Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 285
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Здравей,
Когато аз имах подобни оплаквания, ставаше въпрос  за бактериална вагиноза, но не помня какво ми изписаха.
Миризмата напомняше на риба Confounded

От известно време усещам странна миризма от влагалището и ми се налага да използвам дамски душ само с вода.
Приятеля ми също каза,че се усеща и че това не е било до сега никога,че миризмата е отблъскваща.
Нямам сърбежи или някакъв дискомфорт,имам бяло течение но малко количество и не постоянно!
Страх ме е да отида на гениколог,допитвам се до разни мнение в интернета но нищо не намирам!
Ще се радвам да ми кажете дали някой е имал подобен подобен проблем!
Благодаря предварително!
Лошото е че съм придобила навика да използвам дамски душ през 2-3 дни ,съмнява ме че той е причината тъй като изчетох доста за бактериалната вагиноза и че в многото случай от него се получава..

# 511
Здравей,
Когато аз имах подобни оплаквания, ставаше въпрос  за бактериална вагиноза, но не помня какво ми изписаха.
Миризмата напомняше на риба Confounded

От известно време усещам странна миризма от влагалището и ми се налага да използвам дамски душ само с вода.
Приятеля ми също каза,че се усеща и че това не е било до сега никога,че миризмата е отблъскваща.
Нямам сърбежи или някакъв дискомфорт,имам бяло течение но малко количество и не постоянно!
Страх ме е да отида на гениколог,допитвам се до разни мнение в интернета но нищо не намирам!
Ще се радвам да ми кажете дали някой е имал подобен подобен проблем!
Благодаря предварително!
Лошото е че съм придобила навика да използвам дамски душ през 2-3 дни ,съмнява ме че той е причината тъй като изчетох доста за бактериалната вагиноза и че в многото случай от него се получава..

Дамските душове и вътрешните промивки са отречени от гинеколозите вече. Наистина промиват лошите бактерии и гъбички, но наред с това и полезните и се получава дисбаланс в нормалната флора, лактобацилите, които са полезните бактерии се отмиват и влагалището става податливо на инфекции. Най-често се получава бактериална вагиноза или гъбична инфекция. Съветвам те да се откажеш от този си навик и да отидеш по най-бързия възможен начин на гинеколог. Редно е да ти вземат секрет за микробиология и да се установи причината за неприятната миризма.

# 512
Ще отида покрай този вирус не искат да преглеждат.
Майка ми работи в болница и е нещо страшно ще видя някакък си да говорим с лекарката да ме приеме.
Имаме планове и за деца с моя приятел,страх ме е това да не бъде проблем при зачеването..
Много кофти ситуация.. Cry

# 513
Не знам от кой град си, но в последно време поне тук в София нещата са малко по-добре. Изобщо не ти препоръчвам да ходиш на гинеколог в болница, има достатъчно гинеколози в медицински центрове и частни кабинети, където е една идея по-безопасно да се отиде. Не че някой може да гарантира 100% нещо, разбира се, но същото важи, ако отидеш и в супермаркета и там има още 20 човека. Ако си от София, дори мога да ти препоръчам мединския център, в който аз ходя от години и със сигурност знам, че там преглеждат.
А ако имате планове за бебе, съветвам те да ги отложите, докато не провериш този проблем. Не знам дали някаква такава предполагаема инфекция би била пречка за забременяване, но със сигурност не е ОК да си бременна с някоя бактерия, защото най-малкото тогава по-трудно се лекуват.
Но наистина недей да отлагаш прегледа. Не са съвсем безобидни тези неща, понякога дори да нямаш инфекция, а само да е нарушена флората, е необходимо доста дълго време за възстановяване на нормалния баланс.

# 514
Не знам от кой град си, но в последно време поне тук в София нещата са малко по-добре. Изобщо не ти препоръчвам да ходиш на гинеколог в болница, има достатъчно гинеколози в медицински центрове и частни кабинети, където е една идея по-безопасно да се отиде. Не че някой може да гарантира 100% нещо, разбира се, но същото важи, ако отидеш и в супермаркета и там има още 20 човека. Ако си от София, дори мога да ти препоръчам мединския център, в който аз ходя от години и със сигурност знам, че там преглеждат.
А ако имате планове за бебе, съветвам те да ги отложите, докато не провериш този проблем. Не знам дали някаква такава предполагаема инфекция би била пречка за забременяване, но със сигурност не е ОК да си бременна с някоя бактерия, защото най-малкото тогава по-трудно се лекуват.
Но наистина недей да отлагаш прегледа. Не са съвсем безобидни тези неща, понякога дори да нямаш инфекция, а само да е нарушена флората, е необходимо доста дълго време за възстановяване на нормалния баланс.
От Дупница съм.
Благодаря все пак за бързите отговори!

