Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 235 160
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, от вчера съм с лек сърбеж, който ме притеснява да не е признак на някоя инфекция. Живея в чужбина и тук много не обръщат внимание на оплаквания от този тип, само ако си "пред умиране" ще те прегледат.. можете ли да ми дадете съвет за някаква профилактика, без антибиотици? Четох тук за борова киселина, има ли някаква схема на употреба? Както и какви пробиотици е добре да се приемат? Благодаря предварително!

# 646
Здравейте!!Да споделя и аз,че мине не мине съм с гъбички.Този път от декември не мога да се оправя.В чужбина съм и ме лекуват няколко пъти с клотримазол вагинални глобули и крем.Пробиотик muvagyn (съдържа: Lactobacillus (Lactobacillus gasseri y Lactobacillus rhamnosus).10 вагинални глобули след цикъл.Първо за 3 месеца после пак имах проблем в зоната,но на изследванията не излязоха гъбички а липса на добри бактерии лактобацили,изписа ми пак същия пробиотик за 10 дена след цикъл.След това тоя месец пак течение,сърбеж,даже май не се бях оправила щото постоянно я сърби я течение.Вчера ми изписа по телефона една таблетка флуконазол.Каза до 4 дена ако не ми мине да звънна.Какво да правя?Пещо друго да препоръчате?Благодаря

# 647
Щом на едното изследване не е излязло нищо бих препоръчала изследване за микоплазма и уреаплазма. Мен дълго време ме лекуваха за гъбички, бактериални вагинози и какво ли не и накрая се оказа, че си има друг причинител.
Здравейте!!Да споделя и аз,че мине не мине съм с гъбички.Този път от декември не мога да се оправя.В чужбина съм и ме лекуват няколко пъти с клотримазол вагинални глобули и крем.Пробиотик muvagyn (съдържа: Lactobacillus (Lactobacillus gasseri y Lactobacillus rhamnosus).10 вагинални глобули след цикъл.Първо за 3 месеца после пак имах проблем в зоната,но на изследванията не излязоха гъбички а липса на добри бактерии лактобацили,изписа ми пак същия пробиотик за 10 дена след цикъл.След това тоя месец пак течение,сърбеж,даже май не се бях оправила щото постоянно я сърби я течение.Вчера ми изписа по телефона една таблетка флуконазол.Каза до 4 дена ако не ми мине да звънна.Какво да правя?Пещо друго да препоръчате?Благодаря

# 648
Здравейте, от седмица сме на море в хотела ни има и басейн и след като се къпах в басейна започна едно белезникаво течение и леко зачервяване и болка при уриниране от време на време. През зимата имах кандида и бактериална вагиноза. На кой вид гъбички са такива симптоми? Какво може да си взема да отшуми?

# 649
  • София
На мен това ми прилича на трихомони а не на гъбички. Ако водата е била по-студена може и цистит да е.

# 650
Със сигурност не е цистит, имала съм преди време и мога да го разпозная по честите позиви за уриниране, а сега не е така. Боли ме в областта на клитора при уриниране и допир.

# 651
  • София
В такъв случай ако смяташ че са гъби вземи си от аптеката Канестен крем и се мажи по 2-3 пъти на ден навсякъде отдолу. Ако нямаш облекчение значи не са гъби.

# 652
Момичета, има ли смисъл да взема секрет за микробиология като съм в менструация първи ден? Имам засилено течение, с лек сърбеж, който облекчавах с клотримазол вчера. Не знам дали са гъбички и какво да приемам през устата. Пфу!

# 653
Не, изчакай поне първия ти чист ден и тогава микробиология, обикновено след цикъла се засилват симптомите...

# 654
Според мен са гъби, освен да мажа с клотримазола, да пиина един микомакс след 2 дни, друго май не ми остава като опция.. И да, цикъла засилва симптомите, ако има, или създава такива..

