Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 251
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
Аз от доста време го гледам този Гинофит, но не знам дали да пробвам. Никой не ми го изписва.. Simple Smile
Слагала съм Гинофилус / 2 курса направих. Ми май ефект 0.
Но все пак всеки е различен и може би действа, но на мен не или не съм достатъчно упорита ли...не знам вече..

# 541
Аз от доста време го гледам този Гинофит, но не знам дали да пробвам. Никой не ми го изписва.. Simple Smile
Но все пак всеки е различен и може би действа, но на мен не или не съм достатъчно упорита ли...не знам вече..

А сигурно ли е че са гъбички? При мен също се получава паренето вс път след секс, но е бактериална вагиноза..понеже симптомите са много подобни и първоначално ме лекуваха за гъбички и без ефект следователно защото няма такива Grinning

# 542

А сигурно ли е че са гъбички? При мен също се получава паренето вс път след секс, но е бактериална вагиноза..понеже симптомите са много подобни и първоначално ме лекуваха за гъбички и без ефект следователно защото няма такива Grinning

Микробиологията от години показва едно и също: кандида албиканс /както и накакъв ДНК тест на Геника/ Сега изследвах хламидия, микоплазма и уреоплазма - отрицателни. Същият е резултатът и на ММ, като за кандида - при него е отрицателен. Аз не знам какво да пускам вече. При теб как се установи, че е бактериална вагиноза? На микробиологията бактерии ли излизат?

# 543

Микробиологията от години показва едно и също: кандида албиканс /както и накакъв ДНК тест на Геника/ Сега изследвах хламидия, микоплазма и уреоплазма - отрицателни. Същият е резултатът и на ММ, като за кандида - при него е отрицателен. Аз не знам какво да пускам вече. При теб как се установи, че е бактериална вагиноза? На микробиологията бактерии ли излизат?

Всичко започна след лечение с Аб.. всичките микробиологии излизаха чисти а оплакванията си ги имаше, по време на цикъл спираха и два дена след полов контакт пак всичко почва, вече четвърти месец. Като изпаднах в отчаяние дебнах superdoc да се освободи час при др Карагьозов.. че при него чак за януари 2021 има Grinning Та всички изследвания излизаха все 4-5 дена по-късно и то каквото и да има все не се хващаше. Но при БВ мисля, че не е конкретна бактерия причинител, а всичките, които ппц си живеят там и при липса на лактобацили се получава дисбаланс. С какво ли не ме тъпчиха вече. А за Карагьозов бях чувала, че си лекува без антимикотици и антибиоци, защото имам чувството, че правят нещата по-зле. За него знам от една позната, която беше забравила какво е да нямаш гъбички.. та тя се оправи..сега се надявам и аз най-накрая да си отдъхна от тая химия с която ме съсипаха

# 544
С риск да стана банална, но пак ще го кажа, че  най- безопасното средство ми помогна на мен. Намирам се в чужбина и тук изключително рядко се изписват антибиотици, та моята АГ ми изписа глобули  борова киселина. Всяка вечер по едно се слага във влагалището 2 седмици подред. После една седмица през ден, после следващата седмица през 2 дена и последната 2 пъти седмично. Общо 28 глобули.  Без значение дали си в цикъл или не, схемата се изпълнява. Когато решите да имате секс през този период на лечение:  правите каквото правите и след секса- измиване и пак глобула.  Така се оправих аз. А всичко това получих след лечение на синузит, при който беше наложително да пия АБ. И така се мъчих с тези гъбички година и 2 месеца.
Преди известно време си поръчах от амазон  глобули да имам под ръка, ако ми се наложи. Ами един или два пъти така усетих някакъв дискомфорт и съм си слагала 2-3 пъти за всеки случай. Нямам проблеми. Даже доки ми е казвала, че всяка жена с такива проблеми е желателно от време на време след секс да слага  глобула. Като профилактика 1-2 пъти месечно, когато е в овулация най- вече, защото тогава е най- влажна средата.
На английски се води boric acid.  Глобулите може да са 500 мг, може и 600 мг. Това ме оправи мен.  И нещото, което съм забелязала- никакво синтетично бельо, а само памучно.

# 545
Здравейте нова съм и досега не съм чела коментарите от 16 години страдат от гъбички след полов контакт веднага съм с гъби обиколила съм много доктори много лекарства и нищо не помага. Някой ползвал ли е пробиотици за влагалище и отзиви за тях?

# 546
От 16 години?!
Мисля, че всички, които борят гъбички, стигат до вагиналните пробиотици в един или друг момент.

# 547
Да в момента съм на 35 и съм обиколила много доктори в Пловдив и София и не съм намерила лечение. Вече съм отчаяна.

# 548
Оххх... пустите гъбички. Нека да ви кажа аз как се справям ( за сега ‼‼) с тях.
И аз съм пробвала какво ли не - нищо не помагаше трайно. Последния път докторът ми каза да се мажа превантивно през 2-3 дни с Нистатин крем, моят приятел също един път в седмицата. За сега нямам проблеми, кремчето е лекичко, безвредно( изписва се на бременни и кърмачки), без мирис и дискомфорт и струва около 3,00 лева.

# 549
Не е ли вредно толкова често да се мажем?

# 550
Не е ли вредно толкова често да се мажем?

Ами като свърши тубичката мога да спра и да видя дали пак ще се появят гъбичките, а мога да разредя намазването - примерно през 1-2 седмици, но и гинекологът твърди, и в листовката пише, че е безвреден.

# 551
Аз съм пила хапчета нистатин и помогнаха преди.

# 552
Здравейте момичета.
Днес ми изписаха Панцеф 400мг ( 5дни по 1табл.дн) и Флора 10
Замислих се дали не трябва да пия и нещо противогъбично, миналата есен бях с албиканс и писах на докторката за Микомакс. Отговори, че да, мога да си взема 1табл. и да я пия довечера...
Според вас достатъчно ли е? И мога ли нещо друго да взема по ефикасно?
Благодаря

# 553
Микомакс е ОК за превенция на гъбички, аз винаги пия успоредно с антибиотика, но по друга схема. 1-4-7 ден по 1 капсула, т.е. общо 3, но рядко са ми изписвали АБ само за 5 дни. Миналата година пих Азакс за 3 дни и взех на 1 и 4 ден само. Тъй че на твое място бих си взела поне 2 пъти, Панцеф е доста силен антибиотик.
Между другото, тъй като аз имам проблеми с лактобацилите, много често при АБ намаляват или липсват изобщо, което пък е предпоставка за гъбични и други инфекции, всеки път с антибиотика, освен че пия орални пробиотици, си слагам вагинални - Гинофилус. Можеш да пробваш и тях - просто за всеки случай, няма да ти навредят, ако ги поставяш превантивно.

# 554
Благодаря за отговора.
Взех днес едно Микомакс, мисля на 3 ден да взема още едно, тогава ще си взема и Гинофилус или Цикатридина глобули. Когато имах кандида албиканс лактобацилите ми бяха добре, което ме учуди.
Гинофилус как го използвате превантивно?

Общи условия

Активация на акаунт