Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е подходящото лечение за гъбични инфекции, сърбеж, зачервяване и неприятна миризма?
Какви са препоръчителните лечения за кандида и бактериова вагиноза?
Какви са препоръчителните лечения за гъбички по ноктите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е подходящото лечение за гъбични инфекции, сърбеж, зачервяване и неприятна миризма?
За подобни симптоми е важно да се консултирате с лекар, който да извърши изследвания и да предпише подходящо лечение. Самолечението може да усложни състоянието. При наличие на гъбични инфекции и бактериални инфекции лечението може да включва антибиотици, антимикотици и пробиотици. Важно е да изберете лечение, което е подходящо за конкретното заболяване, което може да бъде установено чрез изследвания.
-
Какви са препоръчителните лечения за кандида и бактериова вагиноза?
Лечението на кандида и бактерия вагиноза изисква консултация с лекар и изследвания, за да се установи точният причинител и да се предпише подходящо лечение. Обикновено се използват антимикотици за кандидоза и антибиотици за бактерия вагиноза. Пробиотиците могат също да бъдат препоръчани за възстановяване на баланса на вагиналната флора след приключване на лечението. Препоръчителното лечение за бактерия вагиноза включва перорални и вагинални метронидазолови препарати, които трябва да се приемат в продължение на определен период от време. След курс с метронидазол е важно да се приложи вагинален витамин С. Освен това приемането на пробиотици както орално, така и вагинално е необходимо за възстановяване на нормалната влагалищна флора. Лечението на бактерия вагиноза и кандидоза може да включва антибиотици, противогъбични средства, пробиотици и други препарати за възстановяване на вагиналната флора. Важно е да се консултират с гинеколог за точна диагноза и персонализирано лечение въз основа на индивидуалните нужди и реакции на организма. Препоръчват се препарати като метронидазол или тинидазол за елиминиране на биофилма, последвани от подкиселяване на влагалището с пробиотици и вагинална киселина. Важно е да избягвате използването на душове за баня и вътрешни промивки, които могат да влошат дисбаланса във влагалищната флора.
-
Какви са препоръчителните лечения за гъбички по ноктите?
Лечението на гъбички по ноктите обикновено включва консултация с дерматолог. Предписаните лечения могат да включват антимикотични кремове или лакове за нокти, а в някои случаи може да се предпишат и системни антимикотици. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и редовно да извършвате лечението, за да постигнете ефективни резултати.
-
Как се извършва изследване за Gardnerella и други инфекции?
-
Как се извършва изследване на директна микроскопия за вагинални проблеми?
Близо 2 години се мъча с тази гад, преди това съм имала krusei, но само веднъж и то преди повече от 10 години, еднократно лекувани с Lomexin и още нещо. Всичко започва след като се върнах от море в Гърция, но преди това няколко месеца бях ходила на водна аеробика, така, че може и да е от това. При мен общо взето се случва по следният начин. Лекувам, доколкото може да се нарече лекуване, и след месец и половина, като по часовник, няколко дни преди цикъл пак се появяват. Медикаментите, които съм взимала са както следва:
От пробиотиците съм приемала Biozin Femme на 2 пъти, а в момента пия Candea на Biocult, но тук четох, че не е особено подходящ за случая. Една гинеколожка ми беше казала да пробвам профилактично Micovag по 1 глобула 4-5 дни преди всеки цикъл профилактично, но така и не съм пробвала. Половинката ми не е имал никога симптоми, но също е пил Itraconazol 3 дни с мен. От гледна точка на имуностимуланти редовно пия сок от черен бъз, ехинацея на капки или клеева тинктура, чесън на таблетки...Признавам обаче, че не съм особено сериозна с диетата, както и че не ползвам дезинфектант при прането на дрехите. Смятам да предприема радикални мерки в тази насока, че вече направо ще се побъркам. Междувременно с мъжа ми правим опити за бебе и това допълнително усложнява ситуацията. Много ви моля, ако има нещо, което мога да направя, споделяйте и съветвайте на воля.