Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 235 847
  • 781
  •   1
Отговори
# 255
Имаш ли резултат от директна микроскопия на влагалищен секрет?

# 256
  • София
Значи бясна съм. От една година ходя по лекари. От над 5 6 микробиологии чиста не съм видяла. За бога съществували такова животно. Почна се с ешерихията. Антибиотик и за и ММ. 10 дена. 1 месец никкъв секс. Отивам на контрола някакви кокита имах. Пак антибиотик. На деугият месец пак ешерихия. АБ, после гъби. Глобули с микомакс. Септември някаква си плевминия е с нищо не се лекувах.
И от миналата седмица съм ето с това. Прилагам ви снимка. Какво да правя и аз и Мм сме винаги заедно на АБ. Имали край за бога. Мъчим се и за бебе е как да стане тая работа???

И уреаплазма лекувах. Тя поне вече в отрицателна. Излишно е да казвам, че имам безупречна хигиена. Бельо и кърпи пера на 90 градуса. После гладя. Обществени вц не посещавам. Лактобацили поставям след цикъл. Мия се по 626262 хиляди пъти на ден. Сладко ям 1 път в седмицата. И пак и пак. До кога. Смених 3 АГ всеки вдига рамене. Пробиотици пия втори месец.

споко бе ела да те излекувам, моя е лековит как така без секс ? Yum Хайде сега малко сериозно, не знам не четохте ли рецептата с тиквените семки и прясното мляко ?!? Тя беше и без това преписана от този форум. Ако си мислите че е майтап, тогава си продължавайте с хапчетията и с хилядите други процедури.

P.S. а и това "мъчим за бебе" не е по поръчка, искаме сега и става на секундата. Там като Господ ви го даде тогава. Е с някой от улицата ше стане за 5 мин. ама не е желания ефект. Успокоявате се, лекувате се от гъби и мъжът ти взема ей тези витамини : ProFertil

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fimages-na.ssl … ource=sh%2Fx%2Fim

и бебето ще се появи когато трябва

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 21:33 от redline_m

# 257
yoanna, а аз мога да ти кажа да не се миеш толкова често.. там си има определена флора, която се старае да си възвърне нормалните бактерии, а ти се миеш по сто пъти на ден. Дори гледай миенето да е само 1 път на ден с интимен гел, ако нещо пак си взимаш душ, нека да е само с вода. И се опитай да се успокоиш и да не го мислиш толкова много. Simple Smile

И бебето - да, ще дойде, когато му е времето. Simple Smile

# 258
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мога ли сама да си взема секрет ? От аптеката си взех всичко нужно ?
Благодаря

# 259
Нямам изследвана директна микроскопия. Казах на АГ даже не знаеше за какво става на въпрос. Ходих в лабораторията и те не знаят. Имаме и рамус, ама там изследванията ги изпращат в София. Т. Е ще се правят минимум на другият ден, няма да е директна.
Мина 1 година от както опитваме, правихме всички изследвания. Всичко и на двамата ни е наред.
Не мога да направя цветна смика заради всички тези бактерии, които имам дори и след АБ.
Вече мисля че само заради тях не става, колкото и в обратното да не убеждаваме АГ, че е виждал какво ли не. Но как ще забременея с тях, ами после как ще износя здраво бебе, ами как ще раждам.

# 260
Здравейте мога ли сама да си взема секрет ? От аптеката си взех всичко нужно ?
Благодаря

Здравейте, доколкото знам секрет се взима от задната страна на стените на влагалището,  затова и АГ взимат проба след като поставят спекулум вътре. Доколкото знам, това е за да не се замърси пробата с бактерии, които си живеят отвън, все пак това е далеч от стерилна среда.
Иначе разбира се, можете да пробвате, но не е сигурно колко ще е достоверен резултатът. А пробата на стъкло за директна микроскопия честно казано не знам точно как я правят върху самото стъкълце. Не че не може да се изработи и в самата лаборатория от тампона и това го направиха при една от последните ми проби тази година, но по-сигурно е да се направи отделен препарат веднага след взимането.
Няма ли кой да Ви вземе проба? Дори и да не е АГ, може и при кожно-венерически, те също го правят.

# 261
Здравейте ,моля за помощ!!! Имам проблем с загинали гъбички вече от 1,2години ходих на гинеколог ,слагах си микромор ,правих промивки с смрадлика ,лайка , сода и още 1000неща ,като смених 2 гинеколога и все едно и  ми казват,промивки изписват вагинални  хапчета,антибиотик оправям се и след 2-3месеца пак се появяват и после пак лекуване и пак така ....да кажа че и моят партньор се лекува , писна ми от рози кръговрат !!! Помощщщщщщ

# 262
Здравейте, вписвам се в групата на гъбясали те с кандида албиканс . АГ ми изписа Гиназол, защото кърмя. Някой дали е преборил тези гадини с алтернативни методи. Ползвам кокосово масло, което намали болката и паренето, но течението не спира .

