Весела ще е лятната почивка, защото ще съм бременна щастливка! - Бебеправим - Тема 356

• 26 125
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
И моя е рак, в началото на месеца беше.

# 121
  • София
Защо по дяволите всяко ново моми4е в темата го свързвате с това моми4е,това някакъв на4ин да злепоставяте нови потребителки ли е?
А ти като си толкова нова от къде знаеш, че всяко ново момиче се свързва с Теди (с теб де).

# 122
  • Dope Reach
Благодаря на всички за пожеланията! Блекче, жив и здрав да е и твоят мъж! Blush
Не знам колко раци има сред мъжете, аз не вярвам в зодии, но ако раците са като ММ, еваларката им бичим. Joy

# 123
Здравейте момичета! Имам едно притеснение. Надявам се тези, които са правили проверка за проходимост на тръби да знаят. Днес се обадих  за процедурата в клиниката, тъй като ми дойде и ми е ден първи. Оттам обаче ми определиха дата 7-ми август, което ще ми е ден 17-ти и вероятно и ще съм в овулация тогава. Обадих се повторно и споделих притеснението си обаче ми казаха, че нали аз съм си я избрала лекарката и трябвало да й имам доверие. То хубаво да й имам, ама като е очевидно че ще съм в О тогава как да съм спокойна. Процедурата се прави с гел-пяна под ултразвук. Тулипка знае, тя си я правила там. Вече й писах и на нея, но викам да ви питам и вас. Знам че такава процедура, и навсякъде го пише, се прави 5-10 ден от цикъла. На мене ще ми е 17-ти ден. Какви са рисковете ако се направи, ако съм в овулация тогава?

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 15:10 от calinista

# 124
Кураж на всички момичета. които са в черна дупка! Хайде вече да виждаме тая светлина и да свършва тоя тунел.
Пожелавам ти го Джулка и на всички дето са в тунела.

Рокетче много ти благодаря, че писа, само напред вече. Разбирам те и ако можеш не се пресилвай, колкото можеш да си до нея - толкова.

Blackwidow честит рожденик Simple Smile

И мъжа ми е рак от юнските, а и бившия ми беше рак ...

Калиниста с тази пяна може да е друго, за ЦС ми казаха 7-10, като моя цикъл е 7 дни.
"ХСГ се прави в първите чисти дни (без кървене) от месечния цикъл на жената, преди да настъпи овулация (до десети ден от цикъла)."

# 125
Това е безумие, на 17-ти ден?! Мисля, че трябва да смениш клиниката незабавно и да им кажеш, че са невежи- задължително го повдигни въпроса. Най-много да идеш там, за да ти вземат парите и да направят процедурата в грешните дни и недай си Боже да прецакат нещо. И какво значи да и имаш доверие? Най-вероятно няква тъпа рецепционистка те е записала, която си няма хал хабер кое кога се прави. Навряла те е в графика, колкото да запълни на лекарката времето. Онли ин Бългерия, брат!!!

И тука са малумни, но ги е страх от съдилищата, та си връзват гащите, следвайки портокола.   

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 15:51 от Анонимен

# 126
Това е безумие, на 17-ти ден?! Мисля, че трябва да смениш клиниката незабавно и да им кажеш, че са невежи- задължително го повдигни въпроса. Най-много да идеш там, за да ти вземат парите и да направят процедурата в грешните дни и недай си Боже да прецакат нещо. Онли ин Бългерия, брат!!!

И тука са малумни, но ги е страх от съдилищата, та гледат да си следват портокола.
Джули, и аз много се притесних като разбрах датата. Сега се обадих на другата сестра и тя ми каза, че датата била такава, за да ми е минала овулацията, ама аз точно тогава ще съм в О. Правила се след О?! 😱 Където и да чета и български и американски източници навсякъде и за тази процедура пише 5-10 или 6-11 ден от цикъла. Мене си ме е страх да отида тогава... момичета нищо не разбирам, но със сигурност знам че това е много грешна дата за провеждането на процедурата. Та нали ако съм близо до О или е минала скоро там все още ще е отворено в яйчника и това ако навлезе в него... не знам знам...

# 127
Благодаря за прекрасната тема Heart да е бебеносна!

Включвам се по повод пяната - ако се прави в Адела, там се процедира така. Самата пяна го изисква, овулацията да е минала. Така че хората знаят какво правят, наясно са с нещата.
Хистеросалпингографията е различна процедура от тази с пяната, която е безвредна и се втечнява след известно време, а после се абсорбира от организма.
Яйчникът няма как да е отворен, когато се случва овулацията се пука доминантен фоликул. Освен това течността облива яйчниците без значение по кое време на цикъла е.
Моят лекар също ми е дал около 17 ден за изследването.
Ако имаш по-дълъг или по-къс от 28 дни цикъл, обади се на акушерката нека говори с АГ и да променят ако нещо се налага.
Simple Smile

