Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 317
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
Имаш ли доказана кандида?
По принцип, смятам, че повечето жени могат да определят кога имат гъбички. В твоя случай най-вероятно имаш, заради много приети антибиотици. На този етап - предвид обстановката - няма смисъл да ходиш на лекар за това, можеш и сама да се справиш. Моят съвет е да си вземеш Миковаг, и да направиш курс с него, 10 вечери подред, плюс Микомакс - орално - на 1ви, 4ти и 7ми ден, тоест взимаш си цяла кутия (три хапченца са вътре).
Междувременно взимаш всякакви антигъбични мерки - превръзки от памук, бельото също, никаква влага отдолу,  корекция в храненето, орален пробиотик си вземи също, задължително.
Смятам, че ще се справиш Simple Smile

# 466
  • София
Благодаря. Ще се пробвам. Хич не ми се обикаля в тази пандемия при все че имам двумесечно бебе вкъщи.
Преди съм имала гъбички. По време на бременността имах два епизода, убедена съм, че и сега съм се обзавела с тях.

# 467
Здравейте, момичета! И аз се включвам в тежката борба с candida albicans Sad Близо 2 години се мъча с тази гад, преди това съм имала krusei, но само веднъж и то преди повече от 10 години, еднократно лекувани с Lomexin и още нещо. Всичко започва след като се върнах от море в Гърция, но преди това няколко месеца бях ходила на водна аеробика, така, че може и да е от това. При мен общо взето се случва по следният начин. Лекувам, доколкото може да се нарече лекуване, и след месец и половина, като по часовник, няколко дни преди цикъл пак се появяват. Медикаментите, които съм взимала са както следва:

- Difflucan 150, 1, 3, 6 ден + Clotrimazol влагалищно
- Gyno-pevaryl 150 глобули
- Kandizol 150, перорално и еднократно на 2 пъти
- Floragyn глобули + Gynofit вагинален гел с млечна киселина
- Lomexin 1 таблетка еднократно + Itraconazol 2x1 за 3 дни

През януари приключих цикъл на лечение по схема с Itraconazol (3 дни по 2, за период от 6 месечни цикъла). След което, разбира се, отново се появиха. Гинеколожката ми каза, че трябва да си почина и да си купя Микомакс 150. Към днешна дата, месец и половина по-късно, отново съм пред цикъл и отново не съм сама Wink От пробиотиците съм приемала Biozin Femme на 2 пъти, а в момента пия Candea на Biocult, но тук четох, че не е особено подходящ за случая. Една гинеколожка ми беше казала да пробвам профилактично Micovag по 1 глобула 4-5 дни преди всеки цикъл профилактично, но така и не съм пробвала. Половинката ми не е имал никога симптоми, но също е пил Itraconazol 3 дни с мен. От гледна точка на имуностимуланти редовно пия сок от черен бъз, ехинацея на капки или клеева тинктура, чесън на таблетки...Признавам обаче, че не съм особено сериозна с диетата, както и че не ползвам дезинфектант при прането на дрехите. Смятам да предприема радикални мерки в тази насока, че вече направо ще се побъркам. Междувременно с мъжа ми правим опити за бебе и това допълнително усложнява ситуацията. Много ви моля, ако има нещо, което мога да направя, споделяйте и съветвайте на воля.
Благодаря ви, че изчетохте тирадата ми. Успех на всички в борбата! Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 09:50 от nympha_dora

# 468
Можем ли сами да си вземем секрет и да си го пуснем в лаборатория или задължително трябва лекар да вземе секрета? Че и аз смених двама лекари, изръсих се сума пари без резултат.
Сега сама се подложих на лечение по съвет от съфорумка, но се чудя след това дали мога сама да си пусна секрет в лаборатория, за да видя има ли резултат .