# 515
Здравейте дами,
За пръв път пиша тук и се регистрирах току що. Моля, за помощ. Преди време ми бяха открили candida albicans. Тогава ми се преписа лечение с Ломексин, но не се стигна до него понеже имах в урината инфекция и лекарите предписаха антибиотик... От извесно време усещам само силен сърбеж. Мажа се с Канестен крем и минаво, но до следващия път, както се казва. При секс също усещам силен сърбеж или парене. Някои дни съм ок, други имам сърбеж. В състоянието в което се намираме не искат да ме приемат, но и не ми казват нищо. Бихте ли ми помогнали ? Какви глобули да си взема ? Моля Ви, дайте съвети .... тази кандида ще ме побърка.

Здравей!
Аз страдам цял живот от кандида. При мен е хронична с основен симптом - силен сърбеж. Преглед + микробиология и антибиограма. При мен много добре действие има нистатин глобули (правени в аптека), но след направено изследване.

Както казах тези неща ми бяха направени. За жалост, поне при мен моя гинеколог отказва да ме приеме. Все пак сме в извънредна ситуация. И да не говорим за социалната изолация, която трябва да се спазва, а масово не е така. Така, че аз лично за мен и моя избор бих се доверила на опита отколкото да седя и чакам да ме приеме или да експериментирам с други лекари без репоръки или на случаен принцип. Благодаря за отговора все пак.

Здравей,
Моля.
Знам, че сме в извънредно положение, но точно аз вчера  бях на преглед поради същия проблем. Поставяне на глобули по съвет от форум звучи лично за мен много странно. Успех в борбата.

# 516
Вероника - спри с дамските душове завинаги, няма никаква нужда от тях. Ако нямаш достъп до лекар, има няколко неща които можеш да направиш - сравнително безобидни са, но не мога да гарантирам кое ше даде резултат, без да имаш реално направена директна микроскопия в момента (изследване на секрет, което показва какво е състоянието на вагиналната бактериална флора в момента). НО - щом казваш, че има миризма, и то специфична - това е сигурен знак, че състоянието е бактериална вагиноза. От анаеробите, които са се развили прекомерно, се отделят разни неща...и в резултат усещаш миризмата. Сигурна съм,че при изследване ще се окаже че имаш "clue cells" - това са анаеробите, полепнали по стените на влагалището...образуват биофилм и така пречат на лактобацилите (добрите бактерии) да се борят с тях. Най просто обяснено е това.
При бактериална вагиноза се действа по схема - първо лечение с метронидазолов или тинидазолов препарат, за да се изчисти този биофилм (аз ти препоръчвам Флажил). 10 вечери слагаш вагинално Флажил, орално можеш да приемеш еднократна доза от 2мг. След Флажила започваш да действаш за подкисляване на влагалището, за да се създадат условия за заселване и размножаване на лактобацилите  - започваш 6 вечери подред да слагаш вагинален витамин Ц - таблетките се казват Феминела Ваги Ц. Ако усетиш дискомфорт и засилване на оплакванията, ги спираш - за да не се подкисли средата твърде много. И минаваш към вагинални капсулки с пробиотик - аз харесвам Гинофилус. Комбинирам го заедно с гелче млечна киселина (Лактобор, Гинофит) - слагам една капсулка пробиотик и една тубичка гел. И така докато ти дойде цикъла. Надявам се дотогава да не сме под карантина и да можеш лесно да си запазиш час за контролен преглед Simple Smile
Успех!
И никакви дамски душове вече Simple Smile Измивай се само и единствено с вода, външно.

# 517
Значиии писна ми , последно лечение с Миковаг крем , и феми флора кампсули за през устата. Мислех си че е станало чудо  ...3 седмици се чивствах идеално, до преди 2 дни ...отново течение , сърбеж , зачервяване. Странното е ,че течението няма мирис , както и да е . В това извънредно положение както съм с дете няма да мога да посетя лекар , а и вече ми писна да обикалям по лекари ,да пробвам какви ли не лекарства и да няма резултат.
Някой пробвал ли е лечение след ирисова диагностика? Какво мислите за Варбулгията ,има ли ефект? Мисля си също за чай от бял равнец ...
Забелязвам ,че винаги тези симптоми ми се появяват преди менструация , не знам каква е връзката... не се издържа вече и психически и физически...

Здравей Симба,
При теб това зачервяване и сърбеж кога се проявява? Основно преди менструация ли? И след това изчезват ли?

# 518
Може ли да попитам имате ли деца? Аз много искам да имам дете вече, но от години съм в кръговрата на лекари, лекарства, месец два понякога и 4 - 5 добре и после отначало, и се чудя кога и как да го направя това дете. Явно постоянно отърване няма.

# 519
Не знам колко може да се вярва на АГ, но последния път ми каза - няма проблем, то това не пречи.
Може ли да попитам имате ли деца? Аз много искам да имам дете вече, но от години съм в кръговрата на лекари, лекарства, месец два понякога и 4 - 5 добре и после отначало, и се чудя кога и как да го направя това дете. Явно постоянно отърване няма.