# 263
Пробвай с Миковаг Плюс, в него няма лекарствена съставка и е така да се каже безвреден.

# 264
fruitty Може да сложиш 2-3 капки етерично чаено дърво към кокосовото масло и да се мажеш.
 Аз лично не съм имала траен успех с прирони методи, бяха само подпомагащо към лечението. Според мен трябва да си послушаш лекаря и да използваш медикамента, защото нелекарствените продукти са със слаб и бавен ефект и при силна инфекция е трудно да се преборят.
Гиназола ще се справи, но ако е повтарящ се проблем е добре да повториш с още една доза след 3-4 седмици .

Тихомира Петелева Ако гъбичките рецидивират значи или не сте се излекували добре или се презаразявате.
При мен успешна схема е било клотримазол глобули (3 бр) и крем външно и 1 до 3 таблетки Микомакс по схема( или друго, което съдържа Флуконазол, доста има на пазара). Това е за спиране на разстежа и убиване на съществъващите гъбички.
Моля консултирате се с лекар все пак! Всички изписват еднакво според мен, но все пак проверете дали тази комбинация би била подходяща за вас.
Обърнете внимание на хигиената и прането - използвайте дезинфектант най-добре или гладете всичко!  При мен дезинфекцирането на прането помогна ! Предотвратявайте влагата в интимната област с пудра, памучно бельо, ежедневни превързки без аромат или каквото работи за вас.
Партньора ако не развива инфекция вероятно не е причина, но може да му се пусне микробиология.
Задължително пробиотици орално и вагинално след приложено лечение! От написано не споменавате дали си въстановявала флората след лечение. Умерена диета и спокойствие, стреса пречи на всичко и да се излекувате.

# 265
Здравейте и аз се боря с кандида.По време на бременността ми нямах ,след като родих пак нямах и сега се появиха 😔слагах ,глобули клотримазол ,но вече съм резистентна,вземала съм и нистатин,последно слагах гиназол и цикатрадина,защото на цитонамазката се видя възпаление.Ще ви помоля да ми кажете ,някои ефективни глобули пак,че не ми се ходи по -лекари.....

# 266
Марш на лекар и изобщо не се лекувай сама,защото те са упорити...И аз имах преди години,но минаха с вагинални свещи(имах лоша миризма)...бяха ми изписани и за пиене,но минаха само с това...Ихааа,и се радвам!

# 267
Преди да търсите съвети или да прилагате лечение, моля, опитайте да качите снимка или да препишете резултата от последната си микробиология, както и подробно да опишете историята на състоянието си. Така на сляпо - "имам гъбички" - никой не може да даде адекватен съвет, защото често причината се оказва друга, а кандида е последствие само.

# 268
Аз от доста време се боря с какво ли не,и гъбички са ми изолирали и бактерии. При последното ми посещение при гинеколог пуснах микробиология в 3 лаборатории. Според едната ми няма нищо, според другите две единични гъбички и малко лактобацили. Гинеколожката ми изписа след два цикъла гиназол и кандизол и след 10 дена multy gyn floraplus i femiflora пробиотик. През тези 2 месеца всичко беше добре, но ето на третия месец една седмица след цикъл аз пак съм с дискомфорт. Сега нямам възможност покрай празниците да давам сума ти пари за лекари и лекарства, а и най-вероятно лекарката ми е почивка. Чудя се цял живот ли трябва да пия и да си слагам разни лекарства за да е добре положението.

# 269
Хубаво е подходът да е комплексен, за да има оптимален ефект.
Гиназол - ок, но защо не и орален антимикотик, по схема? В случай, разбира се, че кандида е хронична. От врмее на време на всеки се случва да завъди, но трикратен прием на Микомакс, например, е съвсем достатъчен.
Относно пробиотиците - там също има значение какви са. Не всички са подходящи при нарушен вагинален баланс. Да не говорим, че при недостатъчна киселинност на влагалището - почти е безмислено да се слагат вагинални пробиотици, те просто няма да се закрепят и да оцелеят.
Режим на хранене, ниво на стрес, дрехи и бельо...толкова много неща оказват влияние върху женските ни деликатни зони...
Понякога ми се иска да бях мъж. Но пък се успокоявам, че взимането на секрет при тях е сто пъти по-ужасно отколкото при нас, жените. И си кротувам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт