Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 702
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Привет, парфюмни! Имам бързо питане относно дамския Pure xs на Пако Рабан.Във фрагрантика го сравняват с Олимпеата,според вас имат ли нещо общо двата аромата?Харесвам Олимпеа,а трябва бързо да реша дали искам и другия.
Харесвам и двата, но не ги намирам особено близки.

# 211
Renji, хайде, моля, да споделиш откъде реши да я поръчаш, пък после ще споделиш и как е като аромат като я получиш. Hug

menerva, къде тестваш Мансерата, аз не съм я виждала Simple Smile))

Аз, благодарение на една страхотна съфорумка, се сдобих с отливка на Mancera Musky Garden и много, много ми хареса.Blush
Аз все още не съм я поръчала,в дилема съм,дори трилема😀Черната ванилия съм я набелязала в елинор,чудя се между нея,Musky garden и дивите череши.За черешите някак съм убедена,че ще са мой ,от описанията тук и във фрагрантика се влюбих,без да го познавам,но за съжаление го има само в Нотино на цена ,която не ми е ок.За musky garden,не открих много и остана Ванилията,която я има на добра цена и повечето отзиви са добри.Чудя и се,не съм сигурнса,че точно нея ще поръчам,ноо съм сигутрна,че скоро ще отстрелям нещо на Mancera.Кажи няколко думи за Musky garden.И моля познаващите Черната ванилия да дадат отзив за нея.

# 212
  • BG-DE
О-о, Черната ванилия е просто разкош 😍 започна леко фруктово и после премина в прекрасна цветна ванилия, хем някак вкусна, хем не е като сладкарница. Страшно секси и завладяващ аромат, поне за мен 😍 За есента определено ще го взема 😊
BTW блотера вече една седмица ухае 😊

# 213
  • Germany
В последно време такива жеги са ни налегнали, че вечер в 22 часа температурите падат на 38 градуса Sweat Smile. Обаче напук на горещините, се намирам в идеален парфюмен комфорт, станала съм като хрътка, усещам си всички парфюми, които нося, настройват ме позитивно, щастливо и усмихващо и дори имам усещането, че ме правят по хубава и пръскам ли пръскам Joy. Залагам най-вече на ориенталци с плодове, на удове и от време на време на любимите ми цитруси. Абсолютните ми фаворити в последния месец са Aoud Orchid Mancera, La Belle Jean Paul Gaultier, The Odd Fellow Bouquet Atkinsons, Satine Lalique, Electric Purple Lalique, Tendre Nuit Isabey и I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess By Kilian. Също така усещам и парфюмите на колегите, правя комплименти, и гледам колко хубаво им действа, като им кажеш колко приятно миришат, чак се мъчат да си спомнят с какъв парфюм са Grinning. С две думи, парфюмно щастливо ми е Heart Eyes.

От нещата, които пробвах, ще спомена няколко, които мисля, че си заслужават вниманието.