# 655
Някой получавал ли е бактерия pseudomonas aeriginosa след нормално раждане и как сте се излекували малко е извън темата

# 656
Здравейте,
Записвам се тук при вас да следя и да се информирам, че от февруари и мен ме нападнаха тези гадинки. Лекувах се 2 пъти с клотримазол, третия път със стероиден крем и след 4 седмици пак същото та и по-зле. В сряда съм на доктор отново. Ще стискам зъби, едва се трае... Сърбеж, парене, болка. Дори и ануса ме сърби. Това нормално ли е?
В чужбина съм и аз.

# 657
Здравейте,
Записвам се тук при вас да следя и да се информирам, че от февруари и мен ме нападнаха тези гадинки. Лекувах се 2 пъти с клотримазол, третия път със стероиден крем и след 4 седмици пак същото та и по-зле. В сряда съм на доктор отново. Ще стискам зъби, едва се трае... Сърбеж, парене, болка. Дори и ануса ме сърби. Това нормално ли е?
В чужбина съм и аз.

По принцип при гъбичките такива симптоми са абсолютно обичайни. При недобре излекувана инфекция могат да се разпространят дори извън зоната и да отидат и по-назад, случвало ми се е и съм мазала с противогъбичен крем и там.
Знам, че в чужбина е трудно, но щом от февруари досега не можеш да се пребориш, настоявай докторът да ти вземе нова микробиология и да назначи някаква комплексна терапия. Ако отново са гъбички - трябва противогъбично през устата, глобули и крем за отвън. Клотримазол според мен е възможно най-лекият вариант, има вече доста различни и по-нови антимикотици. Пък и гъбите привикват към дадено лекарство и то вече не действа така добре, както първият път. Между другото, от кожен лекар знам, че в тази област кортикостероидите не са добра идея, защото предизвикват растежа на нормално живеещите си там гъбички. Тъй че може именно това да е провокирало разпространението им.
И друго - коментирано е доста в темата, че е добре да се взимат допълнително пробиотици през устата и вагинални такива след противогъбичното лечение за балансиране на флората. Можеш да попиташ лекаря за нещо такова и там, където живееш или направо да си вземеш от аптеката, все пак са хранителни добавки, а не лекарства и би трябвало да можеш да си купиш без рецепта.

# 658
Здравейте, мами 💐
Имам нужда от съвет.
От 2 - 3 години насам ме преследват гъбички и вагинален сърбеж(обикновено сърби 2-3 дни). Появяват се през месец - два, три , понякога през седмица.. Случвало ми се е (преди 2 години) толкова много да ме сърби, че да  изкарвам от вагината си "бучици" бяло течение. За щастие се случи само веднъж. Тогава отидох на гинеколог. Оказаха се гъбички и ги лекувахме с глобули. Сърбежът отшумя, но се появи може би след около 2 месеца. Тогава повторих глобулите. Появи се отново и приятелят ми посети уролог, за да видим дали е възможно проблемът да е при него - не беше, но въпреки това си спомням, че профилактично му казаха да изпие 3 хапчета (не помня какви), а на мен ми изписаха глобули.
Когато отново се появи сърбеж, смених изцяло бельото си - махнах прашките, известно време се мих само с вода, спрях да слагам ежедневни превръзки, а само памучно бельо. Да, но пак ми се появяваше сърбеж. След това забременях.  През бремеността нямах нито бяло течение,нито сърбеж. Проблемът е,че сега 45 дни след раждане отново се появи сърбеж. Ужасно е! Признавам, че не мога всеки път при сърбеж да тичам при гинеколог. Забелязала съм, че се появява за 2 3 дни и отшумява, но е много неприятно. Забравих да кажа, че 4 пъти съм посещавала гинеколог с това оплакване, 2 пъти бях на глобули, а другите 2 каза,че не вижда проблем и не са гъбички.  Въпросът ми е, има ли момичета с такива оплаквания и как се справяте със сърбежа? Има ли нещо, с което мога да мажа при появата му?
Благодаря! 💐

# 659
А правена ли е микробиология, посявка не само преглед? Понякога само с глобули не става, трябва и вътрешен прием на АБ.
Иначе може да мажеш с Клотримазол, но е хубаво да се разбере причината. Само, че ако кърмиш трябва консулт с лекар.

Общи условия

Активация на акаунт