# 128
calinista, HSG is done in a hospital, clinic, or health care provider's office. It is best to have HSG done in the first half (days 1–14) of the menstrual cycle. This timing reduces the chance that you may be pregnant. During HSG, a contrast medium is placed in the uterus and fallopian tubes.
На мен дори май ми бяха казали до 10 или 12 ден макс и няколко пъти ме питаха кога ми е почнало. И в БГ сайтовете го пише. И на самата процедура се видя къде е доминантният фоликул и други важни неща. (частна ферилити клиника в Англия)
Няма какво да те е страх, просто смени лекаря и клиниката. Има толкова много места, на които може да идеш. Попитай момичетата къде са си правили и са доволни. Аз няма как да дам мнение за БГ.

Peoney, направо ме разби! За сефте чувам за такава процедура, ама кой ти знае. Технологиите са луда работа.

# 129
Rocket, нормално е да се чувстваш така.
Блек, да ти е честит мистър Блек Wink. От тортата - за мен върха, моля.
Скрит текст:
Тедито си я разкриват админите и бам -ban. Затова и се крие. Всеки път ще е така. Чудя се вече, защо така напира да пише?!
calinista, навсякъде съм чела, че се прави в първи чисти дни. Не знам какви могат да са последствията, ако е на 17-ти ден. Щом имаш съмнения и не вярваш на лекарите, премести се другаде. За съжаление тук съм "боса", но наистина не е ок цялата тази работа.
Пишете ми за списъчето.

# 130
Пеони, в Адела е, да. Ти правила ли си там същата процедура? Така или иначе както ги казваш нещата звучи, че е нормално да се направи по това време, но на други момичета, които са им правили тази процедура в същата клиника са я правили около 8-10 ден. Иска ми се да вярвам и да знам, че няма да ми навредят. Просто съм чела съвсем различни неща. Дори и за пяната го дават 5-10 ден.
Джули, права си че има много специалисти, но за тази процедура само там я правят.
Меги и аз така знам....

# 131
Здравейте, знам че не е по темата, но не намирам къде другаде мога да пиша на отворена тема, за което се извинявам.
Та, ситуацията е следната..
Закъсняваше ми с 20 дена и отидох на преглед. Там ме гледа с вътрешен ехо граф (мисля че така се казваше), доста ровеше и каза че няма бременност и не е и киста. Между 28-30.06 трябваше да ми дойде. В петък бях на преглед. Пита ме за стрес пътуване или нещо да съм преживяла, но не съм. Предписа ми противозачатъчни които били доста силни и ми каза че скоро нямало намерение да идва скоро. В събота почнах да кървя. Не много но имаше кръв и си помислих, че ще ми дойде. До днес имам кръв, но имам чувството че е много по различна от цикличната ми кръв.
Въпроса ми сигурно е абсурден, но има ли вариант в който лекаря да не е видял бременността и да ме е разкървавил по един или друг начин и това реално да не е цикъл в момента?

# 132
Здравейте, новините около мен днес са, че оставихме при следващ цикъл да стартираме.

Calinista,  честно казано и моята ЦС я правиха 7-8 ден. Може различните похвати да налагат друго, моята беше с инжектиране на вещество. Лично аз не съм привърженик много да се търси инфо из нета, но при положение, че имаш 100%
доверия в лекаря.
В противен случай те съветвам да си смениш клиниката и доктора, тъй като няма как за всяко нещо да сме компетентни и да проверяваме дали правилно лечение, процедура или изследване ни е насрочено от тях.

На първо място е важно спокойствието ти, че можеш да разчиташ на тези хора и да знаеш, че те се грижат за теб, а не да се чувстваме, като кокошки, които гледат да оскубят за пари.

# 133
Марианка, наистина би било страхотно да може да имаме пълно доверие. Повярвай ми, иска ми се да се отпусна и да имам пълно такова. Знам, че са специалисти, но съм се понапатила. Аз между другото се зачудих защо аджеба се иска да се правят такъв тип процедури преди О и това което навсякъде намирах е, че целта е, жената да се предпази от аборт, ако случайно е заченала. Някой ако знае за друго опасение нека сподели моля.
Вероятно моята лекарка е решила да направим тогава процедурата, защото знае, че сега с мъжа ми сме разделени и няма как да стане бебе. Ако това е единственото опасение, няма проблем. Но ако има някакво друго за което се сещате, споделете моля.

# 134
calinista, явно този метод е такъв и се прави на 17-ти ден. Ако не ти вдъхва доверие, отиди на друго място, за да ти направят нормалната процедура. Това за пресмятането, че мъжът ти го няма и затова не си бременна ми е малко странно, едва ли това са имали предвид.
И да, според мен (а и както пише в това, което ти пейстнъх горе на английски), целта и да са сигурни, че не си бременна.

Общи условия

Активация на акаунт