Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 235 171
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Бих искала да ви помоля за съвет. От много години имам обрив, след което всеки лекар ми предписва лекарства. Съответно всичко отшумява и след няколко месеца отново е налице. При вземане на секрет и изследване всичко е нормално. Въпроса ми е какво мога да направя, за да престане това. Да се свържа с алерголог или кожен лекар? Благодаря много!

# 631
На мен винаги около овулацията ми се случва-сърбеж,парене ,течение точно като извара.Мия се с Розалгин външно няколко дни подред сутрин и вечер и ми минава .И така до след месец -два наново се започва.Чудя се да си вземам ли нещо -глобули или нещо за пиене или да си карам така с розалгина ?

# 632
Ако трябва, отидете на кожен. Но като най-честа препоръка пробвайте със смрадлика или с калиев перманганат. Даже и лекар ми ги е изписвал тези неща.

# 633
Здравейте, случаят ми е следният – последният ми МЦ дойде на 19-ия ден и продължи около 2 седмици; в края усетих нетипична миризма и забелязах леко течение, затова реших да отида за консултация с АГ специалист. Пуснаха ми микробиология, това са резултатите:

Микробиология (влагалищен секрет):
Изолиран микроорганизъм-1: Candida Albicans – умерено количество
Изсл. на патогенни миркоорг. (аеробни)-влагалище: Не се изолират

Микробиология (микроскопски препарат ЖПС):
Лактобацили – силно редуцирани
Левкоцити – малко
Епителни клетки – изобилие
Друга находка – Candida клетки

Назначиха ми лечение с лактациден гел Гинофит – един курс от 6 дни, почивка 3-4 дни, после още един курс от 6 дни. За Candida-та не ми назначиха нищо; изрично попитах за мен, попитах и за партньора ми – отговориха, че няма нужда.
Аз разбрах, че Candida не е безобидна. Дали да се доверя на това лечение или да потърся и друго мнение – моля за съвет 😊

# 634
На твое място бих се консултирала с друг лекар. Нормалната ти флора е нарушена и явно на този фон избуява кандидата. Засега е в малко количество, но според мен би трябвало да приложиш някакво лечение, за да я намалил съвсем и след това да предприемеш мерки за възстановяване на лактобацилите. Под някакво лечение имам предвид нещо локално под формата на глобули, има няколко вида, които се слагат еднократно.
И започни да пиеш пробиотици през устата, в темата има доста препоръчани.

# 635
Аз си изпатих от това да не се лекува и партньорът. Повечето гинеколози, при които отидох с този проблем, препоръчват лечение и за партньора.

Здравейте, случаят ми е следният – последният ми МЦ дойде на 19-ия ден и продължи около 2 седмици; в края усетих нетипична миризма и забелязах леко течение, затова реших да отида за консултация с АГ специалист. Пуснаха ми микробиология, това са резултатите:

Микробиология (влагалищен секрет):
Изолиран микроорганизъм-1: Candida Albicans – умерено количество
Изсл. на патогенни миркоорг. (аеробни)-влагалище: Не се изолират

Микробиология (микроскопски препарат ЖПС):
Лактобацили – силно редуцирани
Левкоцити – малко
Епителни клетки – изобилие
Друга находка – Candida клетки

Назначиха ми лечение с лактациден гел Гинофит – един курс от 6 дни, почивка 3-4 дни, после още един курс от 6 дни. За Candida-та не ми назначиха нищо; изрично попитах за мен, попитах и за партньора ми – отговориха, че няма нужда.
Аз разбрах, че Candida не е безобидна. Дали да се доверя на това лечение или да потърся и друго мнение – моля за съвет 😊

# 636
Здравейте, следя ви от доста време даже съм и писала преди. Миналата година със съпругът ми се лекувахме 4 месеца от Гарднерела и мисля че накрая вече се оправих само от пробиотик за бактериални инфекции. Не си намирам точно последната рецепта, но мисля че беше Гинофилус. Миналата седмица преди да ми дойде цикъла имах леко течение, без мирис или сърбеж. Мога ли да направя един курс с пробиотика без никакви други лекарства, дали ще има някакъв ефект?
svetla.b , трябва лечение и на партньор, аз също съм си патила. То иначе е безмислено ако само единия се лекува.

# 637
Според мен може да се направи без проблем още един курс. Аз също го ползвам доста често, защото пия АБ по други причини и оттам ми намаляват лактобацилите. Препоръчвам ти обаче да направиш курс само вечер, а не сутрин и вечер както е по-листовка, говорила съм с лекар и според нея през деня като изтича повече няма много смисъл да се слага.
Иначе леко течение без други оплаквания преди цикъл може да си е съвсем физиологично, аз също имам такова, особено в по-студените месеци.

# 638
Да, аз го ползвах само вечер 14 дни. Да,знам за течението. Ще видя как ще съм след цикъла и ще преценя. Просто вече толкова съм се наплашила , че най-малкото нещо ме стряска. Благодаря Simple Smile

# 639
  • Варна
От микробиология се видя кандида глабрата. Изписаха само за мен итраконазол фунгизол за 1 ден. Как мислите ? На мъжа ми микробиологията е чиста.

# 640
  • София
Абсурд да се излекуваш само за един ден с една капсула. Кой ти предписа това лечение?

# 641
И аз мисля, че е ъпсурд. Най-често за тази гъбучка ми изписваха макмирор и след това гинофлор.
Ако трябва сменете лекаря си.

# 642
  • Варна
4 капсули са в един ден. Така пише и в листовката на производителя, че трябва да се пият. Мен това не ме притесни, колкото това, че няма нищо изписано за мъжа ми.

# 643
  • София
Знам, че са за пиене, но е задължително да се поставят и вагинални капсули. Интраконазола трябва да се пие 15 дни по 1 на ден.

# 644
даже се пие 3 месеца по 15 дни прием/ 15 дни почивка.

Общи условия

Активация на акаунт