Arancia Di Sicilia Perris Monte Carlo ГОЛЯМА КРАСОТА! Да кажем, че не съм от големите почитатели на тази парфюмна къща, прекалено ориенталски и нишови ми идват понякога, оценявам ги, но не и до степен за покупка. Тази серия обаче е съвсем различна, неслучайно и флаконите са прозрачни, стилът е много носим, европейски, модерен, няма как да не бъде оценена от почитателите на цитрусите като мен. Портокалите са на последните места от цитрусите, които предпочитам. Преди тях са лимоните, лайм, мандарините, бергамота, юзу, грейпфрут, и чак след тях идват те. Този портокал тук обаче е просто съвършен, не можах да му намеря никакъв кусур. И хубавото е това, че парфюмът не е просто поредният цитрус, а е много различен от всичко, което се предлага в момента, нестандартно съчетани съставки, и хубаво изпълнение. Показва много лица, и всяко от тях ми харесва. Започва с много реалистичен сладък портокал. Ако затворите очи и го вдъхнете, ще усетите първо ароматът на кората, с капчици масло по нея. След това идва ред на сочната и сладка вътрешност, нищо тръпчиво и кисело няма в него, един от най-сладките портокали, които съм срещала. И точно след пет минути се чудих с какво съм се напръскала и къде е портокалът, защото изведнъж тази сочност и сладост отидоха на доста заден план, и вместо това на преден план излязоха съвсем други ноти. Появи се божествен ванилов десерт, в който са съчетани по най-майсторски начин и най-вкусните и сладички бадеми, и канела, и най-хубавото е това, че нищо от това не надделява на другите. Ванилията е мека и пухкава, нито е химична, нито е натрапчива, точно такава, каквато аз я предпочитам. Бадемите не са цианидни, нито алкохолни или горчиви, а са като чуден марципан без примеси, с точното количество захар в него. Канелата е от съставките, с които имам проблем в парфюм, особено ако е от по-острите старовремски, или ако е в съчетание с дървесни ноти. А тук е просто душичка, попаднала е на точното място, в идеалната компания от съставки, и в точната доза. Тази комбинация ми дава перфектното гурме усещане, сладичко, сякаш ям сладолед йогурт, посипан с бадеми и парченца портокалови корички.Не ми става лошо от сладост, съвсем премерен и изискан го намирам за моя вкус, действа ми комфортно и усмихващо, направо ми идеше да си изям ръката. Финалният щрих на този прекрасен гурме десерт е портокаловият топинг, и това е другото лице на портокала в този парфюм. Тук вече не е свеж и натурален, а е сладко от портокал, с коричките и пулпата, с пръчица канела и капка лимон за разкош. А когато в този райски десерт се появи и ирис, нищо, че не е посочен в пирамидата, има, и то много, и е от типа на ирисите на Валентино Уомо интенз, вече бях в парфюмния рай, просто съвършенство. Точно тази част ми е уникално добра и само заради нея бих си купила парфюма и бих го подновявала отново и отново, за да го усещам по-добре. Хубавото е това, че трае повече от час, а не е от тези мигновените усещания, които тъкмо ти харесат, и те вземат, че изчезнат. И за да не ни стане скучно, минаваме в третата фаза на парфюма, където нещата се успокояват, но по един наистина красив и добре направен начин. Тук вече основната роля се падат на елегантен амбър и мускус, точно от тези, които аз харесвам, примесени отново с портокал, и отново различен. Тук портокалът е свеж и зелен, и много приятно вплетен в амброво-мускусната база. Усеща се топлина, без да изгаря, усеща се сочността на портокала, но е примесен и със зелените листа и кората от дървото, че даже и с костилките на портокала, а някак отдалеч се прокрадва и лек цветен акцент, на портокалови цветчета сутрин на разсъмване. Кафе за съжаление не усещам, но и без него ми харесва. Ако трябва да ви ориентирам с нещо познато, то бих казала, че усещам доста от Oyedo, доста от Valentino Uomo Intens, по малко от Lira и от Tenue de Soiree и нещо от натуралното изящество на Джо Малоун. Едновременно е ванилов, и свеж, и сладък, и топъл, и елегантен и вкусен и пудрен и природен. Разкошен парфюм, усеща се повече от 6 часа в горещините и прави много луксозен шлейф. Влиза в списъка ми на чакащи покупка, че цената му не е за пренебрегване, 150 евро за 100 мл. Парфюмът не е за всеки и хората, които си падат по цветни и ефирни парфюми спокойно могат да го пропуснат. Но ако харесвате изброените от мен парфюми за ориентир, значи трябва да пробвате и този. Мен лично ме развълнува много.

Mandarino di Sicilia Perris Monte Carlo изненадващо пък не ме грабна, а умирам за мандарини. Тук мандарината е доста остра и зелена, недозряла, усещат се най-вече листата и зелената кора на неузрелия плод. Допълнени са от остър зелен, дори леко нагарчащ петигрейн. Отива ми в леко мъжка посока, макар да си е напълно носим за хората, които харесват по-зелени парфюми. В базата си омеква също много хубаво, аз усещам отново амбър, този път в съчетание с фини дървесни кедрови ноти, и накрая ми напомня амбър мандарин на Ермес. Хубав парфюм, добре направен, но аз имам доста подобни, че и по-хубави мандарини, затова и не се впечатлих особено. 

