Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 698
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодарение на една наша слънчева съфорумка sunattraction, днес имах възможност да изтествам L'Artisan Parfumeur La Chasse Aux Papillons
https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/La-Chass … pillons-1268.html
Лично за мен е прекрасен! Обичам аромата на бели цветя и на липа. От няколко месеца търся нещо, което да се доближава максимално до аромата на цъфтящ липов цвят и мисля, че този парфюм е точно такъв.
Както каза Sunattraction, в началото се усеща леко сапунено, но наистина е леко и на мен лично не ми е неприятно. При мен, това трае около 30 мин. След това постепенно се развива един прекрасен аромат, който те кара да се чувстваш така всякаш си под сянката на зелено, току що разцъфтяло, липово, младо дръвче. Ароматът е унисекс, но според мен е предимно дамски.
Определено бих го купила, но май бързо се изчерпва във Parfimo, както и другата му версия-Extreme.
Бих се радвала, ако някой сподели мнение и за Extreme!
Относно ароматите на Jo Malone. Много харесвам Nectarine Blossom and Honey https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Nectarine-B … m-Honey-3782.html
Отново е унисекс. В началото отново ми е сапунен, та чак сапунено-солен, но и тук, при мен това трае около 30 мин. След това усещам нектарината и прасковата в съчетание с черната акация, синята слива. При мен е много траен в тези летни жеги и си го усещам цял ден, като уточнявам, че винаги правя и едно фъс в косата.

# 226
Парфюмите от Черната серия на Джо Малоун са много трайни. Роз уд е над 10 часа. Само някои от светлите са нетрайни, но те са одеколони и не претендират за интензитет и трайност.
Сухите олиа за тяло също са с трайна и наситена миризма.

# 227
  • някъде под слънцето...
С изключение на колекцията екстракти, останалите са си О де колони, някои интез.
Моят скромен опит  показва, че О де Колон или ЕДТ могат да бъдат много по мощни и трайни от ЕДП, Парфюм де Тоалет(концентрация, която вечв не св прави) и екстрат(чист парфюм).
Зависи от концепцията коята има бранда.
Имах

При мен беше тих и нетраен и побързах да се отърва от него.
От тогава заобикалям  щтандовете на бранда.

# 228
При мен от черната серия Velvet Rose & Oud е най-траен, може би около 5 часа без подновяване, а Orris & Sandalwood,  който ми е много любим- не повече от 3 часа

# 229
Имам мостри Jasmine Sambac & Marigold, Peony & Blush Suede и Nectarine Blossom & Honey. Имам парфюми Myrrh & Tonka и Мимоза. Подхождат на слънцето, плажа, камъчета по пясъка, морето, фактори, водни колелета, вечерни разходки, солен бриз и др. Какво да искам от колони за трайност, мн добре си ги усещам цял ден. Идеални са за лятото.
Помирисах повечето им парфюми,
Скрит текст:
харесвам Джо Малоун, орловите им нокти изобщо не са за пренебрегване и не само.

# 230
Орловите нокти са върха. Аз съм пристрастена това лято към Джо Малоун и не могат да ме махнат от бутика. Само пробвам и си говоря с консултантите. Днес отново бях.
Утре ще напиша впечаления какво пробвах и от другите марки.

# 231
  • София
Това с лосиона беше гениална идея!
Пробвах един лосион без мирис и върху него парфюмът направо заспа!
Тази седмица ще пробвам всички нетрайни, които имам.

# 232
Какво точно правите с лосиона,че нещо не разбрах

# 233
  • София
Menerva, на другата ръка ми пръснаха точно Roses musk. И той си отиде.
Блазе ти, в Германия поне не ти треперкат колко ще се пръснеш. Аз ще си поръчвам и проби, за да мога хубаво да си ги пръсна, тъй че ще пробвам пак и ще дам мнение. Но ако взимам, със сигурност ще е 120мл. Имам един мъжки, който мирише мн сладникаво (Joop). За него навсякъде пишеше, че е sillage monster и само едно пръсване ти трябва и че 120мл никога няма да ги изпръскаш. Е, заминаха си. Пръсках по 6-7 пъти, за да се усеща. Тъй че... въпрос на кожа и химия.

# 234
Какво точно правите с лосиона,че нещо не разбрах
Може се обилно и се изчаква да попие лосион за тяло без аромат, който държи много повече парфюма, върху суха кожа. Като подложка лосионите за тяло особено от същата серия като парфюма, правят чудеса. Просто ароматите се напластяват и излъчват много по-силно, като трайността се увеличава. Ако няма линия на парфюма се използва лосион, масло за тяло с лек или ако е възможно, за да не смесват ароматите, без мирис.

# 235
Парфюмите на Мансера дразянт ли ви кожата? Аз в горещините ползвах Мансера и доста ми щипеше. Питам, дали е само при мен? Защото като смених парфюма, това дразнене и щипене веднага изчезна.  Дали в хладно време е същото? Тествах Mancera Aoud Black Candy, много ми допадна, бяха ми го препоръчали и наистина ми хареса, но това дразнене на кожата ме притеснява.

# 236
Това с лосиона ще го пробвам и аз. Въпреки че на моята кожа се задържат повечко, защото е мазна. Понеже обожавам лосиона за тяло на Ести Modern muse и ежедневно се мажа с него от няколко месеца, съм забелязала, че той убива доста аромати, защото сам по себе си е много ароматен. На 2 пъти тествам парфюма, но не ме впечатлява. Вчера ходих в Сефора да си пръсна отново Narciso-Rodriguez Rouge и вече съм убедена, че ще го купя. Пудрен и много секси е за мен.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 08:26 от неви86

# 237
Парфюмите на Мансера дразянт ли ви кожата? Аз в горещините ползвах Мансера и доста ми щипеше. Питам, дали е само при мен? Защото като смених парфюма, това дразнене и щипене веднага изчезна.  Дали в хладно време е същото? Тествах Mancera Aoud Black Candy, много ми допадна, бяха ми го препоръчали и наистина ми хареса, но това дразнене на кожата ме притеснява.
Да, аз съм писала. Ако ползвам доста дни подред само Мансера кожата на деколтето започва да ме сърби.

# 238
Здравейте, от известно време не мога да се спра на нов аромат. Не разбирам от характеристиките на парфюми. Не мога и да мириша повече от 2-3 аромата. Бихте ли ме посъветвали какво би ми харесало? Харесвам ароматите на: Eclat d`Arpege, Omnia Paraiba, Boss The Scent, това са от последните ми парфюми. Търся нещо трайно, да няма сладникава и цветна нотка.....или поне аз така си мисля Flushed Благодаря предварително!   

# 239
  • София
Здравейте, от известно време не мога да се спра на нов аромат. Не разбирам от характеристиките на парфюми. Не мога и да мириша повече от 2-3 аромата. Бихте ли ме посъветвали какво би ми харесало? Харесвам ароматите на: Eclat d`Arpege, Omnia Paraiba, Boss The Scent, това са от последните ми парфюми. Търся нещо трайно, да няма сладникава и цветна нотка.....или поне аз така си мисля Flushed Благодаря предварително!   

Chance Eau Tendre EDT или EDP,  Eclat de Fleurs / Lanvin, Omnia Coral

Общи условия

Активация на акаунт