2 АЕГ "Томас Джеферсън" - тема 2

• 67 156
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Едва ли ще е с НВО, Съни. В момента ми се губи в какъв точно документ беше записано, но РУО изрично посочи, че резултатите от НВО 10 клас не могат да се ползват за разпределяне по профили.

# 496
  • София
Не съм запозната с нормативните документи, но класният го каза - първо на децата, после на нас, на родителската среща.
За предходния випуск позволили всеки каквото си е избрал, това да учи. При нашите - щели да направят класиране с оценките от НВО.

# 497
Явно има наплив за някои специалности

# 498
  • София
Сега една съфорумка ме подсети, че забраната беше изрично посочена в писмо на МОН https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2019/11/%D0%9F%D1% … B%D0%B0%D1%81.pdf А тя се извлича от Наредба № 11 за оценяването.

# 499
  • София
Знам, че звучи смешно, обаче аз си представих класиране по НВО 7 клас. Доколкото резултатите от него за залегнали в наредбата, касаеща преместване на ученици в друго училище през гимназиалния курс.
Но сигурно и това не е. 😁

# 500
  • София
И това не е. Smiley

# 501
Явно ще има възможност за смяна, но не е ясен критерия , по който ще става разпределението. Сигурно има наплив за определено комбинации и значително по-малък за други. Аз си мислех , че ще се гледа оценката по съответния предмет - примерно искаш профил Мат и Физика и гледат годишната оценка по тези предмети. Не ми се вижда логично да се взема НВО по Бел за такава комбинация, но ще видим🤔

# 502
  • София
Сега една съфорумка ме подсети, че забраната беше изрично посочена в писмо на МОН https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2019/11/%D0%9F%D1% … B%D0%B0%D1%81.pdf А тя се извлича от Наредба № 11 за оценяването.
Благодаря за информацията, прочетох.
Ще трябва значи да се проучи. Девойката допълни, че и успех по предметите ще гледат.

# 503
Хм, ами ние си харесваме точно нашия профил и си кандидатствахме точно за него. Не ми се ще да кандидатстваме наново!

# 504
  • София
Да и при нас профилът е изрично желаният. И между другото не разбрах - който не иска да сменя профил, надявам се не се налага да кандидатства отново за него?

# 505
Да, интересно какво се случва с децата, които са удовлетворени от профила си! Казаха ли нещо за това?

# 506
  • София
Ще следя развитието с интерес,нали тези дни говорят ,че външното оценяване за 10ти клас ще отпадне тази година.

# 507
  • София
Дали наистина ще отпадне? На родителската среща (тази сряда беше) даже ни препоръчаха сборници по математика по модела на НВО и ги купихме.
Аз иначе искам да отпадне.

# 508
Здравейте,

Бих искала да попитам дали разказвателните предмети (химия, биология, география) се учат на английски след подготвителния клас във 2 АЕГ?
Ще съм благодарна ако някой ми отговори.
Предварително благодаря

# 509
Здравейте,

Бих искала да попитам дали разказвателните предмети (химия, биология, география) се учат на английски след подготвителния клас във 2 АЕГ?
Ще съм благодарна ако някой ми отговори.
Предварително благодаря
Тази година в 9 клас на английски са - химия, биология и история, география и физика- не!

Общи условия

Активация на акаунт