Другото, по което откачих, и го очаквах да стане точно така, е Helioflora Pierre Guillaume Paris Heartbeat Продължавам да го харесвам много Пиер Гийом и го признавам и за добър мениджър, защото успява да управлява сам компанията си, да създава парфюмите си, да продава и в бутика си, намерил е балансът между красиво, носимо, модерно и ниш. Сигурно затова и оцелява в тези трудни парфюмни времена. За първи път създава тази бяла линия, бутилките са много красиви в това млечно бяло, 50 мл. струваха 100 евро. Helioflora започва с експлозия от плодове и ванилия. Невероятни кайсии, много истински и много сладки, слънчеви, уханни, на каквито човек попада много рядко, особено в Германия Joy И рабарбер, отново уникално истински. Не го харесвам него в парфюми, но тук е много приятна изненада. Сочен, зелен, тръпчив и леко землист, едновременно и пресен, сякаш току що сте обелили стъблата му, и като компот от него, когато сте добавили захарта и сте го приготвили за сладкиш. Идеално се съчетава с ароматната и сладка кайсия. Отзад се усеща стила на ПГ, супер топла дървесна санталова база, с лека ванилова сладост. Подобен е на Superlady като сладост, и тук го има това топло карамелено и ваниливо усещане, но плодовете тук не са ябълки и малини, а кайсии с рабарбер. Много, много добра комбинация. И него ще си купя задължително. Другите два аромата от серията не ме впечатлиха особено.

Момичета, много ми е драго, като чета толкова хубави отзиви за парфюмите на Мансера. Радвам се, че не сте се уплашили от негативните коментари и сте открили нещо хубаво за себе си Hug Със здраве и настроение да ги пръскате! Да се похваля и аз с новата си Мансерска покупка, една от най-съвършените и хубави рози за мен Wild Rose Oud Mancera. Розата е червена, луксозна, заобиколена от много елегантен и мек уд, но в същото време е и свежа, и млада, няма нищо страшно и мрачно в нея, няма нищо депресиращо, а блика от жизнерадост и смях. Може би това усещане идва от зеленината, която усещам в нея, и даваща една сочност на характера на парфюма и усещане за лято. Другото характерно в него е мускусът, който дава също едно бълбукащо и прозрачно усещане на розата, и го държи в светлата страна. Парфюмът е много Мансерски, с типичната роза от Мъски гардън, Пърл и Блек кенди уд, с мускусът от Жардин иксклузив и този от мъски гардън, с удът от Уд орхидея. В същото време звучи и супер различен, много рафиниран, изчистен, и пристрастяващ, без примеси и разсейки в него. Супер излъчващ и траен и за мен лично от най-добрите парфюми на Мансера. Страхотно удоволствие ми носи. И на мен ми хареса Блек ванил, особено с това леко маслено и солено усещане, като от карамелизирани пуканки Heart Eyes Много мек и приятен, идеален е за ваниломаните Kissing Heart

# 214
  • София
На мен пък нищо не ми понася в жегата. Карам на някакви боди мист.
La belle JPG ми направи впечатление. Пак ще я тествам.

