едно ниво,но в 7-мо поради локацията учеше елита.

# 153
  • София
Ето, никой няма мнение за повече от едно училище. Всеки може да похвали само неговото си.

По-скоро ми е важно дали децата ще учат по-малко отколкото в езикова гимназия и в сравнение с другите 2-3, които цитирах. Някои училища са СЕУ, други са СУ. Все са с интензивно изучаване на език.
Децата са с почти еднакви възможности (да не засегна някое момиче с бал 440, не ми е това идеята).

# 154
Здравейте, дали има някой от Вас дете, прието в новата паралелка "природни науки" с английски и испански език в 8 клас? Благодаря Ви!

# 155
Ето, никой няма мнение за повече от едно училище. Всеки може да похвали само неговото си.

По-скоро ми е важно дали децата ще учат по-малко отколкото в езикова гимназия и в сравнение с другите 2-3, които цитирах. Някои училища са СЕУ, други са СУ. Все са с интензивно изучаване на език.
Децата са с почти еднакви възможности (да не засегна някое момиче с бал 440, не ми е това идеята).
               Децата навсякъде учат ,колкото те искат. Yum Няма начин да им наливаш с фуния в главите.Учителите в езиковите паралелки имат един и същ учебен план.Няма разлика между елитните и втори ешалон .Преподава се едно и също,а колко учат децата е тема на друг разговор.Няма значение дали са СЕУ или СУ за да откриеш паралелка профил "Чужди езици" трябва да имаш одобрен съответен учебен план и програма,които са еднакви за всички езикове паралелки.Публикуван в държавен вестник.Не можеш самоволно да порменяш хорариум.

# 156
  • София
Има разлика дали е интезивно или разширено / май така се казваше/. Т.е. колко са чосовете. В 32-ро 8 клас имат 18 часа на седмица.

# 157
  • София
Има значение какви учители са назначени, как са подбрани. Предполага се, поне теоретично, че най-добрите учители по език са в езиковите гимназии.Да не говорим за учителите по другите предмети, които се преподават на съответния език. Там съвсем се стеснява изборът.

# 158
  • София
Ами във тези 4 училища са си по 18 часа. И разказвателни след това на езика.

А учителите дали са чак толкова добри в езиковите? Децата там са с по-висок бал, и си учат повечко, та на учителите им е по-лесно.

Не ми е важно детето да учи в "елитно училище", а да научи езика толкова добре, колкото там.

# 159
.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 10:35 от sisterjudesredlipstick

# 160
Много се радвам, а може ли на лични съобщения да обмен им инфо за децата. Дъщеря ми се притеснява леко, че не познава нито едно дете, но това е нормално...

# 161
.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 10:35 от sisterjudesredlipstick

# 162
  • София
Една рамкова програма са всички с езиците и не само .  Изучаването на езика, като часове е едно и същ навсякъде с интензивно изучаване - разлика час-час и половина максимум зависи от училището  и от  раздел "б"  на учебния план. 
 В  32- ро  - 4 предмета на английски в 9 ти клас без самия език, 3 предмета на английска в 10 ти клас без самия език. Трябва да е много "разсеяно'' детето да не го научи. Мисля, че предметите  в 9-ти клас са повече от др. училища с интензивно изучаване на език / обикновено са 3 /. Не коментирам 8-ми клас - 648 часа годишно или 18 часа седмично. Хорариума е еднакъв от първа английска, втора английска, 32,133,22,31,35 до 7-мо и не само.

# 163
Няма значение.

На мен ми е много трудно да кажа колко по-добро е някое от 7мо, 22ро, 32ро, 133то.

Как трябва да ги сравняваме? Моят седмокласник е склонен да ги сравнява по пътя, който ще минава, защото език му е все едно какъв ще учи.
Децата в тези училища са с подобен бал.

Кое прави 32ро по-добро?

Не съм съвсем съгласна! 133-то е с доста по-висок бал и то за момичетата.
Останалите поне по мое време бяха на едно ниво,но в 7-мо поради локацията учеше елита.

Абсолютно! БАЛ-ът е подобен на този във 2АЕГ.

# 164
  • София
За момичетата може и да е подобен, но за момчетата си е като в 32ро и 7мо.

Общи условия

Активация на акаунт