Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 313
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Зизу, може ли да споделиш за какви препарати става дума? Може и на лично. Благодаря Simple Smile

# 481
И аз бих се радвала да споделиш Simple Smile

# 482
  • Варна
Да ако може да споделиш и аз бих се радвала

# 483
Аз съм писала и преди, но пак ще кажа. След поредното тримесечно тъпчене на АБ без ефект, естествено че имунитета ми се срина още повече. Имам дъщеря на 11 месеца, която кърмя и просто не исках това да продължава повече, защото се страхувам, че и на нея вреди. Моето алтернативно лечение е с качествени хранителни добавки - алое с червена боровинка, пробиотик, омега и витамини. След три месеца доживях да видя нормална флора с преобладаващи лактобацили, които все бяха редуцирани или липсващи. Гъбите бяха глабрата, тях ги лекувахме с макмирор и гинофлор. С лекаря се разбрахме профилактично да слагам гинофлор през няколко месеца - по 3 след цикъл.

За тези продукти разбрах от коментарите на други мами и имаше добри отзиви. Реших да пробвам и съм много доволна, тъй като проблемите ги няма и не обикалям по кабинетите. Както казах оставам нащрек за симптоми, спазвам си всички препоръки, за които знам и така. Стискам палци, на вас също. Смятам, че основно ми е помогнал качествения пробиотик, защото много от болестите ни започват от червата и като нямаме достатъчно добри войни и сме все с дисбактериоза. Както и алоето с червена боровинка - то действа като пребиотик (храна за добрите бактерии), а червената боровинка е много благоприятна за пикочо-половата система. Съдържа се в напитка и витамин Ц, като цяло увеличава имунитета и действа противогъбично.
Дано съм била полезна.

# 484
Може ли линк или името на пробиотика и от къде взимаш алое с червена боровинка? Благодаря

# 485
Зизу е права да не споменава марки, защото ще бъде прието като реклама. Аз ще си позволя да споделя, защото много хора се лъжат да си вземат от евтиното алое, което се оказва скъпо след това. По стечение на обстоятелствата се оказа, че двете приемаме алое на една и съща фирма. При нея промяната е била за няколко месеца, аз го приемам вече година и нещо. Все още се боря с бактериите, но видях страхотни ползи за тялото ми (изчезнаха ми старчески петна, с които се сдобих на 28 години след инвитро стимулация), както и ми расте косата много бързо, изчезнаха някои фини бръчки.
Мисълта ми е, че не очаквайте 100% лек. При едни помага точно за бактериите, на други като мен за друго. Но със сигурност спомага и за бактериите да ги държа в безсимптомно състояние.

Зизу спомена алое, единствента причината, поради която реших да пиша е, че "алое с боровинка" е крайно не достатъчна, че за някои дори може да е грешна информация. Повечето алое гелове и сокове, които се продават на пазара. са от смляно цяло листо. Кората на алоето е вредна за стомаха, на някои може дори да даде странични ефекти. Трябва да се приема само вътрешността на алое листата. В частност ние със Зизу пием алое на Форевър (не съм дистрибутор, не правя реклама), извличат само вътрешността на алоето. В България се продава също и алое на LR, но за него не мога да дам нито отзиви, нито гаранция за състав. Това, което се продава в аптеките, почти на 99% винаги е смляно цяло листо. Алое на Форевър и LR се закупува от дистрибутори. Има теми във форума, може да откриете информация. Форевър продават и пробиотици и имуностимуланти, аз лично не съм ги пила и нямам отзиви.

За външна Кандида силно препоръчвам Вагизан измиващ сапун. Имах на два пъти видими колонии Кандида и Вагизан с първо измиване ги отми. Но това е само за външни (извинете, ако съм го споделяла и преди).

# 486
Тери, благодаря ти за прекрасните допълнения, много е важна тази информация за листата и че могат да навредят. Очаквам всеки преди да вземе решение какво ще пие и приема, да прочете поне още няколко източника, а не да се доверя само на едно мнение.
Гаранция на кой как ще действа няма, затова само можем да споделяме резултатите. Както съм казвала и преди, ако не действаше - пак щях да пиша. Така както в последните почти 4 години...ужас.