# 215
Kovacheva,предполага си наясно колко хора си докарала до финансов срив,с описанията  на парфюмите си😀Благодаря за прекрасните описания,все пак,нищо че заради тях списъка ми с желания нараства дръстично.Харесвам стила и на Montale и на Mancera.Харесвам силни и обсебващи парфюми,подкрепени  от добра трайност,любимци са ми.Преди време поръчах няколко проби на Montale,всичките с уд,толкова кофтии зъболекарски се размириса още като отворих пратката,че до теста им така и не стигнах,помирисах набързо и прибрах в един шкаф.От известно време обаче,аромата който се носи,когато отворя шкафа(някой от тях явно са протекли )започна ужасно да ме привлича и ми харесва,с уда е напълно възможно да станем приятели,както е тръгнало,защото напоследък се чудя дали и да не разнося някой,а когато ги получих такова желание нямах.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 23:27 от renji

# 216
И понеже темата е парфюмни размисли и страсти да кажа и аз нещо за опита ми с Монтале. Толкова са силни, че адски лошо ми става от тях. Имам подарък това - montale/starry-nights. Ами мирише ми на Мухозол от едно време. Мъжът ми каза, че не са толкова лоши, но миришат евтино като Стрит 8 и едновремешните Жилети. Различна гледна точка! Да добавя, че не познавам всички Монталета. Бях си поръчала 4 различни тестера преди това. Та това ми е опитът с тях.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 09:49 от неви86

# 217
  • Sofia
renji, аз питах за Дона Абсолю, нали нея си отстреляла вече, или се бъркам? Simple Smile))

За Мъски Гардън имам някакво повърхностно впечатление, тъй като веднъж го фъснах, за да го усетя. Simple Smile) Започва фруктово определено, но не е синтетична миризма на плодове.
Усещам деликатна роза, която доста добре се включва към композицията, както и лек пудрен мирис.
С развитието на аромата, започва да ми напомня на някой друг парфюм, но така и не успях да се сетя кой.
Трайност - след душ го усещах още, приглушено, но беше там.

И това само от 1 фъс. Simple Smile))

# 218
Валентино го поръчах от elfragrance.Мислех да го взема от brasty за да взема и мостри,но там отново беше свършил и така😀Колкото до Montale за мен са особени,трудни,тежки повечето,от пробваното и по груби сравнения са ми идвали в момент на проба,но евтини е нещото,което не би ми минало през акъла.Под евтино,аз разбирам масовка,без развитие ,без тайност,и обикновенно често използвано от много хора,аз не оркривам такива сходства в Montale,май малкото ,че не са парфюми за всеки.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 13:26 от renji

# 219
Има мъже които съвсем стратегически правят такива коментари, че да не се харчат излишни пари Stuck Out Tongue Winking Eye

От два дни съм в шок и ужас. Разносвам нещо прекрасно за моя нос, но супер нетрайно. Не просто нетрайно ами направо след 20-30 минути изчезва от кожата. Ако е само тих за мен няма проблем. Става въпрос за Essence No. 1 Rose Elie Saab. Много ме е яд. Парфюма ми харесва страшно много. Напомня ми на едно мини на Ланком което имах преди години- Милион роз. Какво точно издание е било не мога да кажа, но аромата помня много добре. Това е направо същото. Та не е нещо ново и уникално за мен, но ми заспива. Въпроса е да си купя ли нещо като боди лосион във вид и цена като за парфюм. Пробвах на хлад, на топло, с намазване, с напръскване..все тая. Изфирясва бърже. Оплаках се.

# 220
  • София
Аз имах подобно преживяване с Розата на Куркуджиян. В магазина - добре, после - изчезва. Момичето ме намаза и с лосиона, но нещо не можах да се хвана за тази цена. Хем не съм човек, който държи на трайни парфюми.

# 221
  • Бургас
При мен са много нетрайни парфюмите на Джо Малоун,както и някой на Kurkdjian.

# 222
  • някъде под слънцето...
Джо Малоун  и при мен са нетрайни.

# 223
Аз пък имам една любима роза, която също не е много трайна, и сега съм намерила начин да седи 7+ часа - открих един лосион със супер траен аромат на рози Heart Eyes Намазвам се сутрин и цял ден се чувствам като ефирна розова розичка Grinning

# 224
Джо Малоун  и при мен са нетрайни.

Аз само един съм си купувала, който се оказа тежичък за мен. Понеже беше Унисекс и много хубав, мъжът ми го изразходва. При него беше доста дълготраен.

Общи условия

Активация на акаунт