Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 224
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
По принцип според указанията се ползва 7 дни като се слага сутрин и вечер, докато се пие антибиотик или да кажем след него. До миналата година съм го слагала така, но като си го сложиш сутрин, много тече. Миналата година ми се наложи да пия няколко пъти АБ и докторката при единия път ми каза, че няма смисъл от слагането сутрин, затова само вечер. Те са 14 капсули, тъй че 2 седмици Sad(( Поне на тази схема бях последно. Сега профилактично ми е изписан за 3-4 дни след цикъл.

# 556
С риск да стана банална, но пак ще го кажа, че  най- безопасното средство ми помогна на мен. Намирам се в чужбина и тук изключително рядко се изписват антибиотици, та моята АГ ми изписа глобули  борова киселина. Всяка вечер по едно се слага във влагалището 2 седмици подред. После една седмица през ден, после следващата седмица през 2 дена и последната 2 пъти седмично. Общо 28 глобули.  Без значение дали си в цикъл или не, схемата се изпълнява. Когато решите да имате секс през този период на лечение:  правите каквото правите и след секса- измиване и пак глобула.  Така се оправих аз. А всичко това получих след лечение на синузит, при който беше наложително да пия АБ. И така се мъчих с тези гъбички година и 2 месеца.
Преди известно време си поръчах от амазон  глобули да имам под ръка, ако ми се наложи. Ами един или два пъти така усетих някакъв дискомфорт и съм си слагала 2-3 пъти за всеки случай. Нямам проблеми. Даже доки ми е казвала, че всяка жена с такива проблеми е желателно от време на време след секс да слага  глобула. Като профилактика 1-2 пъти месечно, когато е в овулация най- вече, защото тогава е най- влажна средата.
На английски се води boric acid.  Глобулите може да са 500 мг, може и 600 мг. Това ме оправи мен.  И нещото, което съм забелязала- никакво синтетично бельо, а само памучно.

Здравейте,
Може ли да дадете линк за тези глобули, които сте си купили от Амазон?

# 557
Глобулите миковаг плюс също са с борна киселина. Ползвах ги по препоръка от съфорумка и вече втора седмица нямам оплаквания , надявам се да продължа в същия дух. Също и пия пробиотик ежедневно, надявам се да има дълготраен ефект .

# 558
Какъв пробиотик пиете?

# 559
Ентеросан MS+. В предни теми четох, че момичетата са доволни от ентеросан S2, но точно такъв не мога да намеря по аптеките и за това взех какъвто имаше . Честно казано не знам каква е разликата между тях двата.

# 560
А по колко хапчета пиете от Ентеросана? Гледах пробиотици ама други марки и незнам по колко да пия

# 561
Колкото е указано на опаковката - в случая бяха 6 хапчета дневно, та ги  пия по 2бр. 3 пъти на ден.
Като това е мое решение, не съм се консултирала с лекар.

# 562
По указание е 3 пъти по 1, но мисля че са много а и много скъпо излиза ако се пият повече време

# 563
Момичета освен пробиотик през устата какви вагинални пробиотици ползвате какво ще кажете за гинофит сега се боря бактериална вагиноза и ми трябва хубав пробиотик с лактобацили след антибиотиците

# 564
https://www.amazon.ca/NutraBlast-Boric-Acid-Vaginal-Suppositorie … %2C202&sr=8-5

malinakupina,  това са моите. Моята докторка не препоръча пробиотик. Аз се бях подготвила и питах за този, за онзи и тя ми каза, че бор. киселина ще ти нормализира нивата на лактобацилите, нямаш нужда от друго. И наистина така стана.

# 565
Борбата киселина става ли за бактериална вагиноза?

# 566
да, става.

# 567
Какво ли ме съм пробвала ама проботици и борба киселина не съм

# 568
Какво ли ме съм пробвала ама проботици и борба киселина не съм
при бактериалната вагиноза точно на лактобацилите трябва да се набляга, а не на химиите.. на мен ми изписаха 10 дни цикатридина и 14 дни гинофилус.

# 569
Гинофилус си слагам

Общи условия

Активация на акаунт