# 469
Здравейте!
Моят проблем е подобен на вашите.
Появи се миналата година когато бях на море и до ден днешен ме мъчи. Смених двама гениколога. Първия, при когото отидох не ме изпрати директно в лабораторията. Взе ми секрет и го гледа на негов микроскоп. Установи, че имам гъбички. Изписа ми вагинални глобули и кремче,но само на мен и когато го попитах за приятеля си каза - "гъбички те не засягат мъжете". Но през цялото време имах усещането, че ме дразнят още повече. Както и да е, приключих лечението и отидох пак със същите оплаквания. Този път ме изпрати в лабораторията, където излезе, че имам gardinella бактерии. Назначи ми лечение, изпълнявах, след което отново отидох със същите оплаквания!! И той отново констатира, че имам гъбички! И тогава вече не издържа. Реших да го сменя, понеже не мисля, че ме лекуваше адекватно, а и в началото констатира, че имам раничка на шийката и трябва да ми се направи цитомазка. Повече от 2 месеца прави опити да ме лекува от инфекции, ако е така то никога няма да се стигне до цитомазката. Смених го, този път с жена, като предположих, че би имала повече общи познания и би ми влязла в положението. Веднага ме изпрати в лабораторията, направи ми ехография. И за моя огромна изненада.. изследванията от лабораторията излязоха напълно чисти.. А аз съм с оплаквания. Тогава започна карантината и й писах на е-мейл какви са ми резултатите и, че съм леко изненадана,като тя ми върна отговор - "не виждам нищо абнормално. Ако имате оплаквания ще пуснем отново изследвания". Ами имам много ясно!! Не са спирали! Поисках да си направя цитомазката, поне да го отхвърля, но отказа - профилактичните прегледи и интервенции били преустановени за след карантинния период.. И тъй като лабораторните ми резултати бяха чисти, си пуснах кръв и урина, за да разбера дали не идва от пикучния тракт, да не би бъбреците ми да правят някакъв проблем, макар и минимален, който да повлиява, дали пък не е от захарта, защото съм чувала, че е възможно. Всичко ми излезе.. Как да ви го кажа. По перфектни резултати може и да не сте виждали. И онзи ден й писах отново, за да я попитам да не би да е от раничката. Защото реално погледнато няма какво друго да бъде, а чета доста в интернет и някъде прочетох, че е възможно да създава проблеми. Но тя ми отговори, че раничките не създавали такива проблеми. Отдавна вече не използвам нищо за влагалището. Минала съм и през бани със смрадлика и сода, оцет, с кокосово малко съм се мазала и какво ли още не. Спазвам добър хранителен режим, бельото ми е памучно,добра хигиена. Не знам какво вече да направя. Беше станало търпимо, но тези дни отново се влоши! Мисля отново да си пусна лабораторни изследвания. Вече имам съмнения, че не са излезли точни. Моля, ако имате някакви съвети как да постъпя, какво да направя, нещо за облекчение, или лекарство, което не е опасно, не изисква лекарско предписание, споделете. Защото това е близо година непрестанен дискомфорт и парене, което ми се отразява вече и психически и не знам колко още ще издържа.
Благодаря Ви за отделеното време и хубав ден!

# 470
Здравейте!
Моят проблем е подобен на вашите.
Появи се миналата година когато бях на море и до ден днешен ме мъчи. Смених двама гениколога. Първия, при когото отидох не ме изпрати директно в лабораторията. Взе ми секрет и го гледа на негов микроскоп. Установи, че имам гъбички. Изписа ми вагинални глобули и кремче,но само на мен и когато го попитах за приятеля си каза - "гъбички те не засягат мъжете". Но през цялото време имах усещането, че ме дразнят още повече. Както и да е, приключих лечението и отидох пак със същите оплаквания. Този път ме изпрати в лабораторията, където излезе, че имам gardinella бактерии. Назначи ми лечение, изпълнявах, след което отново отидох със същите оплаквания!! И той отново констатира, че имам гъбички! И тогава вече не издържа. Реших да го сменя, понеже не мисля, че ме лекуваше адекватно, а и в началото констатира, че имам раничка на шийката и трябва да ми се направи цитомазка. Повече от 2 месеца прави опити да ме лекува от инфекции, ако е така то никога няма да се стигне до цитомазката. Смених го, този път с жена, като предположих, че би имала повече общи познания и би ми влязла в положението. Веднага ме изпрати в лабораторията, направи ми ехография. И за моя огромна изненада.. изследванията от лабораторията излязоха напълно чисти.. А аз съм с оплаквания. Тогава започна карантината и й писах на е-мейл какви са ми резултатите и, че съм леко изненадана,като тя ми върна отговор - "не виждам нищо абнормално. Ако имате оплаквания ще пуснем отново изследвания". Ами имам много ясно!! Не са спирали! Поисках да си направя цитомазката, поне да го отхвърля, но отказа - профилактичните прегледи и интервенции били преустановени за след карантинния период.. И тъй като лабораторните ми резултати бяха чисти, си пуснах кръв и урина, за да разбера дали не идва от пикучния тракт, да не би бъбреците ми да правят някакъв проблем, макар и минимален, който да повлиява, дали пък не е от захарта, защото съм чувала, че е възможно. Всичко ми излезе.. Как да ви го кажа. По перфектни резултати може и да не сте виждали. И онзи ден й писах отново, за да я попитам да не би да е от раничката. Защото реално погледнато няма какво друго да бъде, а чета доста в интернет и някъде прочетох, че е възможно да създава проблеми. Но тя ми отговори, че раничките не създавали такива проблеми. Отдавна вече не използвам нищо за влагалището. Минала съм и през бани със смрадлика и сода, оцет, с кокосово малко съм се мазала и какво ли още не. Спазвам добър хранителен режим, бельото ми е памучно,добра хигиена. Не знам какво вече да направя. Беше станало търпимо, но тези дни отново се влоши! Мисля отново да си пусна лабораторни изследвания. Вече имам съмнения, че не са излезли точни. Моля, ако имате някакви съвети как да постъпя, какво да направя, нещо за облекчение, или лекарство, което не е опасно, не изисква лекарско предписание, споделете. Защото това е близо година непрестанен дискомфорт и парене, което ми се отразява вече и психически и не знам колко още ще издържа.
Благодаря Ви за отделеното време и хубав ден!

