Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 269
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И аз цял живот ги боря. Имам детенце на 3 месеца вече. По време на бременността два пъти имах моменти с гъбички.

# 526
heartsease при теб кога се появяват? Питам, защото при мен всичко е наред, докато няма секс. От няколко месеца положението се обостри, един контакт и се почва сърбеж и зачервяване. Мисля, че моето АГ вече се отчая - не знае с какво да ме лекува.. И ММ ми и аз сме изследвани за какво ли не, той нищо, аз кандида албиканс.

# 527
Беше преди месец и не мога да проверя, но го пратих на гинеколожката си и ако имаше нещо а абнормално би констатирала (или поне се надявам да е така). Не съм си правила подобни изследвания, дори не знаех, че подобни неща не излизат на обикновена микробиология. Днес имам писан час при друг лекар, защото просто няма да издържа до понеделник и ще й кажа, ако може и за това да ми пусне. Благодаря много за мнението!

Може ли да споделиш развитието, тъй като и аз имам такъв проблем Hug На микробиологията нищо, а симптомите си се появяват всеки път след секс..по време на цикъл е спокойно, после пак се почва набождащото усещане и зачервяване Disappointed Relieved

# 528
По принцип по време на секс, средата става по-алкална, за да може да приема спермата, тъй като те от своя страна не понасят киселинната среда. Възможно е и това да предизвиква верижната реакция с гъбичките. Аз слагам Микомаг на някакви периоди, със сигурност след секс, след цикъл за 1-2-3 дни, в завимост как се чувствам. Не знам дали ми помага, защото отчаянието ме е хванало доста, но гледам да съм систематична с поставянето, както и с вагиналните лактобацили. Ще видим къде ще му излезе края.

# 529
Аз в момента не лекувам гъбички, но от много АБ, които наизпих миналата година лактобацилите ми намаляха, има ги, но са в недостатъчно количество, което е предпоставка за други инфекции. Докторката ми изписа няколко месеца подред да слагам Гинофилус за 3-4 дни след цикъл. Joss Stone, при теб каква е схемата на вагиналните пробиотици? Питам, защото се чудя дали и след секс да не слагам няколко дни за всеки случай:confused:

# 530
Да отбележа, че моята схема си е измислена, а не предписана, но ми се наложи да си я измисля. Трудно ми е да преценя доколко действа дългосрочно.
След секс - макомаг или млечна киселина, гинафилус през ден /когато съм слагала микомаг, пропускам/ и орално пробиотици ежедневно. Не знам колко и кое има смисъл и дали въобще нещо работи или тялото само си се възстановява, но вече и не смея да спра, че ужасно се изморих от тези гадости. За момента държа 3 месеца без гъбички и 3 цикъла минали, но и имаме интимни контакти много ограничено, защото забелязах че при по-често, нещата излизат от контрол бързо.

# 531
Да отбележа, че моята схема си е измислена, а не предписана, но ми се наложи да си я измисля. Трудно ми е да преценя доколко действа дългосрочно.
След секс - макомаг или млечна киселина, гинафилус през ден /когато съм слагала микомаг, пропускам/ и орално пробиотици ежедневно. Не знам колко и кое има смисъл и дали въобще нещо работи или тялото само си се възстановява, но вече и не смея да спра, че ужасно се изморих от тези гадости. За момента държа 3 месеца без гъбички и 3 цикъла минали, но и имаме интимни контакти много ограничено, защото забелязах че при по-често, нещата излизат от контрол бързо.

Joss Stone аз мисля да пробвам твоята схема; от написаното ми прилича, че и ти като мен след секс влизаш в омагьосан кръг, така ли е? Simple Smile ; аз от толкова чести инфекции вече даже нямам и желание от страх, че пак ще се започне...

# 532
Аз лекувах уреаплазма, която открих на края на първата година на този кошмар. След като я излекувах, мислех че всичко ще се оправи, но 2 месеца по-късно пак имах. Не бях много редовна с лактобацилите тогава, защото се бях успокоила. Пак казвам, не съм сигурна дали нещо от това действа или не, има смисъл или не, но не ми се правят експерименти да проверявам на принципа на изключването.
Иначе ситуацията действа много на психиката, на либидото, на баланса и всичко останало. Най-вече, защото няма истинско, конкретно разрешения. Имам Фемифлор-и, при които Кандида въобще не се детектира, така че не мога да кажа, че нещо не е долекувано

# 533
  • Варна
Това след секс да слагам нещо , не знам ... то значи че сексуални контакти 2 -3 пъти месечно ..ужас 😶 аз засега от гинофлора съм доволна , сега съм в менструация , ще видим след това как ще се развие положението , пия си ежедневно и алоето от боровинка. Сещам се ,че преди години пиех Lacto 4 Vip, бях многооо доволна ,но доста скъпично излиза ..

# 534
Това след секс да слагам нещо , не знам ... то значи че сексуални контакти 2 -3 пъти месечно ..ужас 😶 аз засега от гинофлора съм доволна , сега съм в менструация , ще видим след това как ще се развие положението , пия си ежедневно и алоето от боровинка. Сещам се ,че преди години пиех Lacto 4 Vip, бях многооо доволна ,но доста скъпично излиза ..

В един момент аз лично се отчаях и започнах да взимам крути мерки. Когато 2 години през месец си с болезнени гъбички и ги лекуваш, пила си 2 курса антибиотици и си минал през какви ли не прегледи и доктори, сексът не е първото, което ти е важно.
Не казвам някой да прави като мен, дори напротив, никакъв съвет да смея да дам, нищо не твърдя, че е правилно. Казвам аз какво правя.

# 535

Joss Stone
напълно те разбирам, пълно отчаяние ме е обзело, сега съм на хранителен режим. Не знам ММ как ме търпи, но положението е мн тежко. Какво е това тяло, какво е това чудо не знам вече..

# 536

Joss Stone
напълно те разбирам, пълно отчаяние ме е обзело, сега съм на хранителен режим. Не знам ММ как ме търпи, но положението е мн тежко. Какво е това тяло, какво е това чудо не знам вече..
Пробвали ли сте това ? http://www.ipharm.bg/wp-content/uploads/2017/05/cikatridina-vag-ovuli.pdf

# 537
  • Варна

Joss Stone
Пробвали ли сте това ? http://www.ipharm.bg/wp-content/uploads/2017/05/cikatridina-vag-ovuli.pdf
Не бях го срещала.. мисля да пробвам ,че от както родих (вече мима 1 год) , все още ме боли в началото на половия акт.

# 538
Аз не съм пробвала, но звучи добре.
На мен АГ ми препоръча да ползвам ВУЛВОВАГИ външно да пръскам и вътре във влагалището преди контакта. Не знам някой дали е ползвал, на мен не ми допадна никак, имах парене вместо облекчение на сърбеж и т.н.

# 539
Аз не съм пробвала, но звучи добре.
На мен АГ ми препоръча да ползвам ВУЛВОВАГИ външно да пръскам и вътре във влагалището преди контакта. Не знам някой дали е ползвал, на мен не ми допадна никак, имах парене вместо облекчение на сърбеж и т.н.

На мен последно ми препоръчаха на гинофит овлажняващ гел на водна основа по време на полов контакт, а в момента лекувам дисбактероза с това, което постнах по-горе, което също става за профилактика. Май е доста по-добре от други вагинални продукти. Отделно най-добрите лактобацили ги водят на Гинофилус и предполагам може да се слага една капсула вечер след полов контакт от тях.

Общи условия

Активация на акаунт