# 520

Преди години и аз бях отчаяна, че заради тези проблеми не знаех как изобщо ще мога да имам деца, но постепенно се стабилизирах и сега имам момченце на 4 годинки. Между другото, през цялата бременност не съм имала никакви проблеми, което беше изненадващо за мен. След като родих, съм имала няколко епизода на инфекции, но ги свързвам с прием на АБ по други поводи.
За мен най-важното е да се излезе някакси от порочния кръг бактерии-антибиотици-гъбички-липса на нормална флора. Точно тя е съществения момент в борбата с всички гадинки, ако успееш да си оправиш флората (лактобацилите) по-трудно ще “хващаш” гъби или някакви други бактерии. Затова пробиотиците, разни други добавки, строга лична хигиена и подходяща диета са много важни.

# 521
  • Варна
Значиии писна ми , последно лечение с Миковаг крем , и феми флора кампсули за през устата. Мислех си че е станало чудо  ...3 седмици се чивствах идеално, до преди 2 дни ...отново течение , сърбеж , зачервяване. Странното е ,че течението няма мирис , както и да е . В това извънредно положение както съм с дете няма да мога да посетя лекар , а и вече ми писна да обикалям по лекари ,да пробвам какви ли не лекарства и да няма резултат.
Някой пробвал ли е лечение след ирисова диагностика? Какво мислите за Варбулгията ,има ли ефект? Мисля си също за чай от бял равнец ...
Забелязвам ,че винаги тези симптоми ми се появяват преди менструация , не знам каква е връзката... не се издържа вече и психически и физически...

Здравей Симба,
При теб това зачервяване и сърбеж кога се проявява? Основно преди менструация ли? И след това изчезват ли?
Да основно преди менструация , въпреки ,че сеега още не ми е дошло (не съм бременна). В добри случай след менструацията отшумява , но по-често трябва няккаква терапия. Мислех си ,че ми става неещо след секс , но си направихме експеримент ии 1 месец нямахмее контакти иии отново цъфнах  ...

# 522
  • Варна
Аз бях така , но след една от поредните терапии се чувствах добре и веднага започнахме опити и за мое щастие стана веднага , но по време на бременноста пак имах гъби и пак лекуувах ....но си имаме здраво момченцее веече на  1 годиинка. Успех

# 523
Здравейте!
Боря се с кандида вече 7-8 месеца. Лекувах се в началото на два пъти с микомакс и ломексин, но резултатът беше краткотраен. Съпругът ми също се лекува. Освен това правим опити за бебе и точно по това време дойде часът ни за първи преглед в Надежда и започнахме изследвания за инвитро. Всички мои хормонални изследвания бяха ок, както и тези за инсулина. Споделих на лекаря ми за проблема, той ми пусна МБ, на която излезе само candida albicans, и той каза, че това е негова грижа и няма проблем да стартираме процедурата(инвитро на Спонтанен цикъл). Между пункцията и трансфера ми предписа Гинопеварил за 3 дни, който успокои положението. Процедурата беше неуспешна и след като мина цикълът ми, гъбичките отново се появиха. Тогава отидох при микробиолог в друга клиника, който ми пусна пълна микробиология, както и на съпруга ми. При мен излезе отново кандида, никакви лактобацили, както и уреаплазма, но при съпруга ми- нищо, което ми се стори много странно. Изписа ми аб за10 дни, заедно с него 3 хапчета микомакс и отново гинопеварил през ден - общо 6 Глобули. Съпругът ми също пи микомакс за всеки случай и канестен. Но след края на лечението, с приключването на цикъла, симптомите отново се появиха. Не съм ходила на контролни изследвания, защото започна извънредното положение. Затова започнах да се лекувам сама- отново гинопеварил за 3 дни, 1 прием на микомакс и гинофилус до цикъла. Симптомите поотшумяха, но веднага след приключване на менструалното кървене, отново избухват с пълна сила-сърбеж, течение на парцали и парене. Пия пробиотици от месеци, витамини и не ям почти никакво сладко. Секс правим само с презерватив. Не знам какво ги активира постоянно. Имам чувството, че менструацията ги провокира. На 34 съм и в миналото не съм имала подобни проблеми, микробиологиите ми винаги са били чисти, а сега съм в някакъв омагьосан кръг, от който няма излизане. При първа възможност ще си пусна секрет за уреаплазма та, а гъбите и без МБ ми е ясно, че не са изчезнали. Ако някой е имал подобна комбинация от вредители, ще се радвам да сподели опит.

# 524

Здравей!
И аз имам дете, въпреки, че цял живот имам гъби и се боря с тях. На мен също АГ са ми казвали, че не пречи. Даже когато забременях...пак се появи кандидата и се лекувах. Родих здраво, прекрасно момиченце и се моля един ден да няма моите проблеми. Така че успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт