2 АЕГ "Томас Джеферсън" - тема 2

• 67 153
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
Попринцип всички предмети биха могли да се учат на АЕ (има поне един преподавател в направление, владеещ АЕ) с изключение на География - гимназията няма преподавател, говорещ АЕ и имащ квалификация да преподава на АЕ.
По Физика само г-жа Дерибанова има квалификация да преподава на АЕ. Не знам на кой випуск е тази година.

# 511
Здравейте,

Бих искала да попитам дали разказвателните предмети (химия, биология, география) се учат на английски след подготвителния клас във 2 АЕГ?
Ще съм благодарна ако някой ми отговори.
Предварително благодаря
Тази година в 9 клас на английски са - химия, биология и история, география и физика- не!

Благодаря много!

# 512
Тази година дали се чува нещо за лагери? Миналата осмокласниците пропуснаха този в Приморско.

# 513
  • София
Здравейте Simple Smile
 Разбрах, че до края на месеца, можем да поръчаме блузи от униформата! Някой от вас, дали може ли да потвърди тази инфомация? В 9 и 10 клас изискват ли всеки ден да са тях? И ако сега пропусна да поръчам, дали при записването на новите осмокласници ще имам такава възможност?

# 514
В 9-ти клас по-скоро не им обръщат внимание. Да е ходила сега откакто ги пуснаха 2 или 3 дни с  униформени блузи. Аз купих и подобни без емблемата, с тях също няма проблеми.

# 515
  • София
Няколко пъти са ги проверявали специално за тениските, според сина ми. Разбира се, след като изрично са им подшушнали предния ден, че ще ти ги проверяват Simple Smile  Не съм чула някой да е санкциониран за неносене на тениска. Но точно девети клас беше присъствено може би най-много 30% от часовете тази година, та едва ли може да се направи солиден извод.
Аз в осми клас бях поръчала по два размера от цвят и засега е ОК, не смятам да поръчвам. Ако си имате вече умалели тениски, можете да си ползвате емблемите.
Но, ако все пак трябва да поръчате някакви бройки, направете го най-добре сега. Доста се мотаят с изработката, а в тарапаната с новия випуск може да ви затрият поръчката Simple Smile. Не е зле и да се възползвате от възможността пак да си тества номера.

# 516
Класната им е казала, че могат да си поръчат тениски сега. Днес имало опашка и моята се отказала😃

# 517
Здравейте!

На сина ми му предстои избор на гимназия и събирам мнения за училищата, към които проявява интерес. Ще съм благодарна ако споделите впечатления за учителите, които ще поемат новоприетите през септември!

Във 2 АЕГ той си е харесал паралелките с испански, български и история и с испански, история и география. Ако има родители на деца с тези профили, бихте дали оценка на обучението?

Мерси предварително за отговорите!

# 518
  • София
По новата програма само първият език и вторият са сигурните профили. В 10 клас се избират отново 3 и 4 профил и те може да са различни от първоначално избраните.
Моята девойка е в паралелка с испански + мат+ география. Но избра профил математика + инф.технолагии. Другите комбинации: Химия + биология, БЕЛ + история, математика + физика, математика + география. Пиша всичко това, за да знаете при подреждане на желанията - всяка паралелка с испански ще ви устройва, пишете ги всичките.
Иначе не знам кои ще са учителите. Но обикновено в 8 клас всичките по АЕ са добри. По другите предмети - на късмет. Едни - много добри, други - не чак толкова. Ние бяхме с прекрасна г-жа по математика в 8 и 9 клас, но в 10 я смениха.
Желая късмет, каквато и да изберете!

# 519
Здравейте, майка съм на седмокласничка и се интересувам от мнението ви за обучението в гимназията и конкретно за паралелката с втори език - руски? Има ли добри преподаватели по руски? Като цяло се колебаем между Първа АЕГ и Втора АЕГ и всякакви мнения биха били полезни. Като локация и двете са ни на почти еднакво разстояние.

# 520
  • София
Темата не е ососбено активна, но училището е ОК. За ученолюбиви деца - има възможности. За деца, които са по-мързеливи - също. Базата е хубава, средата - също.

# 521
  • София
А доволни ли сте от Информационните технологии?

# 522
По информационни технологи имаха много добра учителка, ама напусна. Със сегашните не се престарават.

# 523
  • София-Младост
Не намерих в сайта часовото разписание за първа и втора  смяна при 7 часа на ден. Бихте ли го казали?
И това с профилиращите дсно е вярно, защото моят син тях не ги хареса, но така ще сложим повече парслелки при реденето на желанията.

# 524
1 смяна от 7,30 до 13.20, стандартно. 2 смяна аналогично, от 13.30 до 7.20.

Общи условия

Активация на акаунт