Доколкото знам, от раничката също може да се появи по-засилено течение. Редно е наистина да се вземе цитонамазка. Другото, което ми хрумва е дали не е нещо, което стандартната микробиология не може да хване - хламидии, мико и уреаплазми, трихомони, за такива инфекции правила ли си изследвания? Между другото, промивките (особено вътрешни) не се препоръчват вече - може да се наруши вагиналната флора и оттам да  имаш оплаквания. Според последната микробиология имаш ли лактобацили?

# 471
Беше преди месец и не мога да проверя, но го пратих на гинеколожката си и ако имаше нещо а абнормално би констатирала (или поне се надявам да е така). Не съм си правила подобни изследвания, дори не знаех, че подобни неща не излизат на обикновена микробиология. Днес имам писан час при друг лекар, защото просто няма да издържа до понеделник и ще й кажа, ако може и за това да ми пусне. Благодаря много за мнението!

# 472
  • Варна
Значиии писна ми , последно лечение с Миковаг крем , и феми флора кампсули за през устата. Мислех си че е станало чудо  ...3 седмици се чивствах идеално, до преди 2 дни ...отново течение , сърбеж , зачервяване. Странното е ,че течението няма мирис , както и да е . В това извънредно положение както съм с дете няма да мога да посетя лекар , а и вече ми писна да обикалям по лекари ,да пробвам какви ли не лекарства и да няма резултат.
Някой пробвал ли е лечение след ирисова диагностика? Какво мислите за Варбулгията ,има ли ефект? Мисля си също за чай от бял равнец ...
Забелязвам ,че винаги тези симптоми ми се появяват преди менструация , не знам каква е връзката... не се издържа вече и психически и физически...

# 473
Аз от около две-три седмици започнах да пия чай от бял равнец. Пия го по рецепта от книгата на Мария Требен, а именно 1ч.л. от билката се запарва с чаша гореща вода за 1/2 минута. Пия го на глътки сутрин преди закуска. Чувствам се добре от него, сякаш успокои сърбежа и течението намаля, но не съм пускала микробиология и незнам дали има ефект, а и може би още е рано. Пия го с надеждата да ми помогне и за друг гинекологичен проблем.

# 474
Последното, което ми препоръчаха на мен, е Тройчатка. Лично не съм го изпробвала, само отзиви от позната, но мисля да пробвам.

# 475
Борислава, белия равнец го има  на таблетки.

# 476
Борислава, белия равнец го има  на таблетки.
Не знаех. Благодаря за информацията. Може би таблетките са по-концентрирани, а и по-удобни за употреба.

# 477
Да, по удобни са. Доколкото знам чаят не е вкусен за пиене. Потърси по аптеките. Мисля, че има на различни фирми, но със сигурност има на д-р. Тошков. Неговите са обогатени с инулин.

# 478
Синкванон съм изпила безброй опаковки от него, според мен е добър.
Феми-флора пробиотици са ми изписвани от гинеколожка, не са лоши за профилактика, но не са много силни.
Според мен добър ефект имат и вагиналните пробиотици - Гинофлор, но се взима с рецепта. Когато имах гъбички, моят гинеколог ми изписваше дифлукан в края на всеки цикъл и след цикъла 1 опаковка Гинофлор. Също и след секс по една таблетка профилактично,той беше казал. Това лечение в продължение на 6 месеца. Мисля, че ми помогна да си възстановя флората. Сега вече нямам тези проблеми, а се измъчих повече от 2 години ходене по мъките и доктори.

# 479
Симба, и аз бях в твоето положение, след три години ходене по лекари в омагьосаният кръг и след раждането мислех, че всичко ще отшуми най-накрая. Да ама не, пак се започнаха парене,болки, антибиотици,бактерии, гъбички и след три Аб реших, че ходенето на лекар е безмислено. Търсех алтернативи в интернет и мислех да пробвам най-накрая холеопатия. Проблема беше, че с бебе да обикалям не е най-приятното нещо. Тогава прочетох отзиви за едни продукти и реших да пробвам. За два месеца имах подобрение и клинично чисти резултати. Половин година по-късно се чувствам добре. Продължавам да съм бдителна, разбира се Simple Smile Моят гинеколог също изписва гинофлора. Дори ми е казал през няколко месеца да го ползвам профилактично. Така че и него препоръчвам ✔️

Общи условия

Активация на акаунт