Сетих се да споделя още нещо. Интимен гел - предпоръчвам гинексид пяна - много ми допада. Ползвам го в последната година.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 06:43 от Зизу

# 487
  • Варна
+1 за Гинексид пяна .
Още преди да прочета коментарите ви , си поръчах алоето на Форевър , защо свекърва ми е дистрибутор и все ми говореше точно за това а чеервената боровинка , ама нали как да повярваш на свекърва хаха .Майтапа на страна поръчах го , надявам се да усетя промяна , добавям към лечението си препоръчания от вас Гинофлор и ще изпия по схема Дифлукан , за който четох че е хубаво 6 месеца да се пие по 1 хапче на седмица за профилактика , докато организма напълно се изчисти от гъбичките. 😊 Успех на всички

# 488
На мен ми идва в повече 120-130лв на месец за добавки...

# 489
Симба, чудесно. Стискам палци, ще ни споделиш по-нататък. Моята препоръка е вземи си пробиотика - уникален е. Знам че е доста пари, но е качество. Помоли свекървата за още информация . 15 дни го пий, 15 - почивай. Имам чувството, че за всичките години, в които не спирах да пия пробиотици на други марки не съм го усвоявала. Бери пия по 50 мл. Защото съм кърмачка и се притеснявах, въпреки че сега знам че не може да се предозира. За парите, първите години си пишех всичко - за лекари, лекарства, добавки. Цифрата надминава петцифрено число, не знам какво да кажа, освен че просто искам да съм здрава. Успех на всички.

# 490
Само да кажа, че гъбичките са естествен обитател на човешкото тяло и няма как да се "изчистим" на 100%. Въпросът е да се държат под контрол.

# 491
Да, гъбичките дори са полезни в някакви много малки количества, те също са част от баланса. Според мен 1 дифлукан седмично в продължение на месеци е малко хард схема. Все пак тези дифлукани удрят и черни дроб. По-скоро бих заложила на прием всеки месец, след или преди цикъл.

Преди години от много противогъбични накрая развих бактериална вагиноза. Защото когато гъбичките се потиснат нацяло, отварят терен на бактериите. И така става омагьосан кръг.

# 492
Здравейте момичета! Чета и сякаш се успокоявам, че не съм само аз в този ад. Цял живот страдам от гъби. Вече нямам надежда. След поредното лечение пак са налице. При мен всичко е ОК, докато няма контакт. Съпругът ми се изследва и нищо....няма кандида. Но след всеки контакт или почти всеки аз изпитвам дискомфорт и скоро пак се започва. При мен симптомът  вече си е само сърбеж, зачервяване. Усещането е ужасно. Обиколила съм повечето "добри" АГ във Варна, но проблемът кандида, според мен, е доста подценяван и като цяло не им се занимава... На някой да му се случва това? След контакт - гъби?

# 493
На мене ми се случва, когато го правим по-дълго или решим да повторим, също и когато правим секс няколко дена подред. Явно се претърквам ли, не знам. Наскоро се чудя дали да не си взема някакъв лубрикант, да пробвам ще има ли някаква промяна. Бихте ли предложили нещо? Има ли лубриканти с полезни съставки, който да намаляват и шанса от инфекции? Въобще не съм запозната с това.

# 494
  • Варна
На мене ми се случва, когато го правим по-дълго или решим да повторим, също и когато правим секс няколко дена подред. Явно се претърквам ли, не знам. Наскоро се чудя дали да не си взема някакъв лубрикант, да пробвам ще има ли някаква промяна. Бихте ли предложили нещо? Има ли лубриканти с полезни съставки, който да намаляват и шанса от инфекции? Въобще не съм запозната с това.
Сега си взех Глайтгелен , доста добри отзиви, ще го видим ..

Общи условия

Активация на акаунт